The Beatles

The Beatles
Band logo.jpg
Opphavsby Liverpool
År Aktive 10 år
Sjanger Glættis-pop, bollesveisrock
Plateselskap(er) Apple (ikke Mac-folka)
Medlemmer Erik Hamren, Thomas Ulsrud, Therese Johaug og Erna Solberg.


«Større enn meg!? Det er da ingen sak, folk var mye kortere i min tid enn de er i dag.»

- Jesus om The Beatles

«Du Lars....Godt skrevet, men ingen må tro du har vært i Thomas Heftyes Gate. Derfor bytter jeg ut ordet britisk med ordet engelsk. Dermed kan du bedre hevde at boken er uprosaisk, og Kulturdepartementet skylder oss penger»

- Forlagsjefen om Beatles

The Beatles (Ole Ivars) blir ofte regnet som tidenes beste rockeband. De ble dannet på slutten av 50-tallet, og rocka gjennom hele 60-tallet. Bandet bestod av, Erik Hamren, Thomas Ulsrud, Therese Johaug, Nils Arne Eggen og deres manager The 5 Beatles. Til tross for sin suksess oppnådde bandet iløpet av sin karriere bare en nummer en singel, octopuses garden som solgte til trippel platinum og er kåret som den beste sang gjennom tidene av rollings stones magazines.

Dannelsen av bandetRediger

Dan Børge Akerø hadde på slutten av 40-tallet vært manager for den kjente Jostein bever

russ-hop-gruppen CWA i fem år, og søkte nye utfordringer. Derfor dro han til Liverpool i England, og arrangerte en audition for unge håpefulle. Blant disse var det 7 som utmerket seg: John Lennon, Chuck Norris, Paul McCartney, Diego Maradona, Elvis Presley, Ringo Starr og George Harrison. Disse 7 håpefulle ungommene ble så deltakere i et nytt og spennende realityshow.
 
Dette bildet ble tatt unde innspillingen av Dan Børge Akerøs realitysuksess "Who wants to be a bandmember?" (Norsk vers.: "Hvem vil ta over for Ole Ivars?")

Dette var et nytt TV-konsept som Akerø hadde pønsket ut helt selv uten hjelp fra noen, spesielt ikke sin søster. Det gikk ut på at sju ungdommer som ikke hadde peiling på band og instrumenter skulle møtes, lære seg å spille og stemme hverandre ut. Allerede første dagen ble Elvis stemt ut fordi han fremførte noen dansetrinn som fikk resten av gjengen med svigemors drømmegutter til å tømme salt i øynene sine for å hindre at trinnene skulle feste seg i hjernen.

Maradona og Chuck Norris fant fort ut at de var de beste musikerne blant ungdommene. De bestemte seg derfor for å danne en allianse. Den gikk ut på at de stemte ut de samme personene for å hindre at de ble stemt ut selv. Dessverre for dem hadde Dan Børge Akerøs søster gjort allianser forbudt, og begge ble sendt til tvangsarbeid i Sibir ved hjelp av Akerøs kontakter i den russiske mafiaen.

The Beatles er også kjent for å være med på Prank'D, der de ble med på en homsebar. Det de ikke visste, var at de kvinnene de "datet" var shemales! Da de fikk funnet ut det gikk de ut med en gang, de tjente 1 dollar på denne episoden.

Før de begynte å lage musikk, var ungdommene dessuten på en pølsespiser-konkurranse i Tyskland, der Lennon satte verdensrekord med hele 39 pølser svelget på ett minutt. Han hadde en spesiell teknikk med å legge pølsene på tunga, og la dem gli ned i halsen. Dette gjorde at han fikk en veldig åpen hals, som førte til at han fikk en bedre sangstemme, men måtte også bruke skjerf oftere.

I 1989 kom gameboyen ut, så klart var Paulcvhfjddj McCartney en av de første som kjøpte disse nye greiene. Det begynte rolig først med spill som super mario land og Ni liv the movie game. Men etterhvert ble han så avhengig av Tetris, så han måtte bli lagt inn på REHAB for spillavhengighet. Da han slapp ut hadde han skrevet sangen Rehab, som senere ble gitt til Amy Winehouse.

Ett år senere, fikk McCartney en hund, den het Åsa. Alltid da Paul så en gås, sa han til Åsa: "Se Gåsa, Åsa!" En uke senere skrev han Hey Jude. Den handlet om hunden hans Åsa, men alle de andre band medlemmene nektet å ha navnet Åsa i sangen, så derfor ble det Hey JUDE.

NavnetrøbbelRediger

Bandets medlemmer var nå klare, og pga. høye seertall, solgte de til gull på første plata, selv om den var umusikalsk og uten rytme. Det var dette som ga Dan Børge Akerø ideen til bandets navn, The Beatless. Trommeslageren, John Lennon, likte ikke dette, så han kastet trommestikkene fra seg i raseri og ropte: "How shall we become bigger than Jesus with such a name!?". Utbruddet kom så til de grader fra hjertet, og Akerø gjorde Lennon til vokalist slik at han kunne få ut sinnet sitt på en produktiv måte.

 
Ringo Starr tok Beatless-rollen svært på alvor, og var kanskje den som syntes det var vanskeligst å folate det gamle navnet.

På det andre albumet skrev Akerø feil band-navn til han som skulle lage coveret. Han glemte av den siste s-en, og slik ble det endelige navnet til slutt. Alle var fornøyd med det nye navnet, selv om ingen egentlig skjønte hva det betydde.

 
Her er bildebeviset som klart viser at John Lennon ble erstattet med Elvis Presley

"Alle er døde - bortsett fra Paul og Ringo"Rediger

På midten av 60-tallet begynte konspirasjonsteoretikere å se nærmere på det The Beatles ga ut. De fant mange skjulte meldinger som tydet på at alle gruppemedlemmene bortsett fra Paul McCartney, hadde gått bort. Bandets populæritet hadde gjort det til en god innektskilde for Dan Børge Akerø ( opptil 7% av lønnen hans kom utelukkende fra The Beatles ), så han fant angivelig tre personer som etter enkle plastiske operasjoner lignet de gamle Beatlene på en prikk. Eksperter mener å ha funnet klare bevis på et dette er de samme personene som deltok på realityshowet for å bli med i bandet, men ikke nådde fram. Bildebeviser viser for eksempel at John Lennon helt plutselig fikk ansiktstrekkene til Elvis Presley.

Ringo Starr var den første som døde. På coveret til Without The Beatles ( 1963 ) er ansiktet hans klart ikke på linje med resten av bandet. Dette er kanskje det klareste beviset av alle. På det neste albumet, A Large Night's Day ( 1964 ), var George Harrison den eneste som hadde bakhodet sitt vendt mot kamera. Her har det senere vist seg at Dan Børge Akerø konstruerte bildet, kun for å forvirre fansen. Hvilket par var det egentlig som var døde? John & Paul, eller Ringo & George? Dette var temaet i mange lederspalter i både norske og britiske aviser, og økte bandets popularitet, såvel som Akerøs lommebok. Den siste som døde var John Lennon. På albumbildet til Elf! ( 1965 ), stavet The Beatles Help! med armene sine, og ikke Elf! som hadde vært naturlig. Dette kunne selvfølgelig kun bety én ting: Også John Lennon var død.

Konspirasjonen om at Paul McCartney var den eneste gjenlevende Beatlen ble styrket senere. På Col. Petter's Only Brain Cell Fan ( 1967 ) kan man se at en av de mange personene som står bak bandet holder en hånd på Pauls skulder. Dette for å velsigne ham som den eneste gjenlevende. På baksiden er han den eneste som har ryggen til kamera, men han kikker seg likevel bakover. Dette symboliserer at de andre er døde, men at han bare kikker inn i døden en gang i blant for å hilse på dem.

«Det må være den første gangen jeg har blitt betalt for å gjøre jobben min.»

- Mannen med ljåen om sin avtale med Dan Børge Akerø

DiskografiRediger

Album

Kjente sanger

  • Ellinor Akerø
En hyllest til Dan Børge Akerøs søster som hadde gjort allianser forbudt i realityshowet.
  • Lucy In Heaven with Overdose
  • Hey Dude
  • Lady Maradona
Dette var The Beatles' måte å si "Haha! Taper!" til Diego Maradona som ble sendt hjem fra realityshowet.
  • No Days a Week
  • Jawbreaker Fields Whatever
  • Sexy Heidi
En hyllest til Akerøs andre søster.

FilmerRediger

PriserRediger

Crappiest Band of the Year (1967)
Band with Ugliest Members (1970)
Best Longform Adult Movie for Let It Be...Nude (1979)

Medlemmer:Rediger