Windows 10

En visuell representasjon av harddisken din etter å ha installert Windows 10.

Windows 10 er den (forhåpentligvis) siste reinkarnasjonen av Microsofts velkjente viruskolleksjon Windows. Navnet Windows referer til programmets skrøpelighet, sammenlignbart med et vindu. Akkurat som et vindu, kan det ødelegges med stump vold, skarp vold, og alt imellom.

De fleste som har Windows 10 kan deles i to kategorier: de som har kjøpt seg ny PC og fått det med på kjøpet, og de som fikk et tilbud om å «oppgradere» til Windows 10, «helt gratis». Omtrent alle på jord og deres bestemors katt har fått dette tilbudet fra Microsoft. Windows 10 er på en måte et slags virus, fordi det gjør PC-en din om til en telefon uten fordelene ved en telefon.

CortanaRediger

 
Bonzi Buddy anno 2002, fra 90-tallets virus- og adwarekolleksjon.

Den har til og med sin egen personlige assistent, Cortana, men heller ikke denne er noe tess. Den er faktisk så dårlig at mange sammenligner Cortana og 90-tallets versjon av Harambe, Bonzi Buddy. At det ypperste innenfor personlige assistenter sammenlignes med en dansende rosa ape fra 90-tallet, er så skandaløst at mikronasjonen Benkia har bannlyst både Windows 10 og Bonzi Buddy under Assistenter for spesielle behov-konvensjonen fra april 2017. Dette er fordi de begge bl.a. kan lese opp nettleserloggen din utenat, fortelle vitser tørrere enn Erna Solbergs kjønnsorganer, og åpne tilfeldige programmer på PC-en din. En av de store fordelene ved Cortana overfor Bonzi Buddy, er at du kan styre Cortana med stemmen din, altså kan du be Cortana om å åpne for eksempel Interslett Exploder, og det gjør hun om hun er i humør til det. Om ho ikke gjør det eller nekter, hjelper det ofte å rope veldig høyt, eller gi ho et rolig bitchslap over ansiktet.