Forskjell mellom versjoner av «Pinneslåssing»

m
ingen redigeringsforklaring
(Ny side: ==Pinneslossing== Pinneslossing er en svært effektiv taktikk brukt i krig. Pinneslossing ble oppfunnet i samarbeid med Osen og Rena på grunn av at de i 1367 skulle gå i k…)
 
m
Pinneslossing'''Pinneslåssing''' er en svært effektiv taktikk brukt i [[krig]]. Pinneslossing ble oppfunnet i samarbeid med [[Osen]] og [[Rena]] på grunn av at de i 1367 skulle gå i krig mot hverandre. Siden disse to landene ikke ennå var utviklet nok til å skjønne hva "krig" var, måtte de gå inn i en kort [[union]] for å utvikle denne grusomme måten å føre krig på.
==Pinneslossing==
 
=== Historisk bruk ===
Pinneslossing er en svært effektiv taktikk brukt i [[krig]]. Pinneslossing ble oppfunnet i samarbeid med [[Osen]] og [[Rena]] på grunn av at de i 1367 skulle gå i krig mot hverandre. Siden disse to landene ikke ennå var utviklet nok til å skjønne hva "krig" var, måtte de gå inn i en kort [[union]] for å utvikle denne grusomme måten å føre krig på.
 
=== Historisk bruk ===
*[[Osenkrigene]] 1367-1454. fjorten menn, og to barn fikk skrubbsår på kinnet sitt på Rena sin side. Osen sin side led dobbelt så fæle tap, med 28 barn med skrubbsår på kinnet.
 
{{stubb yoda}}{{Bruker:Lemenlemenlemen/sig2}} 23. feb. 2021 kl. 17:31 (UTC)
4 416

redigeringer