Mange farlige dyr later som de er puter for og lokke til seg snille, søvnige mennesker.

En pute er et stykke tøy som er fyllt med noe mykt, gjerne vatt eller dun. Puter finnes i alle fasonger og farger.

Puten oppstod trolig ikke lenge etter at vi mennesker begynte å tusle rundt. Dette fordi vi er helt avhengige av puter. Puter kjennes myke mot kroppen og har en deilig form som tilpasser seg din fasong. Det kan nå høres ut om puter er noe kun for kvinner, som selges i hygiene-avdelingen på Rimi - men nei. Puter er så mye mer.

Bor i Fana penger til overs? Lag din egen pute.


BruksområdeRediger

 
Dette mennesket omkom da hun dristet seg til å sove uten pute.

En pute brukes hovedsaklig i senga, under hodet. Dette fordi hodet skal ha noe å hvile på mens man sover. Enkelte mennesker velger å sove uten pute, men dette får de gjøre på eget ansvar, og det anbefales ikke å prøve dette hjemme. Man kan også bruke puter i en sofa, kanskje mest for at det skal se pent ut, men også fordi det kan være litt behagelig mot ryggen. Noen liker også å sitte og holde rundt puter. Dette mest i forbindelse med skumle filmer på TV. Puter brukes i mange land, og er en gjenstand de aller fleste har i hjemmet sitt.

Forskjellige typerRediger

Puter finnes i flere varianter.

SofaputerRediger

 
Mange puter har død på sofaens slagmark , vær snill,hold og kos med puten din aldri slå med den.

Vi har sofaputer, som sofaen er bygget opp av, som gjerne er store, tung og harde puter. Disse skal sittes på, og ikke, jeg gjentar, ikke brukes til å ha putekrig med. Dette kan medføre alvorlige skader både hos mennesker og dyr. Det kan også være med på å skade omgivelsene. Skulle uhellet være ute, kontakt lege snarest dersom skader har oppstått.


HodeputerRediger

 
Pass på Kjøttetende elger har kamuflert seg perfekt som stol og pute.

Som nevnt tidligere bruker vi mennesker å ha en hodepute i senga. Denne plasseres under hodet i søvnperioden. Hodeputen kan være stor og tykk, liten og tynn, stor og tynn, liten og tykk, myk, hard, glatt, ru. Det finnes uendelige varianter. På Jysk og Ikea får du kjøpt fine hodeputer til en billig penge. Er du av den kresne typen er Tempur noe for deg. Dette er en spesiell hodepute som former seg nøyaktig etter din hodefasong. På hodeputer er det vanlige å ha et putetrekk. Dette for å hindre at man må vaske hele puta når den blir skitten. Putetrekket kan sammenlignes med et klesplagg for puta.


KollisjonsputerRediger

 
Det hadde vært godt med en kollisjonpute når jeg traff den steinen.

Dette er puter som først og fremst finnes i front-setene på biler. Disse er merket med "Air-bag". En kollisjonspute er en pute som skyter ut og treffer deg midt i trynet under en kollisjon. Dette er for din egen sikkerhet, og mange liv har blitt reddet av kollisjonsputa. Den demper kræsjet og minker skadene. Det er viktig å følge instruksene i bilen for å unngå flest mulig skader dersom ulykken skulle skje. Du skal aldri sette en baby i passasjersetet forann i en bil.


Bh-puterRediger

 
Say,no moore.

Dette er små puter formet som en pupp, som jenter (og gutter) kan legge i BH-en sin for å forme puppene, eller for å få en finere byste. Disse følger ofte med BH-en.


NakkeputeRediger

Dette er en pute som man ofte tar med på reise. Den er behagelig å ha rundt skuldrene når man sitter på fly og skal sove. Nakkeputa hindrer hodet i å dette ned til siden i det man sovner.

 
Du puter puten mellom beina og kooooooooooooooooser deg.

Dette gjør så du ikke får nakkeskader og er også med på å gjøre at du ser litt grei ut der du sitter og sover på en offentlig plass. Det er opptil enhver om de vil investere i en

nakkepute, men det anbefales på det sterkeste.

KnulleputeRediger

Jenter bruker også denne såkalte puta til å ha øvesex med. De later som de har sex med puta mens de gnir klitoris, derfor har også puta vært viktig for bl.a sex industrien,