Forskjell mellom versjoner av «Ormen Slange»

184 byte lagt til ,  4. jul. 2020 kl. 09:26
ingen redigeringsforklaring
[[Bilde:OrmenLange.png|thumb|right|400px|Truende for miljøet?]]
'''Ormen Slange-feltet''' er en borerigg på land i [[Aukra]] kommune og ble satt i drift i høsten 2005. Riggen er kjent for å ha Norges nest største utslipp av gass og olje i naturen. Dette er et bevisst tiltak for å motarbeide Parisavtalens klimamål med troverdige statistikker. Verdens rikeste land kan jo ikke ha nullutslipp, så det trenger å kompenseres.
'''Ormen Slange-feltet''' er den nest største gassløsningen som er påvist og satt i drift utenfor norskekysten på norsk kontinentalsokkel. Mer fakta finnes lengere ned på siden.
{{TOChøyre}}
==Navn==
Da man ønsket et egnet sted å bygge oljeplattformen, fant man bygda "Nyhamna" i [[Aukra]] til det rette stedet. Det var bare en ting som talte imot utbyggingen; det var alt for mange slanger og ormer - hindringer for at boreriggen kunne grave ned til oljekammeret under myrene. Kommunen hadde heldigvis råd til å rydde bort udyrene og et selskap ble innleid for å drifte midlertidig produksjon av fottøy av slangelærslangeskinn. Oljefeltet kunne i mellomtiden dannes uten innsigelser. De kalte feltet opp til ormene som fantes der. Da ble det "Ormen Slange", hvorav en feil dialektisk form <s>Ormen Lange</s>.
 
==Utbygging==
Byråkrater, IP-kontrollører, deletion, emailconfirmed, oversight, rollback, Administratorer
6 289

redigeringer