Støvsuger

Støvsuger
Støvsugeren i hvilepositur
Støvsugeren i hvilepositur
Vitenskapelig(e)
navn:
Pulvis Vakuo
Norsk(e) navn: Støvsuger
Hører til: Husdyr, Apparater
Antall arter: Ukjent
Habitat: Gjemt bort i mørke rom som kott og kjellere, men trives egentlig best på åpne jaktflater som gulv og flater.
Utbredelse: Omvendt propsjonalt med antall hybelkaniner
Delgrupper:
  • Sentralstøvsuger
  • Slamsuger
  • Dvergstøvsuger
  • Dvergsluker
  • Støvsluker
  • Maursluker

Støvsugeren er et dyr som bor i et kott, i kjelleren eller under trappa der du bor. De fleste i denne verden liker nok ikke støvsugeren så godt. Man forbinder den som en stor tung ting som er komplett umulig å flytte og hanskes med i alle husets rom. Støvsugeren er en mekanisme som kronisk benyttes av andre midt i interessante TV-program. Den bråker til og med så mye, at man ikke kan høre hva slags musikk som blir spilt på Mp3-en. Den er stor, tung, bråkete og får deg til å stresse/svette. I tillegg sluker de ofte dyrebare ting som du ikke har sett på år og dag, og du vil dermed aldri få se den igjen. Maskinen er utstyrt med en kraftig vifte som drar luft gjennom en lang slage samt et filter, slik at den lager mest mulig lyd, og er til mest mulig irritasjon for de som ikke benytter den.

Denne oppfinnelsen er nok enda verre en tjernekraftverk-katastrofen i Russland i forrige årtusen, og er da selvfølgelig også funnet opp av sistnevnte. Denne redskapen kunne nok trenge litt oppmerksomhet og omsorg. I stedet for å bli slengt inn i bøttekottets svarte mørke sammen med rottene: Sett den heller ute i skogen hvor den kan møte vennene sine (de som fortsatt ikke er fanget) og snakke om dagens hendelser.

AnskaffelseRediger

Støvsuger suger STØV. Støv suger. Støvsugeren suger støv som suger. Derfor navnet støvsuger!

 
Støvsugeren setter pris på å en luftetur av og til.

Om man har behov for en støvsuger kan være vanskelig å vurdere selv. Har man over lengre tid levd uten en støvsuger venner man seg raskt til fraværet av den. Likevel er spørsmålet viktig å tenke over da det finnes personer som ut av det blå plutselig ringer på døra di og villig demonstrerer, argumenter og overtaler deg til å kjøpe en ufornutig dyr støvsuger. Alternativt kan du også plutselig få besøk av svigermor som gjerne mer en antyder at du trenger en støvsuger.

Støvsugeren trenger lite stell og omsorg, og nøyer seg met å bli matet bare når du gidder. Den er derfor et greit kjæledyr husdyr å anskaffe seg. Men om du ikke har så mye støv i huset anbefaler vi ikke å kjøpe den, for den trenger mye støv. Støv er maten til støvsugeren! Men ikke mat den FOR mye, da kan den sprekke. Det finnes mange ulike støvsugerraser, de mest populære er kanskje Philips, Electrolux og Bosch. Hvilken som passer deg er avhengig av hvor mange hybelkaniner/hybeldinosaurer du har (eller vil ha). Det enkleste er kanskje å spørre i butikken, eller bare vente på at noen ringer på døra di. Alterativt kan du forøke å klare deg uten en støvsuger og suge opp støvet selv. Skal du gjøre jobben selv er det viktig å presse ut alle luft før du trekker pusten så dypt og intenst du over hodet kan. Etterpå må du huske å tømme ut støvet du suger inn, ikke svelge det!

En krevende skapningRediger

 
støvsugere spiser katter til frokost.

Støvsugerens vesen kan være kravstort å leve sammen med. Selv om den lager en stønnende og litt slitsom lyd hver gang du mater den er dette egentlig bare en måte for den stakkars krabaten å uttrykke gelde over å få mat på. Støvsugeren har stor apetitt, og slipper man den løs en stakket stund, svelger den gjerne alt som ligger åpent og innbydende til. Støvsugeren svelger alt som er av passende størrelse, det være seg den dritten du vil den skal ta, men og små gjenstander du eller noen i familien ikke vil den skal ta. Støvsugeren har noen naturlige fiender, og det er en rekke skapninger som ikke går godt overens med denne sugende krabaten:

  • Hybelkaniner - har større grunn for å være redd for støvsugeren enn mennesker.
  • Katten - katten og støvsugeren er rett og slett ikke spesielt gode venner.
  • Sofagriser - bryr seg ikke om støvsugeren sin, og trives ikke i nærheten av en.
  • Kroppsdelene dine - heller ingen av kroppens hulrom og lemmer trives i nærkontakt med støvsugeren.
 
Tunga er en av kroppsdelene som ikke trives i nærkontakt med støvsugeren.

Nyere utviklingRediger

USA har startet utvikling av et nytt våpen som de kaller Støvsuger. Det er holdes hemmelig hvordan dette våpenet skal fungere, men det er offentligjort at det skal være sterkt nok til å ødelege Jorda ca 10 ganger på 10 sekunder. Det går rykter om at dette våpenets funksjon er å fremmkalle et gigantisk sort hull, ved hjelp av mikro-soniske kortdistanse bølger.

mekaniske støvsuger droiderRediger

Det japanske firmaet ''runescape opera monkey's productions internet service'' forkortet R.O.M.P.I.S, har serieprodusert en droide som skal kunne suge støv bedre en de levende støvsugerene og en dødelig laser som fjærner STORE støv. Desverre kan den tro at du er støv og brenne deg med laseren. Alle levende skapninger er livredd for denne grusome maskinen. Selv sofagriser er pissredd for støvsuger droider og hopper opp på sofaen sin og hyler når den kjører over gulvet.

Den viktigste delen av en støvsuger er kundebehandleren som mottar din fremtidige klage, og det er to forskjellige personer. Den ene personen kan ha vært i jobben en stund, og vet hvordan en støvsuger skal repareres på faktisk nivå. Desverre blir det den andre, og den personen tror på to ting: hva bedriften sier, og de enkle (ufaktiske) måtene et problem(er) skal fikses (brukermanualen). Det er disse kundebehandlerne som senere blir forfremmet, ellers skulle de hatt bedre oppførsel. En liten del av kundebehandlere vet at god oppførsel er straffbart, men det blir ikke sagt videre. Den bedriften det gjelder vil tro at dette avsnittet kommer fra en sladrehank blant deres ansatte. Slikt er lett å tro, for ingen av deres konkurrenter har det på samme måten.

 
en støvsuger droide når den dreper sin eier.

DefinisjonRediger