Forskjell mellom versjoner av «Askøy»

1 444 byte lagt til ,  2. apr. 2013 kl. 17:22
m
Tilbakestilte endring av 62.97.238.2 (diskusjon) til siste versjon av Jaf
m (Tilbakestilte endring av 62.97.238.2 (diskusjon) til siste versjon av Jaf)
[[Fil:Askøy-muren.jpg|thumb|'''Askøy-muren''', også kalt '''Bergen-muren''', som skiller Askøy og Bergen. Se en forskremt Askøy-væring nederst til venstre]]
'''Askøy''' er et prefektur lokalisert utenfor [[Bergen|Bergen by]]. Der skjer det pent lite, og populære drikkesanger er hovedsakelig "Eg ve' te Bergen" , og [[Sportsklubben Brann|Brann-sangen]], da disse er spesielt effektive for å lindre pinslene ved ==Økonomi==
'''Askøy''' er et prefektur lokalisert utenfor [[Bergen|Bergen by]]. Der skjer det pent lite, og populære drikkesanger er hovedsakelig "Eg ve' te Bergen" , og [[Sportsklubben Brann|Brann-sangen]], da disse er spesielt effektive for å lindre pinslene ved vissheten av å være Askøyværing, og gir dem vrangforestillinger om at de i virkeligheten er Bergensere. Askøy sliter ellers med dårlig økonomi og Kardemommeby-preget infrastruktur, stort sett pga tiltaksløse Frp polikere og noen udugelige byråkrater på det lokale Nav kontoret. Det positive på Askøy er faktisk ingenting, vi er avhengig av alt faktisk. Uten forbindelse til fastlandet via bro eller båt hadde Askøy blitt noe Bergen kunne kontrollert, og dermed umiddelbart fjernet Askøy fra kartet.
 
==Historie==
Askøys historie strekker seg tilbake til Zhou-dynastiet, før menn hersket over dyr, og før David Letterman begynte å rote med andre damer. Askøy steg ned fra himmelen ved vårherres hånd, en gave til mennesket, ubesudlet av de lyter og feil som hjemsøker vår jord. Så tok Kari Manger makten, og vårherre vendte aldri sitt blikk mot øyen igjen, av frykt for å blendes av hennes gigantiske kritthvite tenner.
Siden oldtiden har det alltid vært Bergenserne som har komt til Askøy for å henge. Ofte var det så mange robåter i byfjorden på vei til Askøy at de som ikke hadde råd til en kunne gå tørrskodd over. Dette endte da Zachariasbryggen ble oppdaget, og innen Rick's og Sjøboden også var blitt oppdaget hadde traffikken snudd helt om.
 
==Økonomi==
Askøys inntekter kommer hovedsakelig fra to kilder. Familieturisme er den nest største inntekstkilden, og besøkende kan delta i diverse spennende og lærerike aktiviteter som vold, drikking, prostitusjon, og gambling. Den desidert største inntekskilden er derimot Lost Weekend-festivalen, hvor hvert år, utallige besøkende blir fanget i tid og rom, dømt til å oppleve den samme helgen med de samme konsertene i all evighet, derav navnet. Besøkende som på et eller annet vis klarer å rive seg løs fra tidssyklusen før galskapen tar dem regnes som helter i sine sosiale omgangskretser.
 
 
Askøy er Askøy, og det er ikke noe positivt. "Vi ve til Bergen"
 
{{Bilde}}
[[Kategori:Hordaland]]
7 385

redigeringer