Forskjell mellom versjoner av «Bergenser»

2 550 byte fjernet ,  22. sep. 2010 kl. 12:46
Tømmer siden
(Tømmer siden)
{{Sitat|Luke, you are from [[Bergen]]|[[Darth Vader]] til sin sønn}}
{{Sitat|YESSSS!!!|[[Luke Skywalker]]}}
 
 
'''Bergenser''' (''fra ty. "biergenser", som betyr "ølgenser'') er en av [[Norge|Norges]] mange [[bunad|nasjonaldrakter]]. Bergenseren (Norvegicus Rex) er (sannsyneligvis) ett patterdyr generelt ansett som en krysning mellom [[Chuck Norris]] og en urgammel og ukjent stamme amazoner som lever gjemt ett eller annet sted under puddefjordsbroen.
 
En nyfødt bergenser kan gjenkjennes på brannskjerfet eller det rosa pannebåndet (stor sannsynlighet for at denne ungen da er født i [[Åsane]]) som er medfødt, avhengig av hvem foreldrene er og hvor de kommer fra, dissr får den unge bergenseren tilbake i konfrimasjonen. Det er ikke kjent hvordan bergensere formerer seg, men det hersker en sterk mistanke om at de hekker på [[Brann]] stadion og legger egg på ulriken.
 
 
==Historie==
 
Bergenseren ble introdusert for resten av det norske folk først i 1678 av den [[Danmark|danske]] kongen Fredrik Christian Fredrik XVØ som et ledd i en reklamekampanje for [[Tuborg]] rettet mot Norge. For å lokke det edruelige norske folk inn i alkoholens klamme klør, fikk hver person som kjøpte en flaske Tuborg en bergenser med på kjøpet. Dette ble en umiddelbar suksess, og hver nordmann kledte seg snart i flere lag med bergensere. Flere tusen døde av overoppheting som følge av dette.
 
Da Norge gjorde det slutt med Danmark for å innlede et flyktig forhold til [[Sverige]], ble bergenseren forbudt, og alle bergensere ble fraktet til et lager på Vestlandet kalt [[Bergen]]. Til dags dato har dette forbudet ikke vært opphevet.
 
[[Herman Friele|He-Man Friele]] forsøkte en gang å innføre [[kaffe]]-genseren, uten noen særlig suksess.
 
 
== Kuriositeter om bergensere ==
 
Bergensere er ikke en [[religion]] eller en klubb. Så du kan ikke melde deg inn. Bergensere er den eneste norske rasen som ikke drar til [[Sverige]] for å kjøpe [[sprit]], [[tobakk]] og [[snus]].
 
Nei, vi sier ikke noe om puddefjordsamazonene under brua, de er bare til vårt eget forbruk.
 
Kniksen er den mest kjente bergenseren som har levd. Han erobret [[Romerriket]] på egen hånd men lot være å plyndre det da han ikke kunne finne ett eneste sted som hadde en skikkelig halvliter. Han dro deretter til [[Storbritannia]] som hadde plenty med store halvlitere (0,5678 liter). Dette ville komme tl å bli ett populært turiststed for Bergenske [[vikinger]] fremover.
 
 
[[Kategori:Bergen]][[Kategori:Drikke]]
 
[[en:Bergen]]
[[Kategori:Hordaland]]
Anonym bruker