Kvikksølv

Kvikksølv.jpg

Kvikksølv er en avart av sølv, et kjent, men ganske sjeldent grunnstoff som er rimelig dyrt, og ofte brukt i smykker og juveler. Det som først og fremst skiller kvikksølv fra vanlig sølv er kvikksølvets egenskap til å forflytte seg raskt over store avstander. Dette gjør det svært vanskelig å finne, da en større forekomst funnet et sted den ene dagen, kan befinne seg ca. 326,7 engelske miles i tilfeldig retning den neste. Det er imidlertid mulig å fange kvikksølv i enkelte tilfeller, med spesielt verktøy og kompetanse på området.

Kvikksølvets sammensetningRediger

Kvikksølv er sammensatt av to grunnstoffer, sølv og quick (må ikke forveksles med Thomas Quick, som i motsetning til stoffet quick, IKKE er en del av sammensetningen), derav navnet Kvikksølv.

QuickRediger

Quick er et av de raskeste stoffene som er kjent for menneskeheten, bare slått av Turbodiesel (Tdi) og Petter Northug. Det vites ellers lite om dette mystiske stoffet og dets opprinnelse.

HistorieRediger

SteinaldreneRediger

Bruk av kvikksølv kan dateres så langt tilbake som middelaldrende steinalder. Ved å tjore fast en klump med kvikksølv i en hest eller annet egnet transportmiddel, kunne man simpelten sette seg på/i/under dette, og vente et døgns tid, får så kvikt å havne på nye jaktmarker (må ikke forveksles med de Evige jaktmarker) Det kan imidlertid tenkes at det kunne være vanskelig å finne tilbake til startstedet, da kvikksølvet konsekvent endrer geografisk retning hver gang det forflytter seg. Ca. i år 1037,4 e. Macgyver fant man imidlertid en løsning på dette problemet, da Macgyvers "Ultra Strong Geographical Tracking String", eller "hyssing" på godt norsk, ble oppfunnet. Ved å binde denne hyssingen fast i en stein eller lignende, og deretter i sitt eget belte før reisen fant sted, kunne man enkelt finne hjem igjen. Kvikksølvet var derimot tapt, da det kreves enorme krefter for å forhindre det i fra å flytte seg.

I år 1244,1 e. seg selv, fant imidlertid Macgyver og Lars Monsen opp en innretning som klarte å holde på kvikksølvets enorme krefter (Quicksølv-retainer), og det lyktes dem å holde det fanget på et sted. Det var som følge av dette at jorden begynte å rotere, og værsystemer og atmosfæren oppstod. Ingen vet i dag hvor denne Quicksølv-retaineren befinner seg, bortsett fra ovenfor nevnte Mac og Lars.

Kvikksølv i nyere tidRediger

På grunn av kvikksølvets ustabilitet har det ikke lyktes å finne fornuftige bruksområder til dette, til tross for utallige forsøk. Mang en ektemann har måttet svare for seg, da gifteringen kvikt har forsvunnet fra fingeren, ofte i forbindelse med en natt på byen. Ektemennene kan imidlertid ikke lastes for dette, da billige gifteringer kjøpt i utlandet ofte er laget av kvikksølv. En ubekreftet myte er at selgerene av disse har fått tak i en innretning som kan kalle tilbake kvikksølvet etter ønske. Dersom en slik innretning, som kan kontrollere kvikksølv finnes, er den sannsynligvis oppfunnet av Macgyver, muligens i samarbeid med Chuck Norris og/eller Lars Monsen.

Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer