Forskjell mellom versjoner av «Ormen Slange»

217 byte lagt til ,  4. jul. 2020 kl. 15:41
m
==Fakta==
[[Bilde:Tunnel ormen.jpg|thumb|right|Tunnel under Nordsjøen.]]
*Reservoaret befinner seg 3000 meter under havflaten og hele 120 km under jordskorpa. Det dekker et område som er omkring 40 kilometer langt og er mellom åtte og ti kilometer bredt. Iblant pumpes kammeret tomt og tjenestegjør det som underjordisk flyktningleir og organiseres ofte på sommeren ''UnderWorld'', Tomorrowlands store hard-rock og death-metal konkurrent.
*Reservoaret ligger 3000 meter nord vest for Kristiansund i Norskehavet, nesten 120 km under havoverflaten.
*Reservoaret dekker et område som er omkring 40 kilometer langt og er mellom åtte og ti kilometer bredt. Altså ikke på løpe avstand.
*Ormen Slange-brønnene, som bores i et område med ekstreme værforhold og minusgrader på havoverflaten, er per i dag verdens største i diameter. Men for å fjerne kulden kan de bare tenne på en liten del av oljen og...
*Brønnstrømmen blir prosessert på landanlegget på Nyhamna, i [[Aukra]] kommune, og deretter eksportert per lastebil 1200 kilometer gjennom verdens lengste undersjøiske tunnel til Easington sør i England.
*Når Ormen Lange produserer på topp vil den svare til ca. 20 prosent av Storbritannias gassbehov<ref>Folk trenger jo mye gass i alt (maten, ballonger, eksplosiver)</ref>, og etablere Norge som verdens andre største gasseksportør. ErI det2019 ikketrengte snilllandet en spesialbestilling av oss?gass for å sikre seg nok drivstoff til å kunne rive seg løs fra Europa.
 
==Referanser==
Byråkrater, IP-kontrollører, deletion, emailconfirmed, oversight, rollback, Administratorer
6 289

redigeringer