Norsk (språk)

«Noreg! Du er ei skei!»

- Ivar Aasen om norsk

«Norge er et akustisk fenomen som skapt av Afrodite!»

- Morten Harket om norsk

Norge er nabolandet til Sverige, Danmark og Afghanistan. Landet er blant de rikeste i verden, nest etter Stavanger. Landets statsminister heter Jens Stoltenberg, og landet har demokratisk-automatisk-autografisk monarki.

Denne artikkelen skal forøvrig ikke omhandle landet. Derimot skal det omhandle språket, og alle dets sider.


DialekterRediger

I Norge finnes det flere forskjellige dialekter. Noen er forståelige, mens andre er så uforståelige at man heller foretrekker å lytte til arabisk radio. Dialektene stammer helt tilbake til vikingtiden. Under vikingtiden, reiste vikingene rundt om i landet, og voldtok alt de kom over. Etter å ha feid over alt som kunne krype og gå, bosatte de seg på de områdene de kom til. De fant fluesopp rundt i terrenget, og spiste så disse. De ble veldig påvirket av dette, og utviklet under rusen et nytt talespråk, i dag kalt "dialekter". Grunnen til at dialektene er så forskjellige, er fordi det varierte hvor mye fluesopp det var i hvert område.

Forskere tror at den opprinnelige norsken fremdeles finnes i Rogaland, og at resten av landet bruker en dialekt som fremdeles er påvirket av fluesoppen.

OrdforrådRediger

Det norske språket har flere hundre tusen ord. De viktigste og kanskje mest brukte ordene er urnorske, og stammer helt tilbake til de første nordmenns tid. Eksempler på disse kan være:

 • Lol (Norrønt for "God dag")
 • Rofl (Norrønt for "God kveld")
 • Noob (Norrønt for "Sau")
 • brb (Norrønt for "kulde")
 • WoW (Norrønt for "diaré")

Mange mener at det norske språket til de grader påvirkes av globaliseringen, og for ikke å snakke om den globale oppvarmingen. Forskere mener at det økte havnivået vil utrydde fluesoppen fra flere områder i Norge. Dette skaper frykt hos nordmenn som ikke vet hvordan de skal leve med en normal dialekt.

Skriftlige målformerRediger

Det finnes ei rekke språkformer i landet i dag. Dette skyldes brudd etter at riksmålssida ikke godtok at Språkrådet ville slå sammen bokmål og nynorsk. Da var helvetet laust og vi har i dag mange målformer som alle kan plasseres på ei rekke fra «mest dansk» til «mest norsk»:

 • Riksmål
 • Kebabnorsk
 • Dansk bokmål (norrønt dǫnsk bókmøl)
 • Norsk bokmål
 • Samnorsk (gikk til grunne, skulle egentlig væra ei sammenslåing av bokmål og nynorsk, blei i stedet til ei ny form av hver)
 • Mye danskpåvirka nynorsk
 • Lite danskpåvirka nynorsk
 • Høgnorsk (skrives når man er høy, i antall meter sjølsagt)

NynorskRediger

Nynorsken er ein ny retning innan norsk. Nynorsken reknas i dag som eit idiotisk bidrag til den norske språkhistoria. Nokre menneske seier at nynorsken har blitt ein slagar. Dei fleste seier at noko må gjerast, før nynorsken tek over heile verda.

Poenget med nynorsken, er rett og slett å gi norske skoleelever mer arbeid. Lærerene har i flere år streiket om høyere lønn, og har fått svar om at de først må gi elevene noe tilbake, dersom lønnsøkning skulle være aktuelt. Lærerene responderte da med å legge til et ekstra fag, kalt nynorsk (også kalt spynorsk).

Det er i alle fall slik Riksmålsforbundet vil framstille nynorsken og det er nettopp dette de skreiv på sine «hjæmmesider» – det var da uvanlig mye feil i teksta, hva?

RiksmålRediger

Som nevnt har ikke Riksmålsforbundet så mye til overs for nynorsken, og er heller ikke så glade i verken Språkrådet, verken uten «h» foran, dagens bokmål eller ikke-toveissporvogner (du vil derfor finne riksmål der hvor Oslotrikken kjører med toveisvogner). Dette har gjort at vi har fått tre målformer istedenfor to, noe som igjen har ført til fire forskjellige måter å skrive norsk på. Riksmålet er ei mye mer konservativ form av bokmålet og brukes av folk som lar deres språklige latskap gå utover resten av befolkninga, rett og slett fordi de ikke gidder å læra seg bokmål eller rein dansk. Riksmål er mye meir uforståelig grunna upassende stumme «h»-er, frykt for «a»-er, sitt danske ordforråd (i historia trudde man at dansk betydde daanna) og preg av uvitenheit. Riksmål spres gjerne gjennom de store propagandamaskinene Aftenposten og den offentlige skolen. Mange skriver i dag derfor boken, men sier boka.

Ivar AasenRediger

Ivar Aasen var en gammel senil bonde fra Toten, som i 1985 fant ut at han skulle fyre i gang Opel Manta'en sin og legge ut på en reise. Etter flere mil på veien, 3 fartsboter og en advarsel kom han til Sunnmøre. Her fant han ut at han skulle sette seg ned og skrive. Han visste ikke om han skulle fortsette på den erotiske novellen som han skulle gi sin 9 år gamle datter til jul, eller om han skulle skrive noe nytt. Det endte med at han begynte arbeidet med å lage et nytt språk. Språkeksperter kan både se og lukte på dokumentene til Aasen, at han var drita full da han skrev språket, noe også elever legger godt merke til i dagens skole. Ivar Aasen ble samme år fengslet for å ha voldtatt 4 kyr samt å ha kjørt over en gammel dame på elektrisk rullestol.

SamiskRediger

I tillegg til norsken, har vi også samisk tilknyttet landet. Samisk er et språk som ble brakt til landet av drita fulle finner en gang før 2. verdenskrig. Finnene lærte nordmennene å snakke på rølpete finsk, og dermed hadde man et nytt språk i Norge; samisk! Den gang polske popstjerne Adolf Hitler bestemte at ingen hadde lov til å snakke samisk i Norge, selv om Hitler selv snakket flytende samisk. Hitler anses i dag som den øverste høvdingen i den såkalte "Volvo 240-stammen" i Kautokeino.