Radon er kanskje det grunnstoffet som er mest ubrukelig i det peragnostiske system. Det har atomnummer 68, og symbol Rn. Radon er et av de late grunnstoffene, og orker ikke binde seg til andre grunnstoffer.

HistorieRediger

Radon ble oppdaget en gang i den nærmeste fortid. Det var vitenskapsmannen Robert Radonix Petroleon som fant ut at denne gassen var et grunnstoff. Han tok gassen med seg, og pustet den inn. Han oppdaget at han fikk lungekreft, og skjønte at det var en farlig gass. Han døde 5 år etter oppdagelsen.

EgenskaperRediger

Radon er et ubrukelig grunnstoff. Det lukter ingenting, det henger i luften, og det er radioaktivt. Grunnstoffet kommer av at bakken puster den ut.

Gassen sender radioaktive blyatomer i lungene, så du får lungekreft. Radon finnes overalt på jorda, og det vet ikke hva det skal gjøre av seg. Det liker ikke å være seg selv, og forvandler seg derfor til bly, som kan bruker til noe.

Radon er et rasistisk grunnstoff. Det liker bare bly, som det forvandler seg til. Radon hater de andre grunnstoffene, og vil derfor ikke binde seg til dem. Ingen av de andre grunnstoffene vil henge med radon, selv ikke fluor9, som tar alt. Dette viser til radons ubrukelige egenskaper. Vi kunne ha fjernet radon fra jordas overflate, og ingen ville merket det. Radon er en enslig type, og han er ofte assosial. Ingen av grunnstoffene vil ha noe med han å gjøre.

I kroppenRediger

I kroppen kan radon benyttes til å påføre organismen lungekreft. Så hvis du møter noen med lungekreft, kan du si: "Det var radon det, som har påført deg denne lidelsen". Radon er hovedsakelig medskyldig i lungekreft. Man har prøvd å fenglse radon, uten hell.

ForekomstRediger

Radon forekommer der du ikke vil ha det, som i kjelleren. Radon i kjelleren kan hope seg opp, for så å angripe deg med lungekreft. Når du går ned i kjelleren, møter du nok radon på din vei. 5 år etter denne turen, ligger du nok på sykehuset og blør fra lungene. Med andre ord: Ikke gå ned i kjelleren!!!

AnvendelseRediger

Radon kan ikke brukes til stort. Derfor er denne seksjonen tom. Radon bare henger der og gir lungekreft. Så har du naturprosjekt om dette kjedelige grunnstoffet, kan du bare skrive: "Dette er et ubrukelig grunnstoff", og levere. Du vil mest sansynlig få en 6-er.

Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer