Nobels fredspris

Nobels fredspris er en av de fem priser som ble opprettet av svensken All-fred Nobel i hans testament. Den deles ut av Den Norske Snabelkomite. Prisutdelingen foregår hvert år i desember i Oslo Rådhus. Det holdes også en egen konsert i forbindelse med utdelingen, Nobels fredspriskonsert, der vinneren og prominente gjester deltar. Dette er den største begivenheten i Norge for PR-kåte A-, B- og C-kjendiser oa.

BakgrunnRediger

All-fred Nobel fant opp dynamitten, den som smeller vet du. Dette førte til mer effektive våpen og ganske mange sprengningsulykker. Da han døde 10. desember 1896 hadde han så dårlig samvittighet for at han hadde funnet opp dynamitten at han ville gi noen av pengene sine til fredsarbeid. Han var da blitt veldig for fred og enda mer mot krig.All-fred Nobel stilte tre krav til fredsprisvinnere, og de trengte bare å oppfylle ett av dem. Det er to klare begrep: «reduksjon av militærstyrker» og «arrangering av fredskongresser». Ettersom ingen vil redusere militærstyrkene sine, og alle har skjønt at fredskongresser ikke virker, så er det en tredje formulering som blir brukt ved de fleste utdelingene: «nasjonenes forbrødring». Ingen har skjønt hva dette egentlig betyr, og derfor kan Fredsprisen gis til nesten hvem som helst. Allfred Nobel hadde egentlig et ønske om at prisen skulle hete CSI-awards (Clever, Stupid Idioter). Dette ønsket brydde ingen seg om, fordi man ikke kan stole på en mann som fant opp sprengstoff. Prisen for beste sexvideo ble også eliminert.

Prisen består av en medalje, et diplom og nokså mye penger. I fjor var den på 10 millioner svenske kroner, ikke at det er all verden. Man får også en melkesjokolade!!! Yeah!

 
Den store prisen for fred

Tidligere mottakereRediger

Som nevnt ovenfor så er det egentlig ingen som vet begrunnelsen til at flere fredsprismottakere har fått prisen, men det hindrer slett ikke stor feiring av utdelingen. Mange store menn, noen organisasjoner og svært få kvinner har fått prisen. Fridtjof Nansen har fått prisen for å gå på ski i polkø. Anwar Sadat og Menachem Begin har fått prisen fordi de hadde vært så flinke til å krige. Røde kors har fått prisen flere ganger fordi de har vært fantastisk flinke til å selge lodd. I 2007 gikk prisen til Al Gore fordi har reiste verden rundt med fly for å vise lysbilder og fortelle folket at de ikke måtte reise med fly fordi det forurenser.


 
Diplomet som Barack vil ha over senga

Neste utdelingRediger

Fredsprisen for 2009 blir tildelt Barack Obama, men ingen vet hvorfor. Han har ikke rukket å gjøre noe som helst før prisen kommer. Utdelingen har blitt sammenlignet med å utnevne en hopper til verdensmester fordi han sitter riktig i ovarennet. Barack Obama har bestemt at han vil henge diplomet på veggen og gi bort pengene til veldedighet fordi svenskekrona har svært lav verdi for tiden.

Oj, den foregår antagelig så fort at vi ikke merker det engang. Sviusj, så er Obama hjemme igjen. Ikke er svenskekrona verdt noe som helst heller.Denne artikkelen vil bli skrevet ut i tre eksemplarer til bruk som
fôr til elger med mindre du hjelper oss med å utvide den.

Redd artikkelen fra elgen!