Forskjell mellom versjoner av «Dobil»

8 864 byte lagt til ,  21 mai
m
Tilbakestilte endringer av 85.200.213.250 (brukerdiskusjon) til siste versjon av Hypera
(Erstatter siden med « fjert»)
Tagg: Erstattet
m (Tilbakestilte endringer av 85.200.213.250 (brukerdiskusjon) til siste versjon av Hypera)
Tagg: Tilbakestilling
 
== Do-bil ==
'''do bil er et veldig bra krigsfly som liker å fly
 
Do-bilen fikk sitt gjennombrudd under den store camping-renessansen tidlig på 2000-tallet.
Do-bilen er en forenklet utgave av de større og mer luksuriøst utstyrte Bo-bilene.
 
 
----'''Forhistorie'''
fjert
----
Etter en periode hvor stadig flere reiste ut i naturen i bo-biler som eskalerte i økende grad hva utstyr og komfort angår kom det til et skifte i strømningene for hva som ble ansett som essensielt i forhold til naturen og opplevelsen av tilhørighet.
Det hevdes fra ekstreme og radikale miljøer innen bo-bil bevegelsen at disse endringene naturlig presset seg frem som en følge av et voksende ønske blant befolkningen om å returnere til naturen og bli ett med 'Mor Gaia'.
Dette anses imidlertid som det reneste vrøvl fra de fleste eksperter, som peker på flere årsaker til utviklingen og populariteten til do-bilen.
 
De viktigste årsakene anses imidlertid for å være:
* Finanskrisen
* Overfylte Caravan-plasser
* Den dårlige standarden på toaletter langs veiene og den generelle mangelen av sådanne i naturen.
* En voksende motvilje i befolkningen mot å gjøre nødvendige ærend 'In natura' i naturen.
 
Et populært omkved som oppsto i forbindelse med fremveksten av do-bilen er 'Å ikke ha skikkelige arbeidsforhold er noe dritt.'
 
Dette skyldes til dels en tung markedsføring fra den ledende produsenten av do-biler, Shit On The Run, hvor den ovennevnte frasen var gjennomgangs-slogan.
Disse reklamene ble hypet av ledende markedsførings-byråer som 'Dritbra!' og 'Toalett-humor på sitt beste!'
 
Det spekuleres imidlertid i om at denne begeistringen for reklamestuntene skyldes det generøse bidraget til økonomisk velstand som reklamebyråene kunne innkassere som følge av at de var produsenter av reklamen.
Det hevdes også fra eksperter på PR og Reklame at byråene bak reklamene benyttet mindreårig arbeidskraft i produksjonen av manus. Dette tilbakevises på det kraftigeste av byråene selv, som viser til at de fleste ansatte i deres firmaer generelt sett er meget anal-fikserte og derfor naturlig kommer opp med resultater som er 'Dritbra'
 
 
----
'''Modeller'''
 
----
Det finnes i dag en rekke modeller på markedet fra ulike produsenter. Disse kan imidlertid generelt inndeles i noen hovedgrupper:
*Basic
*Combi
*DeLuxe
 
'''Basic'''
Denne gruppen do-biler er den mest grunnleggende utgaven. I realiteten er den ikke stort mer enn en ATV hvor setet er byttet ut med en toalettring montert på en bøtte. Den lave prisen og evnen til å ta seg frem i kupert terreng og å kjøre off-road har bidratt til dens popularitet til tross for manglende bekvemmeligheter.
Herunder kan nevnes til dels dårlig fjæring, gjennomtrekk på grunn av manglende kupè og til dels vanskelighetene med å holde toalettpapiret tørt i fuktig vær.
Komforten kan imidlertid forbedres ved montering av gassdempere på setet. Gassdemperne er justerbare og opereres med tarmgass. Ett sinnrikt ventil-system som plugges inn i rektum benyttes til å finjustere dempingen til ønsket nivå.
 
'''Combi'''
Det store utvalget av modeller befinner seg i denne klassen.
Mange produsenter har valgt å utforme sine modeller så de forvekslingsvis ligner ordinære biler.
Disse modellene kommer som regel med flere seter, slik at flere kan benytte fasilitetene samtidig. En populær variant blant mange unge par er den såkalte 'Dobbeltdekkeren'. Denne er som regel utformet som en sportslig utgave med turbo-motor og Recaro-doringer.
Barnefamilier velger helst fra den store gruppen av 'Stelleroms-vogner'. Dette er do-biler som kan forveksles med kassebiler. I disse er det ofte innebygd et stellebord som kan felles ned ved behov. en egnet bleiebøtte er også standard utstyr i denne typen biler.
 
'''DeLuxe'''
Disse bilene er beregnet på det mer velstående sjiktet av 'Drittsekker' som ønsker muligheten til å drite seg ut i naturen, uten at de nødvendigvis tar skrittet fullt ut og investerer i en fullblods bo-bil.
I denne kategorien er smakløse detaljer og innredning regelen fremfor unntaket. Rød plysj, bladgull og imitert pels er i utstrakt bruk i disse bilene.
 
----Den generelle tendensen blant produsentene til å utstyre bilene med for liten motor har ofte forårsaket kontroverser mellom eiere av do-biler og andre trafikanter.
Den generelle omtalen blant ikke-eiere av do-biler er at det er 'Dritt-biler' og sjåførene omtales som oftest som 'Drittsekker'. Eiere av do-biler anklager på sin side motstandere av do-bilen som 'Fisefine natursvin'.
 
 
----
'''Fremtiden'''
 
----
 
Fremtiden til do-bilen er noe usikker da stadig flere kritiske røster hever seg mot det populære fremkomstmiddelet.
 
Den Norske Turistforening, DNT, stiller seg kritisk til den utbredte bruken av do-biler i og ved deres oppmerkede stier og hytteanlegg. De tar til orde for en mer regulert lovgivning for bruken i den norske fjellheimen.
En annen gruppe som har uttrykt skepsis til do-bilen som kjøretøy er 'De norske Mynt-toaletters Interesse Forening'. Denne skepsisen må imidlertid ses i sammenheng med den økonomiske nedgangen som de har opplevd som følge av at stadig færre benytter seg av deres fasiliteter.
 
Det som imidlertid har ført til den mest opphetede debatten i forbindelse med do-bilen er nok de mange ulykkene som har forekommet den senere tiden.
De mest fremtredende av disse er:
 
'''2008''' -En dobil eksploderte da eieren tente en sigarett mens han satt på doen. Den da 37-årige mannen fra Stavanger led av alvorlig nervøs mage og ønsket å roe nervene med en sigarett da ulykken inntraff. En konsentrert forekomst av gass hadde dannet seg i det uventilerte avlukket som følge av gjentatte 'fjerter' og hyppig inntak av ertesuppe i dagene før ulykken. Ulykken var et faktum da mannen tente fyrstikken for å fyre opp sigaretten.
Legene ved Drikshospitalet uttalte at det var 'et mirakel' at det ikke gikk liv med denne skjebnesvangre dagen. Mannen tilbrakte nærmere to måneder på intensivavdelingen med sterkt forbrente rumpeballer.
 
Dr. Arnt Nus, Spesialist i anal-kirurgi, sier at det som trolig reddet mannen fra total tarm-implodering var at han hadde 'gullhår i ræven'. Det som kompliserte behandlingen og krevde så lang behandlingstid var at gullhårene smeltet sammen som en følge av den intense varmen som oppsto i forbindelse med gasseksplosjonen.
 
'''2009''' -Da en sikkerhetsventil på en modifisert tank i en Combi Family sviktet førte dette til den verste ulykken med denne typen kjøretøy noensinne.
Fordi trykkventilen ikke fungerte førte dette til at et enormt trykk bygde seg opp i tanken som gjæret i det ualminnelig varme været sommeren 2009. Det kritiske punktet da tanken ikke taklet mer sammenfalt med ukens høydepunkt for mange av innbyggerne i østlandsbyen Moss, den ukentlige kål-suppe dagen.
 
Eieren av den modifiserte Combi Family'en hadde parkert do-bilen sin i det ene hjørnet av torget og hadde en innbringende formiddag da han lånte ut fasilitetene til trengende kålsuppe-spisere mot et beskjedent økonomisk bidrag.
Helt uten forvarsel revnet bunnen på tanken da trykket oversteg kapasiteten til naglene i bunnpannen og tanken tok av som en rakett da hullet etter naglene fungerte som dyser og kanaliserte skyvkraften fra den gjærede massen i en retning.
 
Eksperter har beregnet kraften i jetstrålen til minst 250 bar ved take-off.
10 personer ble alvorlig skadet da denne jetstrålen skar som en løpsk høytrykkskutter i det tanken tok av. Den som imidlertid fikk den største ubehagelige opplevelsen var mannen som benyttet do-bilen da ulykken inntraff. Ifølge øyenvitner ble mannen skrikende observert idet tanken tok av, hengende etter buksene som var hektet inn på boltefestet til tanken som var revet løs fra chassiset til do-bilen.
Etter en noe ukontrollert oppstigning avtok trykket i tanken og mann og tank krasjet ironisk nok i det gamle 'Do-mus'-bygget.
 
Bonden som sto for leveransen av kål til kålsuppe-dagen uttalte at tanken var 'mer effektiv på møkkaspredning enn noe utstyr han noensinne hadde prøvd på gården sin'.
Denne ulykken førte til at regjeringen hasteinnførte et generelt forbud mot modifisering av trykk-tanker i do-biler.
 
'''2009''' -En annen ulykke som også opprørte mange i 2009 var en nesten-drukningsulykke som involverte en tre år gammel gutt. Gutten falt opp i toalett-skålen og ned i tanken da han i et ubevoktet øyeblikk tok seg inn i do-bilen uten tilsyn. En forbipasserende mann ble dagens helt da han resolutt grep inn og gav livreddende munn-til-munn behandling da foreldrene vegret seg på grunn av lukten.
Etter denne ulykken har alle do-biler blitt utstyrt med barnesikring for å forhindre at lignende ulykker skal inntreffe i fremtiden.
 
 
----'''Produsenter'''
 
----
[[Shit On The Run]]
[[Mobile Crap]]
 
----
 
{{grønske}}
{{format}}
Byråkrater, IP-kontrollører, emailconfirmed, rollback, Administratorer
7 622

redigeringer