Forskjell mellom versjoner av «Lol»

128 byte lagt til ,  6. mai 2011 kl. 12:14
ingen redigeringsforklaring
(Har nå skrevet artikkelen på nytt, med det innholdet som kunne brukes om igjen. Skulle være bedre nå, så fjerner kjedelig- og bang-malen.)
{{strekmann}}
 
LOL er et ord som brukes når noe <del>skal være</del> er [[Hvordan:Kjede seg|morsomt]]. Ordet LOL betyr opprinnelig "laughing out loud", men brukes i flere varianter, som, "ladd og livsfarlig", "lickin' old ladiez", "[[Fisk|laks]] og leverpostei" eller "lots of love". LOL inngår i et såkalt ''[[Fjortis|ungdomsspråk]]'', et [[Arendal|språk]] som i grunnen bare blir brukt av ungdommer. Desverre har det smittet over på barn og voksne, som misbruker ordet. De tror at det er negativt, men LOL er en betegnelse på at du har et rikt ordforråd, og at du er smart.
 
LOL stammer fra det latinske[[latin]]ske ordet "lomilius", som betyr lommemannen, eller "lolage" (uttales ''lolatzjhe'') som er brukt til noe som er morsomt. Det var først Engalnd[[England]] som tok inn LOL som et ord i språket. Dette skjedde etter <del>et massivt slagsmål</del> en fredfull debatt, som sto bak <del>polakkene</del> ungdommene. Etterhvert begynte ordet å bli brukt i andre land, som i Norge. Det finnes også andre varianter av LOL, som ble skapt senere, sånn som ROFL, LAWL, LÅLL, JOWL, JODL, LOLLE, LOLAGE, ROLF og LUL.
 
I [[Windows|data]] har LOL spredt seg som ild i tørt gress. De fleste MMOG'er (Massive Multiplayer Online Game, altså online-spill) har et språk som omfatter LOL. Spill som COD, Combat Arms, Counter-strike og Minecraft brukes LOL regelmessig i alle varianter. I SMS er LOL brukt alt for ofte.
 
LOL er både et substantiv, et verb og et adjektiv. Dette har språkforsker undret seg over i mang en [[tid]]. For eksempel, kan man si: "Jeg LOL'te en LOL i går. Det var LOL." Man kan også bruke andre, LOL'etterlignende ord: "Jeg ROFL'et skikkelig JOWL i går." Desverre kan det virke meningsløst med sånne setninger til tider.
 
LOL må alltid skrives med store bokstaver. Skriver man ueldigvis "Lol" <del>blir man drept</del> må man endre det med én gang.<br>
LOL Brukes også som en karakter på noen barneskolerbarne[[skole]]r. Å få LOL skrevet med rød penn på prøven din, betyr omtrent det samme som om du skulle fått en hodeskalle, galgeløkke eller noe annet i den dur.
 
== Se også ==
*[[Kjøttpudding]]
*[[ROFL]]
 
{{bilde}}
rollback
398

redigeringer