Sandnes
Sandnes
Sandnes - Flagg.jpg
(flagg)
Sandnes-byvapen120.png
(våpenskjold)
«Sandnes e stabil»
Orre.jpeg
Hovedsteder Sandnes
Største byer Sandnes
Innbyggertall 347 000 mennesker om dagen, og 3 400 i sentrum om kvelden
Offisielle språk Gaugamål
Styreform Kommunist-kapitalistisk Nazivelde
Statsoverhode:
Statsminister:
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av
Uavhengig av
Valuta Svartebørs
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag Nasjonaldag??
Landkode
Toppnivådomene Internett kommer om ett års tid, i juli 2022.

«Sandnes er en kjempespenstig by!»

- ukjent

«Jeg er kongen av musikk!»

- Thomas Camprock The King

«Moderbyen til Stavanger?»

- ukjent

«Hallo, Stavanger!»

- Forvirret rockeband på konsert i Sandnes

«Kor e kvaddå?!»

- Fortapt Sandneser

Sandnes eller Sanniz (på siddisk), Sanna (somali) og moderbyen til Sibbe (for de lærde) er en sjølvstendig bystat på Jæren, Norges største snuplass for busser og Norges egentlige navle. Sandnesgauken er et sympatisk folkeslag, som - til tross for navlestatusen - har latt andre byer få både Storting, regjering, olje og kriminalitet. De snakker også "GAUGAMÅL!!!", det brutale og stygge barnet av Stavangersk og Jærsk. Ruten er den største bydelen i Sandnes, og har fått innvilget en viss grad av selvstyre, og har et eget, velutviklet rans-og narkotikumsdistribusjonsmiljø.

Befolkningen i byen er på rundt 347 000 mennesker om dagen, 3 400 i sentrum om kvelden og totalt 1.3 millioner, da sandnesgauker pleier å gå tur rundt buss-stoppen i ghettoen Ruten. De resterende 3 400 passer bare på byen. Byen har rikelig med kuriositeter og severdigheter som for eksempel Sandnes kebab, Nabogaten til Gågaten og studiecellene på biblioteket. Dette er de mest minneverdige severdighetene i byen.

Sandnes har alltid drømt om å Jæren og skape en ny stat: Sandnesia. Dette var forventet å skje den 7. oktober 2003, men planen ble utsatt etter at NATO invaderte Jæren i 2002,5. Planen er da å overlate Ruten til Norge, da de egentlig er ganske brysomme med dette tulleuniversitetet sitt og sin metroseksuelle livsstil.

Sandnesgauker er glade. Faktisk er sandnesgauker kåret til verdens mest overlegne folkeslag - overmennesker, som Nietzsche ville kalt det. Hvis du treffer på en gauk som er 50 år gammel, kan det hende at han er blitt oldefar. Ikke søren at du lærer deg Mandarin (eller kantonesisk), gaukene skal styre verden.

HistorieRediger

Sandnes ble grunnlagt i 1860 da noen folk fant ut at det manglet en skikkelig ghetto. I tillegg fant de noe leire, slik at resten av landet trodde det var et industrieventyr på gang. Sannheten var at man i ly av mørket opparbeidet det som skulle bli en kulturell, økonomisk, politisk og militær supermakt i kulissene; Sandnes styrer alt, men lar andre byer og land gjøre drittarbeidet for dem.
I tillegg har leiren i jordsmonnet vist seg å være usedvanlig gunstig for dyrkning av marijuana. Sandved Green (dyrket på 'Hestamarkå') er kanskje en av de mest suksessfulle produktene i fra Sandnes etter Sandnesgauken.

Siden har Sandnes i stor grad lyktes med å skjule sin egentlige posisjon.

Sandnes ble i 2008 flyttet fra Norge til Rogaland for å forverre levestandarden til høns i Kenya. Dette ble forsøkt stoppet av stortinget ad hoc, men det ble lagt ned veto (som er et hveteprodukt fra Finland) av ordføreren i Sandnes for å gjennomføre disse etterlatenskapene.

Under 2. verdenskrig i år 1978 ble Sandnes lagt under Oslos sentraladministrasjon for å øke omfanget av våpendistribusjon til sør-Jæren. Sandnes sitt bystyre, som på denne tiden hadde flertall i Anders Langes Parti for Narkotika, ble pålagt å starte produksjon av klasebomber til motstandsstyrkene. Milorg støttet Sandnes med over 5 milliarder norske riksdaler i perioden 1978-1912.

Universitetet i Sandnes ble grunnlagt i år 2035 da Stavanger brant ned til en aske bestående av aske. Universitetet har et hovedfokus på veterinærfag som for eksempel kaneldistribusjon. Sandnes har fremskaffet store farmasøytiske ressurser til Norge og andre taterforetak siden klokken 19:55 i går.


BydelerRediger

AustråttRediger

Austrått er den største bydelen i Sandnes og også den desidert fineste. Etter borgerkrigen mellom Sandved og Austrått ble Austrått utnevnt som den beste bydelen i Sandnes. Her bor alle som tjener penger på en skikkelig måte. Her lever 50 prosent av de beste business-folka i Sandnes. På austrått kjører alle rundt i dyre BMW er og Porscher noe som en fra austrått er svært stolt over og noe man sikkert får med seg om man møter en. Austrått øst eller såkalt (Austrått Ghetto) er en plass hvor alle bor som ikke har råd til å leve i (Austrått Vest).

Den hele prikken over i-en på Austrått er selveste kunstgresset. Det er alltid fullt med sossete pappagutter som spiller i alt for dyre fotballsko.

SandvedRediger

Sandved er utvilsomt den aller flotteste bydelen i Sandnes. Med en kirke som er formet som et skihopp og en barneskole med fundamentalistisk kristne vibber, samt et fint idrettsanlegg- er Sandved et forbilde for resten av landets byer og bygder. Kirken med sin kristne ungdomsklubb Nikko har gitt god grobunn for narkomane i fra Sandved i Sandnes. Det kristne miljøet på Sandved og Nikko førte til en mangel på øl og brennevin. Dette resulterte i hyppige besøk i bestemors pilleskap, supplert med hasj i ymse kvalitet. Videre fikk dette misbruket flere strenger å spille på.

GanddalRediger

Ganddal var tidligere leverandør av mat til Sandnes da de hadde mange gårdsbruk. I nyere tid har Sandnes sett mot ytterkantene av riket for matleveranser da de ikke stoler på Ganddal lengre. Folk på Ganddal er stort sett kriminelle og Sandnes skjemmes litt av denne bydelen. Det har blitt bygget mange hus her i nyere tid da også kriminelle har krav på tak over hodet. Ganddal egentlige domstol er Europris sin butikk filial. Gjennom flere frivillige styreverv fra en rekke orginasasjoner styres Ganddal med jernhånd av en person som kaller seg "Lunn". Gandalittene er særlig stolte over at bydelen en gang har hatt sin egen nattklubb. Den var også frivillig drevet. Grunnen for nattklubben fikk skjenke tillatelse på lik linje med normale nattklubber, var at Lunn bodde der og dermed trumfet dette gjennom til veikomitéen, ganddals dagen og deretter i lagmannsretten. Han beviste dette ved å selge alkohol til mindreårige jenter uken etter.

Ganddal Øst & Vest Side

I herrens år nitten nitti ni så foregikk ennå intense kriger mellom Øst siden av Ganddal og Vest siden. Det har blitt fortalt at folk fra Øst siden gikk i dekning flere ganger i fare for granat angrep når de var på Vest siden. Øst siden er egentlig vest siden, men begge sider har blitt enige om å beholde vest siden som øst siden. Flere legender har blitt født på begge sider av Ganddal. Tidlig på nittitallet var det allment akseptert å bryte seg inn på Bras for å lage mat etter en kveld på byen i Sandnes. Flere har spekulert i om Bras som ikke bare fungerer som nøytralt territorium for Øst og Vest også fungerer som et form for religiøst, halv spirituelt tilbedelse av tilbredelse av mat. Det skal visstnok være slik at man først tilber Bras når man ringer og de sier "Blæ Bluk". Etter dette ringer man ofte.

StangelandRediger

På Stangeland har man fått en motorvei. Dette for at hele det sandnesiske riket skal være knyttet sammen. Stangeland er heltenes fødested, tidligere kjent som Valhall. Stangeland er også ganske kjent for å være Sandnes' stolthet, og Putin var svært imponert. Konflikten mellom Stangeland og Trones og Stangeland og Sandved pågår fortsatt, og ser ut til å vare lengre enn tantra sex. Skal du se det fineste og mest eksklusive Stangeland har å by på så ta en tur til Stangeland City.

TronesRediger

Trones er mest kjent for sitt eldresenter. Her kan mange av de eldre i Sandnes komme og ta en kopp kaffe. Noen blir sågar boende der. Den mystiske skikkelsen mest kjent som "Dassmann" bodde på Trones og arrangerte fester i huset sitt som var viden kjent, her valfartet man gjerne fra fjern og nær (Hommersåk o.l.) for å konsumere alkohol og lage kvalm i bassenget. Myter og sagn har oppstått som følge av disse sammenkomstene, alt er forøvrig sant og bør tas med en god klype smør.

LuraRediger

På Lura finner man mange gjenger, samt kjøpesenteret "Kvadrat". Sentraladministrasjonen i Sandnes er fornøyd med Lura, hvilket innebærer at også resten av verden er det. Innbyggerne på Lura livnærer seg ved å stjele øl fra det lokale bryggeriet, eller plukke med seg bildeler fra Knoksen. Lura eide patentet til pimp my ride men solgte konseptet til MTV, ettersom Lura folket ikke har råd til å sette bildelene sammen til noe brukbart. Luristanerne er også verdensmestere i å naske, folk flest bor derfor i parkeringshuset til Kvadrat, derav kallenavnet "kvaddå gipsy"

"Nå kan du lura" utrykket ble oppfunnet på Lura som et paringsrop. Dette fungerer på samme måte som "boksen av" ved at hunkjønnet roper "nå kan du lura!!". Lura degosene kler da på seg cargo panties og bleiker skjegget før de går ut på jakt med skarpladd kølle.

DNA analyser har vist at Lura folket stammer fra Kongo derav den simple levestilen og utbredt dysleksi. Ettersom granitt ulvene ble bannlyst i Sandnes, har man foreslått en 3m høy statue av Moland & French som skal prege Lura ved motoveien. Moland er dessuten den kommende presidenten av Lura, så snart papirarbeidet i Kongo er i boks.

Lura er bygget opp på en haug av leire, det er med andre ord gode tider for pelings industrien som prøver å holde den myke, illeluktende massen samlet på en plass. Foruten Kvadrat finner man en gjerdefabrikk, 20 dekkbutikker og ca 500 elektronikk butikker i samme bygg. Luristanerne samler nemlig på ødelagte hvitevarer som de selger/eksporterer til sine velstående venner i Kongo.

Luristanerne er fritatt for skatt ettersom de ikke har noen form for inntekt eller utdannelse. Steinknusing, Selvskading og Hodeskyting er blant de mest populære hobbiene på Lura. Knoksen er den eneste lekeplassen på Lura.

MalmheimRediger

En av de fortsatt store matleverandørene til hovedstaden er Malmheim. Her er det mange gårder, og flere dyr enn mennesker. Folk fra Malmheim lærte først å lese når de begynte på Skeiene Ungdomsskole, og de utgjorde majoriteten på røykehjørnet.

SvilandRediger

Sviland er selve kremen av Sandnes. Sviland er ikke selvforsynte, butikk mangler faktisk fullstendig. Mange vet ikke hvor Sviland er, dette skyldes at svilenderene hemmeligholder den fantastiske plassen i frykt for at noen utenfra skulle overta det fantastiske miljøet. det har imdlertidlig skjedd, og en utbygging av omtrent 160 boenheter er vedtatt...for 5 år siden. Sviland prøver fortsatt å rive seg løs fra Sandnes for å starte det nye landet "Svi Dynastiet". Eliten i Sviland har samlet seg i noe de kaller 4H. der de fire "H"ene står for Hat, Hat, Hat og Mat. De var aldri gode i Norsk

HanaRediger

Samme som Ganddal, bare uten gårdene. Utenfor Hana i retning Hommersåk (bare på andre siden av fjellet) ligger asylmottaket Dale, som opprinnelig var et mentaltsykehus for Sandnesbuer som kom i kontakt med individer fra Stavanger. Da spesielt de som gikk på kvinneavdelingen på Kongsgård Videregående skole. Grunnen til at Dale er lokalisert i mellom Hana og Hommersåk er fordi Sandnes kommune tidlig på 1960 tallet gjorde en ommfattende utredning om at det var liten differanse på lokalbefolkningen på henholdsvis Hana og Hommersåk, og de innlagte på Dale. Fra å være et mentaltsykehus, gikk Dale over til å bli et Asylmottak, der beboerne i dag er med på å sette sitt preg på Sandnes som multikulturell metropolis. Dette gjør de blant annet gjennom å henge på Ruten utenfor 7/11, henge på Cats, selge dop til Uteliggerene som sitter på benken bak Narvesen under jernbaneplatået bare for å nevne noe.

Hana er egentlig bare en plass folk kjører forbi for å komme til Sirdal(en) eller Sviland, men en bydel Sandnes er stolt av grunnet Bjørn Maaseide. Hana har også landets mest fryktede hjemmebane i fotballens verden. I bortegarderoben henger bilder av knokkelhaugene nedenfor "Fjeddle" som viser restene av de ytterst få lagene som ikke har oppført seg skikkelig..... Forøvrig er tradisjonen med å kaste folk ned fra "Fjeddle" en tradisjon som stammer fra ca år 1000.

HøleRediger

Høle er ein storby 20 minutt fra dritbyen Sandnes. Høle har status som kokainens hovedstad og driver med aktiv menneskesmuggling. Ferja mellom Lauvvik og Oanes er en smugglerbåt som blir mye brukt. Her ligger også USAs største atomkraftværk. om vinteren kan det bygge seg opp til minst 50 meter tykk stålis på fjorden. Høle skal stå for OL i 2028, byggingen er i god gang. Også det verdenskjente bandet Metalica har hatt konsert 25 ganger i løpet av sine 130 år som band. vi huser også norges største Coop butikk med en størrelse på 23,98 tll (tønner land). Høle har verdens største antall rike personer. inbyggertallet er på 52,6 milliarder og var i 1087 før kristus ble høle et eget land. Helt side 1986 har Høle vært kjent for produksjon av drage-dildoer. Høle har også den største produksjonen av dog on dragon porno (pornoi) Ja, drager eksisterer. James Bond har bodd her siden hans første film og alle filmene har blit spilt inn her utenom Goldfinger som ble filmet utenfor Høle, den blei spilt inn på Sandnes. Filmen ble i senare tid stemplet som en fiasko. Det planleggjes en ny versjon som blir spilt inn på Høle.

FiggjoRediger

Eneste bydel som er fritatt bompengeavgiften mellom Sandnes og fjellbygda Ålgård. Også kåret til den nest beste plassen å bo i Sandnes, men austrått er best. Noe som har plaget resten av befolkningen, og da spesielt Austråtts befolkning, gjennom mange år. Figgjo har også et særdeles godt juniorlag innenfor fotball, og blir av mange regnet som det beste i distriktet. Grunnen til at folk fra Figgjo er stolte er fordi de ligger nær Ålgård, som helst ikke vil ha noe med dem å gjøre. En annen ting utenom en nobelsvinner i økonomi Figgjo har har skryte av er blant annet infrastrukturen. Infrastrukturen i Figgjo, da spesielt veinettet , er ett av de best utbygde i Kommunen. Noe folk fra Figgjo vett å snakke høyt om når de reiser til større plasser slik som Ålgård, Bryne og Bråstein. De har til og med en egen veitrassè ned mot Figgjoelva slik at møtende trafikk ikke møtes på samme høydenivå.Men spiser baller så pass dere

Figgjo har også sin egen fabrikk. Her lages det billige porselen talerker som blir distribuert rundt om kring på ymse barneskoler der de knuses en gang i året av morbide infanter hver 17mai. For lenge siden hadde Figgjo en annen fabrikk. Den prøvde å lage noe i flere år men lagde aldri noe så folk fra Figgjo skrek i kor "me springe ud herfra". Tattovering av "Figgjo er best" er påkrevd innenfor Figgjo, spesielt Figgjo folk som går på Høyland ungdomsskole er hardt rammet av dette. Det er primært derfor president Trump ikke vil la Figgjo stemme i Nato. Dette er stikk i strid med hvordan flere av de eldre på Figgjo husker det.

RutenRediger

Ruten er Sandnes største bydel med i overkant av 100 000 innbyggere. Bydelen bærer preg av å være en ghetto, og har fått innvilget en viss grad av selvstyre. Dette for at sentraladministrasjonen i Sandnes skal slippe å bry seg med kriminelle, taggere, sosser og metroseksuelle. I tillegg er hipsterne plassert her, slik at Sandnes slipper å sjeneres av "musikk" som BigBang, The Killers, Jet, Keane etc.

Denne bydelen har fått ansvar for å forvalte oljen ("oljå"), som det sies på det primitive siddisspråket) og oljepengene. Ruten har vist seg å kunne forvalte pengene i henhold til retningslinjene fra Sandnes, så det er ikke planer om å frata dem dette mandatet. Foreløpig.

Det må også bemerkes at bydelen Ruten benekter å være en bydel. Dette ses tydelig på artikkelen om bydelen. Sandnes har derfor gitt Ruten både et ekte "rådhus", en bydelsordfører, et sykehus og et år som europeisk "kulturhovedstad". Da spilte Morten Abel, noe som betegnes som det største som har skjedd i bydelen. Ettersom Ruten ikke er en selvstendig by, måtte de dele tittelen med Liverpool, som er en selvstendig by. Sandnesere flest synes det er søtt at Ruten fikk noe som ga inntrykk av at det faktisk er noen her i verden som ikke driter i den forsømte bydelen. I tillegg har de fått en domkirke og sin egen tingrett.

For øvrig så ble Ruten oppfunnet i 1988 av en kjemiker fra Sveits ved navn Geoffrey Leonard fra Norge. Det populærvitenskapelige tidsskriftet Stoff publiserte i 1912 en artikkel om Ruten kunne bevises som et konsept en gang i fremtiden. Dette tidsskriftet hadde også en rolig beskrivelse av den såkalte "narko-benken" som opprinnelig var en støtteerklæring for de falne nazistene og Kong Olav. Narko-benken ble i 1995 oppdaget av Fritjof Nansen når han skulle insufflere krakk, krakk er det norske navnet for crack som i dag er nasjonalretten på Ruten. Krakk består hovedsakelig av gulv, smør, menn fra andre land enn Finland og støv.

Idrett og sportRediger

Ellers har Stavanger et fotballag, Brann. Viking har stor lokal oppslutning, også i Sandnes. Dette til tross for at de egentlig ikke er så veldig gode. De har noen gullmedaljer i Tippeligaen (senest i 1991), samt noen sølv- og bronsemedaljer. Dette overrasker mange da laget for eksempel ikke har midtstoppere (forsvarsspillere som står ca. 20 meter foran keeperen med den hensikt å ta ballen før keeper må anstrenge seg).

Et annet fotballag fra gaukebyen er lyseblått og har det fiffige navnet "Sandnes Ulf". Sandnes Ulf ble en gang forsøkt kjøpt opp av Pippi Langstrømpe som hadde som mål å endre stadionsnavnet til Villa Villekulla og kjøpe blant annet Andre Villa, Andres Villas Boas, Boasson Hagen, Boa Morte, Moa, Mos og Mo og ta dem med på treningsleir til Mo i Rana.

Se ogsåRediger

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!