Windows 1.0

Windows 1.0 er den offisielle begynnelsen på elendigheten, noe folkene bak Apple til dags dato nevner i alle festlige sammenhenger, hvorpå de høster både latter og applaus fra alle tilstedeværende. Bill Gates blir ikke invitert i sånne (om noen) festlige sammenhenger.

HistorieRediger

Opprinnelsen til dette bedrøvelige operativsystemet ble oppdaget etter slutten av den andre verdenskrig da amerikanske spesialstyrker (BATF) gjennomsøkte ruinene av Hitlers "Tredje Rike" på jakt etter tekniske nyvinninger man kunne ta som krigsbytte. Denne innsatsen var kjent under navnet: "Operation Paper Clip" og gikk i korte trekk ut på å samle med seg så mye som mulig av ny og ukjent teknologi man kunne finne i Tyskland for så å sende det til USA hvor man kunne sortere nyttige og unyttige nyvinninger. Russerne hadde et lignende program kalt: "Operatsjie Kleptomanski" på denne tiden, men der amerikanerne plukket med seg nye typer jetfly, rakett-teknologi, elektroniske oppfinnelser og tekniske rariteter gikk russerne litt anderledes frem. De sovjetiske styrkene skrudde derfor løs og tk med seg uante mengder med brødristere, toalettskåler, lyspærer, vannkraner, dørhåndtak og hele den komplette Opel-fabrikken, noe som ble starten på en rekke elendige russiske biler kjent under forskjellige navn som Lada, GAZ, Zaporojetz, Pobeda, Volga etc. Dette var en historisk digresjon på alle måter, men det hører likvel med under såkalte politisk historiske fotnoter, så sitt stille og les videre!

Under den amerikanske "Operation Paper Clip" presterte korporal William Gates av det 7. transportkompani i 5. kavalleriregiment å snuble over en papirkurv på et offentlig kontor ved siden av det ukjente forskningssenteret til elektronikkfirmaet "Telefunken" i Darmstadt. Denne papirkurven viste seg å inneholde papirer vedrørende det ikke fungerende operativsystemet "Fenster 37" som i hovedsak var konstruert av Adolf Hitler personlig, med støtte av den tyske elektroingeniøren Friedrich Von Kurtzschlutz. Sistnevnte var forøvrig konstruktøren av den grønne overledning (ny digresjon) og ble i all stillhet skutt i bakgården på Gestapokvarteret i Niebelungenstrasse 9 da operativsystemet viste seg å ikke fungere. Korporal Gates, som ikke kunne lese tysk, ante likevel at papirene kunne være av verdi og stappet dem innenfor skjorten sin sammen med to forsølvede messinglysestaker. I ettertid har man kommet til at korporal Gates antagelig hadde gjort en bedre fangst om han hadde nøyd seg med lysestakene...

Vel tilbake i USA ble arbeidet med å oversette dokumentene påbegynt, dog uten at man oppdaget teksten på siste side hvor det ble konkludert med at operativsystemet ikke fungerte og dermed var verdiløst, disse sidene var nemlig fulle av ketchup og fettflekker etter at korporal Gates hadde latt sin kollega og hjelpemann på lastebilen, menig Archie McDonald, pakke inn et par hamburgere som niste i disse papirene. De store røde stemplene med teksten: "KASSIERT" ble antatt å være tysk hemligstempling.

Så endelig i 1951 hadde Gates og McDonald klart å oversette teksten, men uenighet om hva de skulle gjøre med opplysningene førte til splittelse og Archie McDonald reiste sin vei i raseri og slo seg senere på produksjon av hamburgere og fast-food. For å finansiere en rekke med hamburgerkiosker solgte Archie McDonald en rekke opplysninger han husket om operativsystemet til et fruktkompani kalt Apple i 1963, disse utviklet senere et operativystem som de kalte Mac til ære for hamburgerkokken som hadde lekket informasjonen.

Tidlig på året 1993 hadde etterkommerne til korporal og lastebilsjåfør William Gates klart å stable på beina et operativsystem på basis av de tyske nazistiske dokumentene, dette ble så lansert til intetanende og godtroende mennesker som Windows 1.0.

Den endesløse rekken med bedrøvligheter som fulgte i kjølvannet av denne moralsk og politisk suspekte tragedien kjenner de fleste godt til i dag, men hovedtrekkene blir her kort gjengitt i direkte form av en fallert IT-ekspert som til daglig er å finne under en bro ved Akerselven i Olso.

Windows 1.0 ble påbegynt av Pink i 1993, men ble senere overtatt av MacGyver da han endelig ble ferdig med MacBook. Grunnen til at Apple fikk sansen for Windows var at de var lei av Linus Torvalds som drev på og laget det stygge opprativsystemet også kalt Linux. MacGyver fant da ut at han skulle lage ett eget opprativsystem, der det ikke gjorde noen ting at det var ræva, bare det så fint ut. Han kom da ut med Windows Vista, som ikke ble noen klassiker pågrunn at det stygge grensesnittet.


OBS. Disse sitatene bør behandles med en pose salt da den nevnte IT-ekspert dunstet friskt av rødsprit og dessuten slo etter rosa elefanter med fluesmekker mens han fortalte dem.

    "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?"  
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!