Trekkspill

«Det heter ikke trekkspill, sier jeg jo! Et trekkspill har et kvart piano på! »

- Trekkspillmannen om trekkspillet sitt

For de med Pianofingre
Svensk wicitoriansk system for de med mange fingre

Trekkspill spyn dragaut og skubbasamanlurveleven (også kjent som Skrekkspill, Mageorgel eller Magadrag) er et musikkinstrument som kan brukes til mye rart. Det har spredt glede og hat over hele verden, og har til og med vært et av mange drapsvåpen i Henrik Wergeland sine hender. Også en betegnelse på sjakk, derav utrykket sjakktrekkspill.

En kjent norsk trekkspillspiller er John Arne Riise. Han har spilt siden han var liten, og nå reiser han jorda rundt for å spille for trekkspillglade mennesker. En folkegruppe som er svært glad i trekkspill er svensker. De har likt det siden Jesus sin oppstandelse, og liker det fortsatt.

BrukRediger

Det er mye du kan gjøre med et trekkspill. Kun fantasien setter grenser. Det er mye du kan gjøre, men det er ikke alt det er like egnet til, eller opprinnelig konstruert til. Det er mange typer ekstrautstyr tilgjengelig for trekkspillet, for eksempel madrassoppblåsingstrut og talglysslukkeanordningsmunnstykke. Man kan tilogmed også smøre det inn med jordbærsyltetøy og lime det fast til en Grevling, men det er dessverre feil bruksområde.

Trappetroll derimot, er det særdeles egnet til.

Noen har til og med brukt det til å skape konstruktiv musikk med, men vær varsom. Lyden fra et trekkspill kan gi ukontrollerte spasmer og rykninger i forskjellige kroppsdeler på venstre side av kroppen(sett bakfra).

Fil:Accordianfralofoten.jpg
Lofoten trekkspill-laug har innvistert i noen stort innen trekkspill...

ForhåndsreglerRediger

Før du i det hele tatt tenker på å begynne å spille på et trekkspill, er det noen forhåndsregler du bør ha i bakhodet.

 • Vær oppmerksom på at trekken fra trekkspillet kan gi kraftig forkjølelse
 • Du bær ha innabords en viss mengde med hjemmebrent før du starter
 • Være mer enn gjennomsnittlig harry
 • Bo på bygda
 • Ha en harry skinnvest
 • Ha beveget deg innenfor samfunnshusets grenser enten grunnet fyll, eller festligheter
 • Være blant døve folk
 • Ha et ønske om å dø
 • Være klar for å møte satan
 • Kjøpe inn godkjent vern mot trekkspillfobikere
 • Unngå VG-lista (hvilket anbefales i alle fall)

ForeningerRediger

For 36 år siden, ble trekkspill spilling innført som hovedgren i Bortre Toten Idrettsforening(BTIF) 35 år senere fant omverdenen Bortre Toten. I dag er grenen også innført som hovedgren og nasjonalinstrument i Trøndelag og Venstre Ådal Idrettsforeninger.

UlykkerRediger

Det er mange ulykker tilknyttet trekkspill. Årlig dør gjennomsnittlig 325 personer av trekkspilling. En som var heldig og slapp unna med kun skrekken og ytterlige skader, var Åge Samuelsen som klarte å sette fast hue sitt inni trekkspillet. "Det gjorde jævlig vondt. Det skjedde så fort. Bare et sekunds uoppmerksomhet, og BANG! så satt jeg med knotten i trekkspellet."

Tenkelige ulykker er mange, men den mest utbredte er momentan tarmslyng. Deretter etterfulgt av surrealistiske rykninger som ender i døren. Mange prester har prøvd og advare de unge mot å begynne med trekkspillspilling. De mener det er skapt av djevelen selv. Et slående slagord er: "Drit i det, a." og "Nei!!!!! For guds skyld!"

Kjenner du noen som spiller trekkspill, kan du unngå ulykker ved å få han/hun stengt inne i en polstret celle med tvangstrøye. Hvis noen i slekten din spiller dette helvetesorkesteret må du prøve å få lagt ned personen dopet den ned og hatt han/hun/intetkjønnet i streng psykologi.

Kjente grupper og personer som bedriver eller har bedrevet trekkspill spillingRediger