En ganske alminnelig ork

Orker er mest kjent fra middelalderen, da Frodo og brødrene Grimm gikk rundt og lette etter eventyr på Orknøyene, samtidig som de skulle kaste et traktordekk i vulkanen i Mordor. Orker er en nærmest en utdød rase, de 1,666 milionene som ennå finnes bor på New Zealand, med unntak av Counter-Intelligence Agency sin arkiverings-ork, som holdes skjult på Hawaii. Orker er også velkjente fra media. Orker blir ofte mobbet av andre pga sin hudfarge og utsende. dette kalles orksisme. De mest vanlige mobbeordene er: du ble skapt av en mann, du er helt deformert og "hei Macgyver!!". Orker var i slavearbeid i flere år eller når Ringenes herre filmene var over. De ble tvunget til slavearbveid som å løpe rundt omkring på New Zealand og vaske Sauron etter å ha blitt seksuellt trakasert av Gandalf.

I tillegg finnes det kilder som hevder at vår egen Jens Stoltenberg er forkledd orkespion på oppdrag for å overvåke den norske politikken, men så langt foreligger det ingen håndfaste beviser på dette. Vår mest kjente ork er dronning Sonja.

Det antas at hunder er orkenes nærmeste slektninger.

Det som er hørt på MacGyver-hjørnet er at de prøver å få nok orker til å ta verdensherredømme men det vil nok ta et par år.

Orker er store og stygge og kan få mange små barn til å skvette i buksa om natten.