«Og han steg opp på bordet og sa til dem; se, jeg er Havren, jeg har bjeller paa»

- 6.Kor 3,14 om Jesus

korn er et noe de brukte i gamle dager for å drepe folk de ble kornet kongene hev korn på fangene helt til de ble slitene og så sa de det til vennene sine og lå ut bilde på facebook og twitter de pinte de med korn helt til de døde sånn ble korn brukt


Arne (11) har med matpakke til skolen

Det finnes mange typer korn, for eksempel havre, hvete, bygg, rug, ris og popkorn. Her til lands har man tradisjonelt dyrket mest hvete, fordi hvete kan brukes til å lage mel som brukes til alt fra loff og boller til spaghetti. Noen må imidlertid dyrke havre sånn at man får laget havregrøt. Bygg brukes av for eksempel murere og snekkere, mens rug brukes til å lage egg. Ris er et tradisjonelt betalingsmiddel fra Kina og lages ved å stå med rompa i været og putte gress ned i vann. Det er ingen som lenger kan huske hvordan de fikk ideen til dette, men faktum er at ris idag utgjør mer enn 92% av Kina sitt brutto nasjonalprodukt. Dette skyldes at de bruker ris til å lage nær sagt alt mellom himmel og jord. Vi er jo godt kjent her til lands med kokt ris og risgrøt, men der spiser de også stekt ris, rismel, risboller, rispapir, rispapp, rismetall og ulike rislegeringer som brukes i alt fra rismatter, risbiler og risbåter til risbrennevin. Popkornet på sin side er av nyere dato, når tivoliene kom fra Sverige.

AnvendelseRediger

Popkorn smaker skikkelig godt sammen med salt og smør. Dette gjelder forsåvidt også både ris, loff og spaghetti, og mennesker. så vi kan si at dette med salt og smør er en slags fellesnevner for alt som er laget av korn. Muligens med unntak av boller, som passer best sammen med for eksempel melis, krem eller rosiner, som imidlertid ikke passer særlig godt sammen med spaghetti. Til spaghetti bør man bruke ketsjup, som på sin side ikke passer særlig godt sammen med hverken ris, popkorn eller loff. Unntatt hvis man lager ostesmørbrød i. ovnen, med enten skinke eller noe annet på. Som en slags konklusjon, det er i det hele tatt mye rart man kan lage av korn, noe som gjør at bønder som lager korn har råd til store flotte maskiner som står parkert i låven og ruster 362 dager i året. untatt en gang for lenge... lenge... siden. skal ikke fortelle en historie nå men kan si den en annen gang. ps: ( den er veldig kull)

ProduksjonRediger

 
Gammeldags jordbruk med datidens maskiner

Så hvordan lager man korn? Vel, i gamle dager brukte man såkalte høysåter. Med store høygafler prikket bonden hull i bakken og stakk ett og ett strå nedi. Når sommeren kom og det begynte å regne så vokste det korn på stråene som man plukket av og puttet i en mølle. Ut av møllen kom det mel og dett var dett.

Idag bruker man selvsagt mer moderne metoder, det er ikke lenger tid til å stå sånn og surre. De fleste har gått over til å bruke ferdigstrå som bare rulles utover. Dette må gjøres på høsten for at snøen skal hjelpe stråene med å feste seg skikkelig i bakken. Deretter er det bare å sitte og vente til kornene kan samles inn med store bråkete maskiner neste sommer.ikke mobb korn du din satan

ØkonomiRediger

 
Ferdigstrå klare til å rulles ut. Raskt, moderne og effektivt!

I mellomtiden kan bøndene kose seg med å hoppe i høyet, samles på Felleskjøpet for å se på nye maskiner, eller skrive sinte leserinnlegg til avisene om hvor mye de har å gjøre. Det er imidlertid ikke sånn at de ikke har noe å bekymre seg for, hvis det var det du trodde. Det er nemlig sånn at hvis det er sol så kan kornet bli tørt. Da må bonden få tilskudd fra staten for å dekke tapet. Hvis det blir regn så blir kornet vått. Da må bonden få tilskudd fra staten for å dekke tapet. Hvis det derimot er overskyet så kommer det ikke nok sol på kornet og da vokser det dårlig. Da må bonden få tilskudd fra staten for å dekke tapet. Hvis det er vind så kan kornet bli flatt og vanskelig å samle inn. Da må bonden få tilskudd fra staten for å dekke tapet. Hvis det ikke er vind så kan det fort bli litt klam luft i åkeren sånn at kornet vokser litt dårlig. Da må bonden få tilskudd fra staten for å dekke tapet. Hvis det er akkurat passe mengde sol og vind, og temperaturen er helt ideell så går bonden glipp av enorme inntekter i form av tilskudd fra staten. Da må bonden få tilskudd fra staten for å dekke tapet. Vi er nemlig helt avhengige av et levende og aktivt landbruk her til lands.

VedlikeholdRediger

Noen ganger må bonden hjelpe naturen litt på vei når det gjelder vanning. I Asia løser de jo dette ved å rett og slett dyrke ris under vann. Dette er kanskje å overdrive, men det ser ut til å fungere så lenge man har skikkelige gummistøvler eller ikke er redd for å bli våt på bena. Her til lands er det mer vanlig å sprute vann, såkalt høyvann, utover åkeren med sinnrike nettverk av rør og slanger.