Norwegian

Norwegian Air Shuttle er et asiatisk flyselskap som ble opprettet i 2002 av en rekke kjente norske personer som har plassert bilder av seg selv på halen til flyene. Selskapet har base i Lagos, Nigeria, men har det meste av sine ruter operativt i Nord-Norge, Serbia og Montenegro i Europa.

Norwegian Air Shuttle
IATA
OPS
ICAO
UFF
Callsign
NOAS
Grunnlagt2002
HovedflyplasserLagos International Airport
Bonusprogramfå bildet ditt på halen
LoungeNei, vi er så billige atte
AllianseNOKAS
Antall fly3004
Destinasjoner
MorselskapKjoser'n
Slagord(venter fortsatt på forfatteren)
HovedkontorLagos, Nigeria
NøkkelpersonerBjørn Kjos
Nettside: norwegian.no


ReklameRediger

Minions, med Bob, Stuart og Kevin på troppen. Minions logo på motor og vingetuppene. UNICEF

HistorieRediger

Da selskapet ble stiftet i 2002 støttet Sovjetunionen selskapet med to fly av typen Antonov An-225 som hadde ett helt nyskapende design ved at flyet ikke hadde noen hale. Flyene ble fort satt på bakken av mekanikerne som mente det var upassende å fly uten hale fordi da fikk man mindre plass til å reklamere for useriøse bedrifter. Flyene ble solgt i 2003 og selskapet kjøpte inn helt nye Boeing 797-900.

Etterhvert som årene gikk fikk selskapet stor økonomisk nedgang, og selskapet ble tvunget til å starte opp flere ruter og kjøpe flere fly.

Etterhvert som samtalene gikk med Boeing og Airbus fant Norwegian ut at de ville kjøpe inn 4 fly av typen Fokker F-16 og gjøre om selskapet til ett heldekkende Charter-Selskap.

MannskapRediger

 
Norwegians nyeste modell under testflyging på Gardermoen. Like før avreise til ett eller annet billig solfylt sted i verden med sulhungrige nordmenn. Det er ikke mulig med plassreservering i denne modellen. Bjørn Kjos ved spakene.

Leder for selskapet er Bjørn Kjos, sammen med den "snille" Anne-Sissel Skånvik som gir alle passasjerene kjeft når flyene ikke går. De kabinansatte er fra Thailand og til en langt lavere pris enn ekte norske (Norwegian) ansatte. Kabinbesetningen klarer nå såvidt å si "Nolwegian".

Pilotene er de mest unike flygerne som finnes. Når de tar av fra en norsk flyplass annen en Gardermoen, får de aldri regulert høyde, hastighet eller himmelretning. Problemet er at de får større nøtter, men helsigvis blir de mindre når de enten nærmer seg Oslofjorden, eller kommer inn på en annen halvkule (dvs at de passerer Greenwich). Derfor er det mange mellomlandinger på Gardermoen. Om du har lest listen over de 20 mest utfordrende flyplasser, og lest denne siden, vet du at den listen ikke har med Norwegian Air Shuttle.

Lars Saabye Christensen er også en del av mannskapet. Hans jobb er å skrive om disse tingene, og fortelle kulturdepartementet at dette ikke er prosaisk (dvs at det er sant). Tror kulturdepartementet at slike historier er usanne, kalles det skjønnlitteratur, og Staten må kjøpe 1500 og 50 av disse bøkene.

De hadde planer om å bytte navn til Thai, men i og med at det er tatt må de vente enn så lenge.

Dagens situasjon og FramtidenRediger

Selskapet har 3000 fly av typen Boeing 737-9000OG. Hvorav OG står for den splitter nye Old Generation. Og har 5000 ansatte,hvorav 95% kommer fra den tyske byen Hamburg-Hamburg.

Selv etter dette går det fremdeles ikke innenlandsfly fra Kjevik til andre mer sentrale deler av Norge. Selskapet er spådd en konkurs ved ingangen av et nytt millenium. Norwegian vurderer å starte en rute mellom Gardermoen og Gardermoen, men det er foreløpig ikke sikkert.

Kjente personer med bilde på halenRediger

Norwegian har kjøpt bitcoins til en verdi av 200mrd nok