Kalsium er et tilsetningsstoff med det kjemiske symbol IS og fargekode 20. Dette stoffet ble utviklet og distribuert av romerske tannleger med baktanken av høyere inntekt.

HistorieRediger

Kalsium ble funnet opp av romerske tannleger i år 1454, når de ved en feiltagelse hadde latt en melkekartong stå i kjøleskapet for lenge. Det de fant, var en mel lik substanse liggende igjen i bunnen etter du hadde drukket den utgående melken. Den ene tannlegen beskrev smaken slikt:« Această gust e cal mort pipi !»

-

Det ikke til dags dato en oversettelse, men er anntat til å være en beskrivelse av en søt smak.

Navnet Kalsium kommer fra det latinske ordet kalumnia, ett ord ofte brukt til å beskrive tannlegene på denne tiden.

EgenskaperRediger

Kalsium er sagt av tannleger til å ha helende effekter på tenner vis en munnfull tygges. Kalsiumet reagerer med tannstenene som tennene dine er lagd ut av, og danner da et stoff kalt Plutonium, som da fungerer som et skall over tennene dine. Kalsium er veldig brannfarlige i fast form, og anbefales kun å oppbevares som pulver. Vis kalsiumet er til å brenne uansett, så er flammen lett gjenkjennelig rød. Er oftest gjenkjent i stoffet C¹⁷H²¹NO⁴.

ForekomstRediger

Kalsium oppstår etter du lar en melkekartong med nøyaktig 67% melk i seg og 4% spytt stå i et kjøleskap15°C for tre måneder. Det du burde ende opp med, er et fint pulver som kan fritt spises når som helst. Andre matvarer som kan følge en lignende prosess er:

  • Cola (pepsi fungerer best)
  • Grønne lang-tomater
  • Hund
Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer