Tenåring

Tenåring (fl.t: Tenåringer)

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


I vår del av verden, som bruker det hindu-arabiske tallsystemet, og som ikke lengre ha behov for barns evner som arbeidsdyktige mennesker, har man et begrep man kaller "tenårene". Mennesker i tenårene kalles tenåringer, og starter offisielt når mennesket fyller 13 år, og varer til mennesket fyller 20; altså når det ikke lengre er 19.

Forklaringen er at tallene 13-19 slutter med bokstavene T, E og N, og når antall leveår samenfaller med denne tallgruppen,så benytter man seg altså av begrepet tenår (-ing[--er], -ene)( i alle fall på norsk), om mennesker i denne tidsperioden av sine liv.

Tenårene sammenfaller også med menneskets ungdomstid, med den forskjellen at ungdsomstiden varer enormt mye lengre. Det skal i den sammenheng også sies at tenårene oppleves som mye lengre enn de 13 foregående årene, selv om det tidsmessig kun er snakk om halvparten av tiden. Ungdomstiden derimot er mer flytende og begynner for de fleste ved puberteten, som forsåvidt også er en viktig del av ungdomstiden og (dermed også) tenårene, og den slutter på det tidspunktet da foreldrene sier "Nå er du voksen, se til hælvette å kom deg ut din fordømte døgenikt!"

Puberteten er en rekke fysiologiske og psykologiske endringer i et menneske som forårsaker et kaos for de aller fleste i nærheten av personen som gjennomgår disse endringene, og som ofte viser seg i at selvinnsikten til den rammede er bortiomot lik null, og en konsentrasjonsevne omkring oppgaver og plikter pålagt av foreldrene, som er tilnærmet fraværende, bortsett fra når fordeler (les; penger) skal oppnås.

I kulturer der barn og unge voksne (tenåringer for oss) anses, oppdras og anskaffes som ressurser, er den "ville ungdomstiden" relativt kort. I vår kultur varer den for enkelte forbi pensjonsalderen, avhengig av begrepet "modenhet", som er en beskrivelse av men menneskelig egenskap som tillater mennesket å tilpasse seg omgivelsene på en slik måte at det kan bli likt, over en lengre tidsperiode, av flere mennesker enn den umiddelbare omgangskrets som mer eller mindre er forpliktet til, og/eller avhengige av, et noenlunde velfungerende interaksjonsforhold med personen.

I tidligere tidsepoker sa man at den konfirmerte tenåringen var voksen. Dette var den gang da barn og unge var å anse som ressurser.

I vår tid anses barn og unge som fremtidige, men mest potensielle, ressurser; det tidspunktet de på ett eller annet tidspunkt føler seg klare til å påta seg en eller annen form for ansvar. Veldig mange unngår dette ansvaret så lenge som mulig.

En bemerkelsesverdig evne tenåringer har, er å fjerne hårfargen til sine foreldre. Dette gelder ikke alle, men de aller fleste. Kvinner, som i seg selv er merkverdige skapninger, er i vår kultur plaget av dette fenomenet, men det skal sies at kvinner lar seg plage av mye rart.

Typisk for tenåringer er at de gjør alt de vet de ikke skal gjøre. De anser det som en av sine oppgaver å gjøre "voksenting", og at det er omgivelsene sin oppgave å rydde opp, når evnene ikke strekker til, hvilket er en av årsakene til at svært mange "tenåringer" bor hos foreldrene sine til deer det man aldersmessig er godt voksne. Det kanskje beste veldokumenterte eksemplet på dette er selvsagt Jesus, som løper rundt hele livet beskyttet av sin far, blir oppvartet inntil det kjedsommelige, får disipler som han kan få utløp for sin fotfetisjisme hos, inntil den dagen han vet vil komme, hvor han henger på korset, og da roper han jaggu roper "WHY ME?" (eller noe slikt).

Tenåringer er også ofte hissige, til dels sinte, for veldig mye. Det er svært mye som anses av tenåringene som livsviktige, og svært mange ting hates, ofte av helt ukjente årsaker. "Jeg hater erter!" er ikke uvanlig for en tenåring å si, selv om erter antakeligvis ikke har gjort tenåringen noe som helst annet enn å bli servert, hvilket forsåvidt må sies å være den serverende personens (ofte moren) feil. Terskelen for å hate personer, objekter og teoretiske begreper, er lav, men man kan benytte seg av tenåringens behov for fordeler (les; penger) for å skaffe seg tilgivelse for det meste. Selv erter. Dette kalles å kjøpe seg ut av ting, hvilket for mange er en negativt ladet handling, men som ofte viser seg å være effektiv i flere minutter.

At tenåringene, av foreldregenerasjonen i stor grad anses for å være bortimot ubrukelige, og definitivt mer ubrukelige enn hva man selv var som tenåring, er obligatorisk. Foreldrene hadde lengre skolevei, flere lekser, dårligere (gjerne voldelige) lærere, mindre ting, billigere klær, sunnere mat og så videre, men kanskje det viktigeste av alt: Foreldrene hadde alltid mer respekt for sin foreldregenerasjon som tenåringer, enn hva tenåringene i dag (uansett tidsepoke) har. Dette tyder på at selvinnsikten til tenåringene ikke bedres voldsomt på enkelte områder i menneskepsyken.

Man kan oppsummere tenåringen slik: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!Glad i deg.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!Glad i deg.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa...osv.

Så enkelt, men åh så komplisert.

Ok så beveger vi oss til en av disse kategoriene som en tenårings jente er delt inn i. Kategorien heter på latin "homorød". Det er en legende om at jenter blør ut av tissen sin minst en gang i måneden. Den som fant ut av dette hevder å være Jesus. Han var den siste mannen på jorden som visste hva det var, og Jesus kalte denne perioden som gjør kvinner/tenårings jenter til skrekkelige monstre for mensen. Vi vet ikke helt hvorfor ordet har "Men" i seg, men det hevder at for lenge lenge siden at det var menn som hadde denne perioden før de da ble lei av det og ga den til det andre kjønnet. Mensen gjør en kvinnne om til et skrekkelig monster som blør hele tiden og skriker av magesmerte. Disse skapningene kan angripe deg om du gjør dem forbanna. Det er nesten ingen men som har overlevd denne perioden av et helvete bortsett fra Jesu". Det var bare Jesus som visste hvordan man skulle overleve en kvinne som var smittet av mensen. Det var også en gang en legende om at han etterlot seg en hellig skriftrull om hvordan bekjempe disse monstrene, men den forsvant for flere tusen år siden. Men også er dere så heldige at ikkepedia har klart å finne denne skriftrullen som har vært borte i flere tusen år. Og dermed så har vi gleden av å dele hvordan bekjempe et mensen demon. Husk at dette har kommet fra selveste Jesus himself så vi må ta vare på infoen inni hodene våres.

1. Hvis demonen begynner å bli agresiv så må du ta fram et våpen som er mektigere en ett atomvåpen altså skjokoladen. Så må du hive den til demonen slik at den roer seg ned.

2. Når hun ikke er til stede så må du stjele disse bleiene som hun har i skapet å brenne dem ned, slik at hun ikke kan følge deg ut til offentligheten, og ja de hadde bleier for noen tusen år siden. Du skjønner disse rare småbleiene ble funnet opp av Moses som faktiske levde på den tiden da menn hadde mensen. Han fant opp dette på grunn av at hans yndlings truse ble rød og ekkel når det "rant gjennom".

Den andre kategorien kalles for berter som på latin betyr "homobiches", de har fått navnet fordi de er kjent for å være onde demoner av seg selv og fordi de kaller seg selv det. Hvis latteren dems hadde vært en person hadde den blitt beskrevet som en irriterende parasitt. Den høres ut som det er: hehehe oink oink hehehe. Hvis du hører dette har du blitt utsatt for baksnakking som da kan bli utvikle seg som et symptom kalt mobbing. Disse bertene er ondsinnede kvinkjerringer som er profesjonelle på mobbing. Og derfor har de også fått kallenavnet for mobbere. Ofte så ser de ut som noen idioter som ikke aner en dritt på hva de gjør på skolen som de da har gått på i flere år. Du skjønner før man kan bli en ekte berte må man ha minst gått på skolen i sju år, dette fant også Jesus ut.

Hvordan skal jeg gjenkjenne en berte når jeg ser en? Jo her bar du nemlig svaret. Fordi berter tror at de kan gå helt inkognito med å dumpe flere kilo sminke på ansiktet sitt slik at de kan se ut som en ekte tegning som en femåring har laga. De er også kjent for sine svære lepper som de da har fått etter at det var en trend i å se ut som en and. Men du må huske at disse berte skapningene er ikke helt menneskelige så de er lette å lure. Det er bare å ta frem en vanlig skolebok og beskytte deg med den og det vil gjøre sånn at bertene ikke tør å komme nær deg.