Per Nolth oppfant julen, rett etter at verdens mest kjente jøde døde på korset. Julaften er en rød dag på kalenderen. På denne dagen er det vanlig at voksne drikker seg fulle på de brusholdige drikkene Vørterbrus og ingefærbrus. Barn blir høye på rusmiddelet sukker som ofte inntas som brus(les: B-rus) og godteri. Når de er buset nok, vil de oppleve hallisunasjoner i form av en rød mann med skjegg. det er den dagen barn som oftest blir produsert.

På denne dagen konsumeres det store mengder mat, og det er ganske vanlig at denne kommer ut samme vei som den kom inn, eller at den kommer i ekspressfart ut den riktige veien.

Vanlige retter på julaftenRediger

JuletradisjonerRediger

  • Det er vanlig at gamle onkler gir bort leker til søte små piker for å vinne tillit. De utnytter sin situasjon med å la sine søsken gjøre jobben med å fø ungene slik at de slipper å finne seg dame selv. Dette kalles julegaver.
  • Spise kaker er noe man gjerne gjør. Har man først ødelagt magen på fordervet gris og råtten salat, hvorfor ikke toppe det? Man presser gjerne i seg gamle tanters lefsete krumkaker på toppen av store is- og pepperkakefjell kun for å være høflig (og for å sikre arven).
  • Være høflig er noe man later som man er i jula. Som nevnt over setter man helsa på spill for å vinne tillitt til potensielle testamentskrivere. Man kan også være høflig mot sjefen, mannen i gata eller MacGyver (om man skulle være så heldig å møte ham).

Julen som ble avlystRediger

I det Herrens år 2003 ble julen avlyst. Julenissen og FBI var i krig mot resten av verden. Det var en sørgelig dag som ikker var rød oi kalenderen, om en ikke da ser bort i fra alt blodet og all tragiedien. Som Lars Monsen sa: Denne julen er alle flaggstenger nakne. Julen i 2003 var en høytid for krig. Som MacGyver sa: Julen i år er blodig.Vært år 24./25. Desember kommer den såkalte julenissen. han er elsket og hatet av mange, og en viktig detalje i julen. På julaften drar han rundt til alle verdens sosser og overøser dem med poloskjorter med hestemerke ol. Sagnet skal si at han gjør dette av medlidenhet. Som kjent er sosser bare "populære" pga merket på skjorta, og julenissen synes synd på dem. Han vet at dette er deres eneste mulighet for å ha venner, og gir dem derfor mer av denne muligheten. Dersom det har skjedd at en av sossene ikke har vært snill et år, gjør han det motsatte, og dreper foreldrene dems (det er som oftest der "suksessen" dems sies å komme fra).