Forskjell mellom versjoner av «Åndalsnes»

Tagger: Mobilredigering Mobilwebredigering
Tagger: Mobilredigering Mobilwebredigering
 
== Historikk==
I 1860-åra ble veien fra gårdene Åndal til Nes ferdig, og det nye stedet Åndalsnes vokste fram. Turistskipene ville gjerne ha besøketbesøke stedet, men de kunne ikke fordi det var for grunt til å legge til kais. Da ble det heller [[Molde]] som steg frem som et turistknyttepunkt. Åndalsnes ble ødelagt etter tyske bombeangrep ved den tyske invasjonen i april 1940, fordi bøndene ikke hadde nok øl og schnapps til soldatene.
 
Navnet Åndalsnes er sammensatt av ''Åndal'' og ''nese'', nesen til bonden som het Åndal. Grunnen var at en [[klegg]] bet i nesen hans da han jobbet på gården. Nesen hans ble helt opphovdetopphovnet. og fraFra da av narretlo hele [[Møre og Romsdal]]sbefolkningens hambefolkning medav nesen. For å latterliggjøre hele saken kalte man stedet også for "nesen til Åndal"ham. Senere ble det "Åndalsnes"
 
I 2012 ble Åndalsnes kjent for sin egen såpefabrikk. Dette har gitt campingplassen ca. 235 000 kr i profitt. Denne formuen brukte bonden Åndal til ogå kjøpe seg en sau, som dessverre var lam i bakbeina. Såpefabrikken ble imidlertid nedlagt av Miljødirektoratet etter at en kommunal rapport omtalte grov forurensning på stedet. Forurensningen skapte sterke klimaendringer. Snittemperaturen i desember ligger nå på 20 grader.
 
==Severdigheter==
Byråkrater, IP-kontrollører, deletion, emailconfirmed, oversight, rollback, Administratorer
6 289

redigeringer