Forskjell mellom versjoner av «Hundepølse»

119 byte lagt til ,  12. jul. 2019 kl. 15:17
ingen redigeringsforklaring
(Ny side: Populær tysk middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt som helst, men Schäfer og Schweinehund er de mest populære. Under syv...)
 
Tagger: Mobilredigering Mobilwebredigering
 
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
{{Sitat|Da liegt der Hund begraben!|[[Sigmund Freud]]|hundepølse}}
Populær tysk middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt som helst, men [[Schäfer]] og [[Schweinehund]] er de mest populære. Under syv-årskrigen var det sterkt skort på begge de to nevnte hundeslagene, og en laget da forskjellige andre smaksblandinger som [[Riesenschnauser]] og [[Dobermann-Pinscher]].
 
Populær'''Hundepølse''' er en populær [[tysk]] middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt[[hund]]ekjøtt som helst, men [[Schäfer]] og [[Schweinehund]] er de mest populære. Under syv-årskrigen var det sterkt skort på begge de to nevnte hundeslagene, og en laget da forskjellige andre smaksblandinger som [[Riesenschnauser]] og [[Dobermann-Pinscher]].
Hundepølsen ble også eksportert til Kina, der den ble spesielt populær i varianten kjent som [[Chow-Chow]]. Denne spesielle pølsen har en svak nyanse av blått i seg, grunnet at ekte Chow-Chow-pølse skal lages med 20 prosent tungekjøtt i deigen.
 
Hundepølsen ble også eksportert til [[Kina]], der den ble spesielt populær i varianten kjent som [[Chow-Chow]]. Denne spesielle pølsen har en svak nyanse av blått i seg, grunnet at ekte Chow-Chow-pølse skal lages med 20 prosent tungekjøtt i deigen.
Hundepølse kan lages med et bredt utvalg av krydder, men den mest vanlige er bitre mandler, eller dersom man ikke har dette - preussisk syre (også kjent som cyankalium.) Sistnevnte gir en distinkt lukt/smak-opplevelse, men smaken blir omtrent den samme. Ingen [[gourmand]] har noensinne klaget på smaken.
 
Hundepølse kan lages med et bredt utvalg av krydder, men den mest vanlige er [[bitre mandler]], eller dersom man ikke har dette - preussisk syre (også kjent som cyankalium.) Sistnevnte gir en distinkt lukt/smak-opplevelse, men smaken blir omtrent den samme. Ingen [[gourmand]] har noensinne klaget på smaken.
{{stubb}}
[[Kategori:Mat|Pølser]]
4 598

redigeringer