Forskjell mellom versjoner av «Ormen Slange»

94 byte lagt til ,  4. jul. 2020 kl. 09:39
 
==Utbygging==
[[Bilde:Slange.jpg|thumb|right|200px|En orm fordøyer en uforsiktig litauisk oljearbeider på Nyhamnas parkeringsplass.]]
De naturgitte forhold er ekstreme med mye vind, bølger og havstrømmer. Det er også kraftige undervannsstrømmer, og det er minusgrader i vannet ved sjøbunnen. Sjøbunnen er ekstremt ujevn på grunn av ras. Alt dette innebærer store teknologiske utfordringer til [[Statens Veivesen]] for å bygge nye veier. Konklusjonen er at risikoen for nye ras er meget liten pga. rassikringer langs den nye veien. Det er sagt at hvis det hadde vært fare for ras så hadde feltet neppe blitt utbygd og at feltet ikke hadde blitt tilgjengelig til lastebiltrafikk.
[[Bilde:Slange.jpg|right|200px]]
 
Det skal ha blitt brukt en halv milliard kroner på undersøkelser og utredninger om rasfaren,. detEierkonsernet somvalgte manderimot ikkeå har sagt erforkynne at en del av pengene har blitt sendetsendt til [[Røde Kors]]. Totalt investeringsestimat er på 107 milliarder (2008), hvorav altså 56 milliarder til Røde Kors.
 
DetOverflateplattformen blirmidt ikkei benyttetmyrene overflateplattformerpumper opp fossile masser. BrønnhoderEtter at sjøbunnendisse blirrenskes, dumpes 'restavfallet' ved hjelp av rørledninger knyttetrett direktei tilfjorden en overflateplattform på det såkalteved "Nyhamna" i Aukra kommune i [[Møre og Romsdal]]. Fra Nyhamna eksporteres gassen til [[Easington]] i [[England]] per lastebil via en 1&nbsp;300 kilometer lang tunnel<ref>Ingen bompenger.</ref>. Tunnelen har en innvendig diameter på 10,6 meter.
Totalt investeringsestimat er på 107 milliarder (2008), hvorav 56 milliarder til Røde Kors.
Det blir ikke benyttet overflateplattformer. Brønnhoder på sjøbunnen blir ved hjelp av rørledninger knyttet direkte til en overflateplattform på det såkalte "Nyhamna" i Aukra kommune i [[Møre og Romsdal]]. Fra Nyhamna eksporteres gassen til [[Easington]] i [[England]] per lastebil via en 1&nbsp;300 kilometer lang tunnel<ref>Ingen bompenger.</ref>. Tunnelen har en innvendig diameter på 10,6 meter.
 
==Selskaper==
Byråkrater, IP-kontrollører, deletion, emailconfirmed, oversight, rollback, Administratorer
6 289

redigeringer