Sink.png

Sink er et grunnstoff med kjemisymbol Zn[1] og atomnummer 30. Det har usedvanlig god kunnskap om sjekketriks[2], og kan kunsten å brenne med en tiltrekkende blågrønn farge. Hvis man tenker engelsk, er det også meget egnet til å ta imot brusen du ikke gadd å drikke opp forrige lørdag[3]. Gjenvinning på høyt nivå med andre ord.

Sink er også et synonym for "synk". Det har navnet fordi det liker seg langt nedi jorda der det er kaldt og mørkt. Det har også navnet fordi grunnstoffet er veldig god på å synkronisere seg med andre, noe som egner seg godt til f.eks. BlimE-dansen. Glemte jeg forresten å si at flere skoler tilsetter sink i maten på SFO? Vel, nå vet du det.

EgenskaperRediger

Som tidligere nevnt kan sink kunsten å brenne med en blågrønn flamme[4]. Det foråsakes av at det ofte er plasskrangel mellom protonene og nøytronene i atomet[5]. Protoner og nøytroner som dør under slike krangler blir til zombie-xxxtroner som sirkulerer rundt atomkjernen.

FotnoterRediger

  1. Som bildet til høyre viser, kan man også skrive sink som "Zinc"
  2. Nesten på linje med svigermor der.
  3. Håper det var snakk om Pepsi. Aldri skyll ut Coca-Cola i vasken.
  4. Ikke ulikt det du komponerte i kunst & håndverk-timene i tredje klasse.
  5. Hvis Donald Duck og nabo Jensen klarer å skape en sky under kranglene deres, hvorfor skal ikke protoner og nøytroner klare å skape en flamme?

Se ogsåRediger

Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer