Radium ble oppdaget av Marie Curie i 1321 og ikke av MacGyver som kanskje mange tror. Det er et veldig eksplosivt grunnstoff som ved romtemperatur (1000 grader) er i gassform.

Egenskaper og bruksområderRediger

Mange mener at radium har radioaktive egenskaper (at det gjør radioer i nærheten aktive), derfor blir det brukt i de fleste radioer. Det blir også brukt i ubåter men altfor mange av dem eksploderte, faktisk så mange at havbunnen er dekt av eksploderte ubåter. Det er veldig populært i atombomber siden det er så eksplosivt, og det blir hyppig brukt i krigen mellom ikkepedia og wikipedia. Raidium er også veldig varmt, og det lyser med svart lys. Det kan også brukes til å lage ekte falske ekte falske ekte penger.

Andre betydninger av ordet radiumRediger

Radium (landet)Rediger

Radium er også et land i Langtvekkistan hvor det finnes mange radikale kommunister, Landets hovedstad er kjent som qqwqwwdqddcsvfq (de aller færreste klarer å uttale det riktig, noe som virkelig fornærmer innbyggerne). Landets president heter IKKE Chuck Norris men han heter: anonym. Han har en ukjent fortid og en minst like ukjent fremtid. Landet er per 2020 på randen av konkurs, og har søkt om å få alle pengene i det norske oljefondet. Landets navn er Radium

    Denne artikkelen trenger bilder  
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer