Lillestrøm Sportsklubb

Lillestrøm SportsklubbRediger

Lillestrøm SK (også kalt Lettkledde sportskvinner) ble stiftet i april 1917 som en direkte konsekvens av at Tsar Nikolaj II abdiserte 16. mars samme år. Kommunismen vokste sterkt frem på Lillestrøm i mellomlkrigsårene og klubben ble finansiert av AKP. LSK er den norske fotballklubben som lengst har spilt i den øverste divisjonen, mye takket være kommunistenes økonomiske bidrag gjennom flere tiår. Fra og med 2020-sesongen skal LSK spille i OBOS ligaen. En liga som ansees av mange som for god for LSK.

Klubben holder til ved en togstasjon som bærer samme navn som klubben. For mange er denne stasjonen et hjelpemiddel for å huske at en skal gå av på neste stasjon når en tar flytoget, uavhengig om en reiser nord- eller sørover.

Lillestrøm SK var i mange år en fotballklubb med tette tilknytninger til Lillestrøm korrigeringsanstalter for annerledestenkende. Klubben samarbeidet med korrigeringsanstaltet, og oppnådde stor suksess med spillere som f.eks :

I 2007 var imidlertid samarbeidet slutt, og klubben så seg nødt til å se nedover kontinentet for å hente inn nye spillere. Gjennom stiftelsen "Help us buy Africa" fikk klubben samlet inn en god slump penger, som de igjen brukte på å kjøpe unge afrikanske gutter til privat bruk. Klubben støttet på uventede problemer rundt juletider 2010 da en av klubbens speidere ble fengslet i Gambia, tiltalt for å ha distribuert gamle VHS-kasetter. VHS-kasettene skal, i følge personer tilknyttet klubben, tilhøre tidligere fotballener Tom Lund. Lillestrøm er kjent for å spille vakker og teknisk angrepsfotball, og synes at dødballer er nonsens. Deres høyeste spiller gjennom tidene målte snaut 1.75 på skolissen. I fra Romerike kommer det et lag, et superlag. Ja det er laget som får hjertet til å slå, d'ær LSK!

Kallenavnet "Kanarifuglene" kommer fra at beboere i Lillestrøm ikke er spesielt begavede, men prater veldig mye. Kjennetegn er kakling, skravling, roping og annet usynkront støy. I en periode på tidlig 50’tallet var innbyggerne kjent som «Norges apekatter». Tidligere styreformann i klubben, Guls Nø, foreslo kallenavnet "kanarifuglene" slik at det norske folk sluttet å assosiere dem med aper. Noe suksess har Lillestrøm hatt med kallenavns byttet, ettersom de fleste nordmenn i dag assosierer beboerne med Neandertaler

Det er ikke uvanlig om man heier på LSK å dra på byen. Utestedet de lokale sogner til er som regel den sagnomsuste puben Martins, hvor det ikke stilles krav for antrekk eller hårsveis. Det anbefales å komme i joggebukse da dette ikke vekker for stor oppmerksomhet og bestille en iskald Hooch fra opphavsmannen av "må på behandlingsfrasen", Tommy Tass.

Likeså er Lillestrøm laget alle andre hater. Selv om de er den lengstlevende tippeliga klubben har det på ingen måte gitt utslag på trofeskapet. De er og vil alltid være en middelhavsfarer som roter nedi sumpa pr etter pr, selv om de prøver å mobilisere på tampen av året.

[[Medium:


Eksempel.ogg]]Sett inn uformatert tekst her

Tidligere fotballspiller Tom LundRediger

Et navn som ofte knyttes til klubben. Gjennom god fotball oppnådde han legendestatus i klubben. Da han senhøstes 1982 meldte at han gav seg som fotballspiller forsøkte klubbens tilhengere å klone ham. Forsøktet på å klone Tom Lund viste seg å være umulig, og resultatet ble at man laget et golem. Golemet fikk navnet "Frode Kippe". Som alle andre golem manglet "Frode Kippe" talegave, men takket være lapper med taktikkformuleringer o.l. dyttet opp i anus, holdt man golemet "Kippe" animert på fotballbanen.

Farge valg.Rediger

Fotballklubben kjøpte i 1975 deler av Lillestrøm korrigeringsanstalter for annerledestenkendes testlaboratorier, og området ble kort tid etter omregulert til en fotballarena. Arenaens farge var opprinnelig rød, men grunnet høye verdier av radioaktive isotoper i berggrunnen skiftet setene farge til forskjellige nyanser av gul. De radioaktive isotopene har også hatt en påvirkningskraft på klubbens supportere, Kanari-Fansen (tidligere Lillestrøm supporterklubb). En granskningskommisjon nedsatt av NFF kom i 2002 med en utredning av skadeomfanget som følge av de høye radioaktive verdiene. Konklusjonen var nedslående:

  • Fra å være livlige supportere med et gjennomsnittlig bra ordforråd, hadde de blitt lettere animerte mennesker som kommuniserte gjennom enkle gutturale lyder, og som elsket å slå på trommer.

Enkelte i supportermiljøet utviklet i noen tilfeller også psykoser hvor de begynte å tro at de var små kanarifugler. I ekstreme tilfeller måtte politiet tilkalles da enkelte begynte å hoppe ned fra bygninger i forsøk på å fly.

Veien videre.Rediger

På bakgrunn av rapporten ble det bestemt at kostnadene med å flytte arenaen ville bli for høye, og at en heller burde korte ned spilletiden fra 2x 45 minutter til 2x 20 minutter. Siden strålingen var sterkere på den ene banehalvdelen enn den andre ble det også bestemt at lagene må bytte side minst fire ganger i løpet av kampen.Eliteserien 2022

Aalesund | Bodø/Glimt | HamKam | Haugesund | Jerv | Kristiansund | Lillestrøm | Molde | Odd | Rosenborg | Sandefjord | Sarpsborg 08 | Stabæk | Strømsgodset | Tromsø | Vålerenga

    Denne artikkelen trenger bilder  
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!