Sotra er ei øy og kommune utafor Bergen.

De første årene ble Sotra bare brukt som religiøst badeland fordi det aldri tørket helt der etter den hadde steget opp fra intet som en reversert Atlantis. Sotra ble erklært en egen stat og har idag et demokratisk slæsh diktatorstyre under lederen Angus MacGyver. Sotrabroen ble bygget i 1971 på grunn av manglende råstoffer til å produsere gaffa-tape. Sotra er også kjent for å stå bak monsterhiten "Ghetto Tannbørste", være verdens største forbrukere av Skruf Porsjon og for å ha solgt atomvåpen til Nord-Korea.

Ikke alle liker Sotra. Grunnen til dette er fordi Sotra ikke er for alle. For å kunne passere Sotrabroen må man ha Sotrapasset, og for å få det må man være født i parkeringsgarasjen på Sartor Senter, bestå slengtau-testen som går på både tid, lengde, fart og teknikk, kunne si "MacGyver rocks!" 38 ganger raskt etter hverandre og kunne styrte iallfall 3 halvlitere på rappen. Andre grunner til at folk ikke liker Sotra er fordi innbyggerne en gang på åttitallet opprettet et giraff-utleie som resten av verdensbefolkningen ikke fikk benytte seg av på grunn av de høye inntakskravene ved Sotrabroen.

Askøy er underlagt Sotra og brukes til å oppbevare brunsnegl og Frp-tilhengere utenfor Sotraområdet. Dette er del 1 av okkupasjonsplanen til Sotra, også kalt Operasjon Vaffel.

Alle vet at det som skiller apene fra Sotra er Sotrabroen.

Hvordan kjenne igjen en Sotra-stril:

 • De angriper deg med slegge dersom du kaller dem bergensere.
 • De bruker ikke paraply når de kommer til Bergen slik de andre bergenserne gjør. Solen skinner alltid på Sotra.
 • De bærer en button som sier: "MacGyver it!"
 • De tilbyr deg gjerne en snus bare helt random. Ingen vet hva som skjer med de som takker nei. De har aldri blitt funnet.
 • De bruker gjerne uttrykk som: Snøgt skot (snap-shot), snjobrett (snowboard) og vidgjeten (berømt).
 • Det har også vært en sterk utvikling av vampyr-bevegelsen etter at filmen "Twilight" nådde over broen.
 • De blir synlig frustrert om de presenteres for regnestykker fra den store gangetabellen, ettersom ingen har høyere utdannelse enn grunnskolens tredje trinn.

Sartor er Stort SenterRediger

Sartor Storsenter er det eneste kjøpesenteret på Sotra som har kondomeri. Alle som er fra Sotra liker å si at dette er det største kjøpesenteret i Vestland (som vi alle vet er Sund Senter). Om du er turist og på jakt etter den flotte ungdommen på Sotra, er det bare til å ta turen innom Burger King, der henger småjentene med de gamle grisene. Eller om du vil se den litt yngre garden, så går du ned på bussterminalen der syvendeklassinger tigger gamle damer etter sigaretter.

Ungdommer på SotraRediger

På Sotra finner du den verste sorten ungdommer du kan tenke deg. Om du møter på en uten snus i kjæften, og med buksene over rumpen, har du rett og slett vært heldig. Den yngre genrasjonen på Sotra, er meget glad i sprit, og det er som oftest stanken av sprit som gjør ungdommen lette og finne for foreldrene. Det er som oftest ute i den mindreverdige kommunen, Sund kommune, at de yngre gjemmer seg når de nyter alkohol. For her finnes det alt fra løse blondiner, til kjekke drittsekker.

Steder på SotraRediger

 • Pyttane: Ifølge MacGyver er Pyttane Norges, om ikke verdens høyeste fjell. Det sies at det er flere tusen hoggorm har der koselig og "chillern" på dette fjellet, MacGyver nekter alle klagene.
 • Hjelteryggen: Brukes som direkte utsendingskai hvor de skyter Frp-ere med kanon over til basen på Askøy. Hjelteryggen har også en demning hvor Sotras befolkning pleier å samle seg klokken 00.00 på nyttårsaften. Det er iallfall det ryktene sier.
 • Valen: Overvurdert byggefelt som kun de som bor der vet hvor ligger. Valen har også en basketballbane. Dette har man ingen andre steder på Sotra.
 • Brattholmen: Sotras versjon av et innavlet Bygdøy allé. Her bor de to eneste rike familiene på Sotra. Dersom man kjører rett frem forbi Brattholmen skole er det en usedvanlig høy odds for å sjøsette bilen. Det er også en trend blant ungdommer å trekke ut ledningene til julelysene i hagene til folk i dette området. Ingen vet hvorfor.
 • Straume: Her ligger Sartor senter og Mix-en. Mix-en på Straume er det eneste kjente stedet i Bergensområdet hvor man får kjøpt Shave Ice. Dessverre får ingen leie filmer der fordi alle har gjeld på filmer de ikke har levert tilbake. Straume er tilholdsstedet til diverse wankers and swankers som ruller rundt på skateboard og skriver rap-sanger om deres tunge oppvekst på Valen etter basketballbanen ble stengt. Tidligere kunne man få kjøpt Dyrøy-sprit på Straume. Denne gjorde deg vill og gal og gjorde slik at du fikk lyst til å rulle rundt på asfalten mens du tok på deg mascara eller bæsje utenfor Dolly Dimples.
 • Fjell: Sotras egen istidsområde om vinteren. Her bosetter som regel de ferdigutdannede pingvinene fra Ågotnes seg. På fjell får man kun inn radiokanaler fra Færøyene.
 • Foldnes: En park hvor det hver uke arrangeres Pogg-mesterskap. Vinnerne får en gratis kjøretur hvor de vil med Alfred Aase. Pogg er blitt en svært populær sport på Sotra de siste årene.Party for alle. Her regjerer også foldnes mafiaen som er sett på som verste sort.
 • Bildøy: Alle menneskene på Bildøy lever i karantene etter at en AIDS-smittet person sprengte seg selv ved et uhell midt under en høy C under korsangen på bedehuset. Mange vil hevde at Bildøy ikke er en del av Sotra, noe som i grunn er helt sant i og med at det er en selvstendig øy.
 • Lie: Lie er Sotras blindtarm. Man ser stadig turister med campingvogn kjøre på vei innover Lie fordi de tror det er en campingplass i den retningen, mens beboerne står i vinduet og rister på hodet og tenker: Stakkars. Det er nemlig ingen campingplass på Lie, og heller ingen snuplass, noe som betyr at de må rygge de 28 kilometerne tilbake til innkjørselen. Lie er en forlatt plass som kommunen ikke bryr seg om. Alt offentlig legges ned der og veiene blir gjort om tild dødsveier.
 • Kolltveit: Stedet hvor alle de narkomane og innvandrerne bor. Vi anbefaler dere ikke å reise der.
 • Morland: Det går bare en buss til Morland i uken. Det går ingen buss tilbake, så vi har dessverre ikke noe mer om dette området.
 • Ågotnes: Ågotnes har de siste årene blitt svært preget av utryddelsen av pingviner, og har derfor startet en Pingvin-Høyskole hvor man kan utdanne seg som pingvin. Her ligger også Sotras egne Skruf og Dynetrekk fabrikker.
 • Knappskog: Forveksles ofte med Ågotnes. Dette har ført til en sterk depresjonsbølge blant innbyggerne over hele Knappskog som ikke føler seg verdsatte i samfunnet. På Knappskog har det blitt en trend å male plenen, så dersom noen derfra sier de skal dette når du inviterer dem på kino, er det slettes ingen løgn. På Knappskog ligger blant annet Spjeld, som er en fredet fornøyelsespark, samt konsentrasjonsleir for charterturister.
 • Forland: På Forland har dei øyas eneste Hotell, dette blir brukt som tempel av Smith`s venner. Alle Smitter i landet flytter til Forland.
 • Steinsland: Regnes som verdens mest øde sted, ifølge norsk studie.
 • Klokkarvik: Nesten samme som Kolltveit, eneste forskjellen er at dem har ferge.
 • Hammersland: stede hvor alle barn som vokser opp der har 90% større sansynlighet for å bli narkoman eller NAVer, enn andre i Sund har.
 • Sundsenteret: sund senteret har et stort utvalg butikker (mener folk fra Tøfta) og de har et eget vinmonopol. Mellom 11:00-14:30 finner du stortest kun personer i grå sparkjøp bukse og skitne hettegensere også kalt NAVere.
 • Telavåg: I Telavåg har de sitt eget språk, om du hører to telavågere snakke sammen vil du ikke forså noe. Etter at tyskerne brente det ned var det vanskelig å leve der, derfor drikker alle konfirmerte vær helg for å glemme hvordan det har vært i telavåg.
 • Kaldestad: en vekk glemt bygd i Fjell kommune, ingen vet at den hører til fjell. På kallestad går det sti i utmarken til Telavåg derfor er det mange som har forbindelse mellom disse stedene. Men de sliter med en ting på kaldestad det er innavling på så høyt nivå at de ser seg nøtt til å gifte seg med sin egen bror.
 • Dala: Dala har nettopp fått nytt skilt det liker de. På dala er det et palass på toppen, resten av husene der er under slåtter av palassets eiere.
 • Sotra VGS: er 40 år og har samme møbler og samme maling fortsatt. Som rektor har de en feig og uansvarlig kvinne. Denne kvinnen burde slutte sammen med en rekke eldre hekser. Ryktene sier at det då skolen ble bygget var det på et sted hvor de brente hekser, disse heksene går trolig igjen og har tatt over flere av de eldste sine skjeller samt rektor sin.

En av lærerene røpte seg da hun kom inn i klassen med Harry Potter briller å prøvde å trylle alle gode, med en feil tagelse gjor ho en feil som gav 99% av klassen stryk. Sagnene om hun sier at dette prøver hun på vært år men feiler trolig mer og mer jo eldre ho blir. Elevene er kåte og må ty til sex på doene menst de enten er høy på gress eller om de er beruset på hjemme brent. <--- og akkurat her ser man hvorfor noen burde gjøre mer på skolen og disse stakkar rektor mindre.

 • Haganes

Ingen vet egentlig kor haganes er lokalisert. Men det vi vet er at det er en plass der alt fra 13 åringer heilt opp til 40 åringer drikker seg full i «haganesparken» som er vistnok den beste parken i hele norge ifølge 2 fulle 15 åringer fra hagenes. Du er heldig finner du en ungdom på haganes som ikke flexer penger eller snuser. Det er og en stor tradisjon på haganes og en gang i året drepe alle minoriteter som kommer på besøk til haganes som nå har være minoriter fri siden 1883. Hvist du noen gang kommer til haganes må du lære deg den lokale dialekten som «skal du bomme en eller» eller «har du bug». Det er veldig viktig og alltid ha snus på seg og for og få 15 åringene til og stoppe og fotfølge deg

Situasjonen med AskøyRediger

Sotra og Askøy har i mange tusen år vært rivaler, det har faktiskt foregått så lenge at selve dronning Elizabeth sier at hun husker krigene mellom de to i sin ungdom. Elizabeth om situasjonen: «Da vi var unge ville min far fortelle om hvordan de modige mennene fra Sotra ridde over vannet på T-rex'ene sine for å slå tilbake på askøyværingene.»

- Dronning Elizabeth av Konstantinopel

(faktiskte kilder sier at Sotra IKKE brukte dinosaurer under de tidligere krigene, siden Mao hadde forbydd dette.)

Etter at Macgyver kom og tok over øyene har krigene stoppet, men det har ikke hindret dem fra å hate hverandre i stillheten. På Askøy sies det at Sotra er et jævla drittsted, men de har egentlid ingen andre argumenter enn at det er et drittsted. Sotra derimot setter seg selv over Askøy og slår tilbake med Askøy ikke har noe som helst på øyen sin, og at det er like kjedelig der som i Kong Olavs 80års dag. De sier at det eneste som er nevneverdig på Askøy er de flotte jordbærene deres, men at jordbærene egentlid tilhører Sotra, siden det sies at den store Macgyver var personen som plantet dem.

Askøy og Sotra er gamle rivaler innen den tradisjonelle idretten parkour. Sotra har aldri vunnet en parkour-kamp mot Askøy, men var nær på 27. juni 1845. Askøy vant OL-gull under sommer-OL i Trøgstad i 1983. Samme år ble Sotra diskvalifisert på grunn av sterk kroppslukt. Sotraværingene beskyldte Askøy-laget for å ha stjålet Axe-boksene deres, noe Askøyværingene på det sterkeste har avvist. Mange historikere mener at dette var opptakten til sjuårskrigen mellom Sotra og Askøy, som startet i 1997, og varte til 2002.

Askøy gikk seirende ut av krigen, og fikk alle Sotra-kvinner som krigsutbytte. Disse ble hurtig sendt tilbake til Sotra med hurtigbåt, ettersom Askøyværingene mente de hadde en sterk og ubehagelig kroppslukt. En ny krig er planlagt fra 2018 til 2021, men kommunestyret i Askøy har så langt ikke klart å bli enige om premissene for å gå til krig. Pr. april 2017 er det ventet at Fylkesmannen i Hordaland skal ta en endelig avgjørelse om krigens oppstart.