John Lennon

«And while Lennon read a book on Marx, The Quartet practised in the Park»

- Fra sangen American Pie

Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om John Lennon.
John Lennon var større enn Jesus.

John Lennon, udødelig Beatle, som for lengst har gått over i evigheten.

John Lennon forsøkte opium etter å ha gjort seg kjent med Karl Marx' verk Deutsche Philosophie, hvor det påstås at "religion er opium for folket." Under eksperimentet ble han så høy at han mente å ha blitt større enn Jesus. Det har i ettertid vist seg at John Lennon var klarsynt og hadde fullstendig rett i sine antakelser. Det ble senere ved analyse av Michelangelo maleri The Last Supper (eller Det siste måltid) regnet ut at Jesus bare kunne ha vært 175 cm høy, dvs. fire centimeter lavere enn John Lennon. Likevel unngikk han å bli korsfestet. Dermed ble det heller ikke han, men Eric Idle som kom til å skrive hitsangen "Always Look at the Bright Side of Life".

Han giftet seg utstoppelig og ble også anklaget for å være bigamist, inntil han begikk kollektiv skilsmisse fra dem alle og giftet seg med den japanske performanskunstneren Yoko Ono. Til tross for alle sine koner ble John Lennon kun tilkjent farskapet til kun to barn, Julian og Sean, som begge skodde seg så godt de kunne på hans suksess.

Beatle-John ble av FBI mistenkt for å være kommunist, etter at han sang refrenget Oo-Chuck-A-Mao-Mao, hvor noen linjer gikk slik:

John Lennon som Sgt. Pepper, og Sgt. Pepper som tegneseriefigur.

Because you're cool and funky, Mao,
I love you.
Because your speeches makes our dreams come true.
WeI love you, baby Blue.

FBI har senere innrømmet at de feiltolket sangen "For You Blue", som dessuten ikke var skrevet av Lennon, men av George Harrison. Blue var egentlig en amerikansk kvinne, som Harrison møtte i en iskrembar, men politiet kom i skade for å snu studiotapen, samtidig som de viste seg så ukyndige ved miksepulten at også hovedstemmen var blitt klippet bort.

Senere fant FBI ut at John Lennon ikke hadde spilt med på noen av The Beatles' plater, men utelukkende opptrådte på fotografier med pappgitar og strenger av fiskesnøre. Alle instrumentene gruppa rådde overlot han til kollegene Paul McCartney (bass), Ringo Starr (vaskebrett og klokker) og George Harrison (sitar) å traktere. Han fremsto kun som gruppas stemme, særlig i møte med journalister, hvor han alltid var den mest meddelsomme i intervjuene.