Silisium er et grunnstoff. Det har atomnummer 14, og symbolet Si. Silisium finnes i bakken, noe som fører til at grunnstoffet føler seg trokket på av andre skapninger. Det er ikke uvanlig at silisium føler seg mobbet av dyrene som trokker på det. Derfor føler Si seg ofte deprimert, og langt nede.

EgenskaperRediger

Silisium er et sørgelig grynnstoff. Det er ett av disse metallene, som de fleste av grunnstoffene i det perostatistiske syste er så uheldige å være i.

Silisium er ofte trist, fordi ingen legger merke til det. Derimot, liker oksygen silisium godt, og de har mange hyggelige forbindelser i lag.

Silisium trenger støtte fra andre grunnstoffer, og er dermed et uselvstendig grunnstoff.

Silisiums historieRediger

Silisium var lenge diskriminert av de andre grunnstoffene. De mobbet silisium, baksnakket det, og generelt utstøtte det. Derfor utviklet silisium etter hvert bipolar lidelse. Silisium spurte litium om hjelp til å håndtere den bipolare lidelsen. Dette nektet litium, og kalte silisium for "en taper". Silisium fikk påfølgende depresjon, og var nær ved å ta selvmord, da oksygen kom bort til silisium. Oksygenet snakket med silisium, og de ble etter hvert gode venner. Oksygen hjalp silisium til å binde seg til andre grunnstoffer, og slik ble den første steinen oppfunnet. Etter hvert ble steinen delt opp i mindre steiner, som førte til månen, jorda og alle de andre steinpartiklene. Dette står skrevet i bibelen, men det er dessverre svært få mennesker som tror på denne forklaringen.

Selv om silisium er inkludert i samfunnet, er det fortsatt et stort problem at silisium sliter med psykiske lidelser. Man tror det er på grunn av fordelingen av elektronene på elektronskallet. Silisium blir fortsatt mobbet av de andre grunnstoffene. Derfor velger silisium ofte å ta sitt liv, ved å få radioaktiv stråling på seg, sånn at det blir ødelagt.

Men silisium er det 2. mest vanligste grunnstoffet på jorda, så det dør ikke ut. Og det er bra, fordi hvis det hadde dødd ut, hadde du ikke hatt noen å trokke på!

AnvendelseRediger

Silisium kan bare brukes ved nærvær av oksygen. Det er avhengig av oksygen. Glass inneholder silisium, men det tenker vi ikke på. Vi må legge mer merke til grunnstoffet i vår hverdag.

Silisium er ubrukelig i kroppen vær. Men det er bare på grunn av at de andre grunnstoffene ikke liker det. Mange av grunnstoffene i kroppen vår hater silisium. De mobber silisium og utstøter det.

Tiltak for å legge merke til silisiumRediger

Myndighetene har inført en rekke tiltak for å legge merke til silisium. Under følger listen:

 • Man skal ikke si "stein" eller "glass", men si det kjemiske navnet på silisium. For eksempel:
  • Gråstein: Silisiumaluminat-mineraler.
  • Glass: Kjemiske forbindelser av silisium, med varierende krystal´l´sk–truk–tur.´
  • Kan du hente et glass til meg: Kan du hente en gjennomsiktig kjemisk forbindelse av silisium og oksygen til meg, som jeg kan drikke av?
 • Man skal lære barna sine om silisium.
 • Man skal legge merke til alt som ser ut til å inneholde silisium, for eksempel glass eller stein. Gå på internett og søk på om den aktuelle gjennstanden inneholder silisium.
 • Man skal bruke flest ting av silisium. Se rundt deg, og bruk de tingene du ser, som kan inneholde silisium.
 • Skryt alltid av silisium, for eksempel: "I dag spiste jeg mat fra et fat som inneholdt silisium", "Jeg drakk vann fra noe som inneholdt silisium", eller "Jeg har en telefon som inneholder silisium". På denne måten kan Silisium få mer selvtillit.

NavnRediger

Navnet silisium kommer av at den vanligste fremstillingsmåten for silisium var å blande sild og is, vist i denne reaksjonsligningen:

Silk + is = sildis

Om man fjerner D-en, og legger til -ium på slutten, får man "silisium".

IsotoperRediger

Det finnes fire isotoper av silisium: 28Si, 26Si, og den siste, som er nynorsk, 27Si). Med nynorsk menes det at inntak av denne isotopen vil føre til midlertidig nynorsk-syndrom. Nynorske isotoper kommer som oftest fra Vestlandet, særlig Ålesund.

Nynorske isotoper sender ut nynorske nøytroner, på nynorsk "nynorske nøytronar". Når disse nøytronene påflres mennesker, fører det til at mennesker begynner å snakke og skrive nynorsk. Dette kan igjen føre til R-forgiftning. Matvarer som inneholder nynorske nøytroner er typisk brokkoli, fisk fraVestlandet og kjøtt fra Vestlandet. Det er derfor at nynorsk har hatt så stor "utbreinad".

Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer