Legoland
Legoland-flagg.jpg Lego-coat of arms.jpg
(Flagg) (Riksvåpen)
Nasjonalsang: I Legoland, landland i Legoland land "
Legoland.GIF
Innbyggertall ca. 700.000 legomenn og damer, 500 turister.
Offisielle språk Dansk, legosk, ny-legosk, engelsk, Bloksk.
Selvstendighet Siden Den legoanske revolusjon i 1989
Statsoverhode Kong Legokloss II
Statsminister Klossmajor Bernt Gulhode
Styreform Monarki
Valuta Gullfargede legoklosser
Nasjonaldag 21.september
Nasjonalt motto "Vi er en viktig brikke i det store spillet"
Landskode 3år+ eller noe sånt

Legolander et klossete monarki i Danmark. Det har eksistert siden 1970, og er idag et av de minste landene i verden, bare slått av Vatikanstaten

HistorieRediger

Legoland ble kjøpt på Brio i 1950 av den daværende prinsen av Danmark. Det ble levert i en 500 meter høy, 200 meter bred, og 100 meter lang eske, og tok 20 år å bygge opp. I 1970 var prosjektet ferdig, og ble først lansert som "Legoby". Etterhvert som byen vokste, ble den til Lego kommune, og deretter Lego fylke. På grunn av denne raske veksten bestemte kongen seg for å sende en liten hær for å holde et øye på dem. Dette førte til stort raseri blant befolkningen, og de startet den legoanske revolusjon ved å drive ut den lille hæren. 21.September 1989, etter 5 år med krigføring, bestemte kongen seg for å la dem få det de ønsket, og lot Lego fylke få selvstendighet som Legoland.

Etter 1989, gikk Legolands økonomi rett vest. Etter at yrket som slaver for danskene ble fjernet, var landet sterkt preget av yrkesløshet. Siden landets gyldige valuta var laget av plast, var det mange som ofret både armer og bein for å ulovlig smelte dem om til penger. Det var også sult i landet, etter at man fant ut at plast ikke er god såjord.

KrigRediger

I kjølvannet av selvstendigheten de fikk den 21.September 1989, var de skikkelig krighungrige og erklærte krig i mot Norge i 1991. Dette gikk ikke veldig bra, da den norske generalen Ola Otwinderkart fikk ideen om å bekjempe den Legolandske hæren, også kalt Leg(i)onen, med et gigantisk forstørrelsesglass rettet mot solen. Dette førte til at samtlige soldater smeltet, og den norske hæren stod igjen som seiersherrer. Samme teknikk ble brukt av Den Danske kongen i 1995, da Legoland forsøkte å militært utvide sine landområder.

I legoland feirer innbyggerne Legofestivalen der de prøver og bygge verdens største legotårn. De har prøvd å komme i Guinnes rekordbok, men tårnet faller sammen hvert år.

KulturRediger

Legomennene feirer nasjonaldagen sin ved å gi hverandre gaver. De gir hverandre ekstra armer og bein og hoder i tifelle de skulle miste noen av dem, ettersom det er mye kriminalitet i landet. De er foreløpig i en økologisk krise; de er snart er tomme for spiselige legoklosser. Enkelte har i det skjulte begynt å slakte Duplomenn for å overleve, men de er snart tomme for dem. Siden plast ikke er noe bra såjord, så ligger de ikke så bra an. Duplomennene er urbefolkningen til Legoland og er ikke like avanserte som legomennene. Duplomennene tilber den gylne duplokloss, mens Lego mennene tilber den gylne legokloss. Det har derfor tydeligvis vært en hellig krig mellom de to folkene, og legomennene vant. Derfor kan legomennene slakte og spise duplomennene. Legomennene samles i klosster for å tilbe.

GeografiRediger

Landet er delt inn i 9 mindre områder. Både arkitektur og landskap bærer preg av å være etterlikninger av andre områder i verden.

NæringslivRediger

Landets viktigste næring er for tiden turisme. Noen har kritisert Legoland for arbeidsforholdene i landet, som i høysesongen for en gjennomsnittlig borger består av å stå stille på samme posisjon i mange timer.

Forholdene ble likevel forbedret under blokkpolitikken til Kong Legomann II, som innførte snapchat. Dermed kunne legomennene endelig gjøre noe annet enn å stirre ut i luften.

Dessverre ble dette bare tillat for de stillestående legomennene, og blant de heldige legomennene som kjører rundt i tog, fly og bil, førte politikken til en voldsom utvandring, hvor legomenner pakker seg ned i pappesker sammen med f.eks. en søppelbil, et fly, eller lignende, og selger seg på det svarte markedet under markedsføringen Lego City.

Det er også lego for voksne. Det er murstein og planker OSV. ( lag en artikkel om murstein og planker hvis du tørr )


 

Erna Solberg har vært veldig positiv til "Lego City", siden "Det hjelper med å komme med ideer til hvordan vi kan utvikle Oslo". Dette gjorde Kong Legomann ll sint, og holder nå på med atomprøvespregning med legoklosser. 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.