Ikktionary:S

Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


SRediger

SABENARediger

(Tidligere flyselskap) Gikk konkurs da ordene bak forkortelsen ble kjent: Such A Bad Experience, Never Again SABENA var i allianse med Spantax og Iran Air

SaltstøtteRediger

En saltstøtte er et egenvalgt vilkårlig objekt som benyttes til å støtte opp saltet. Sltstt. kan også tolkes på en annen måte enn omtalte tolkning (synonym).

SaltvannRediger

Saltvann er en drikk man kan kjøpe i en saltvannsbutikk, hvor saltvannet er laget av profesjonelle saltvannsbryggere. Saltvann består av to hovedingredienser, salt og vann men det blir også tilsatt en rekke forskjellige smaksvarianter, som f.eks honning, egg og biff.

SameRediger

(Samer; flertall) Norsksvenske finner som bor langt nord. De ligner av utseende på eskimoer og er maksimalt 160 cm på reinsdyrsokkelesten. Hovedføden er reinsdyrkjøtt, reinsdyrhjerne og reinsdyrpudding i reinsdyrblod. Klær lages av reinsdyrhud dynket i reinsdyrblod.

SamleieRediger

 1. Kollektiv leie. Når to eller flere personer bor sammen i en leid leilighet og spleiser på husleien.
 2. Når flere personer leier sammen. Vi gikk en tur på stien og holdt hender, Toffa, Rupert, Rita og jeg.

SandalRediger

Sandal (preposisjon) - Landskapsdetalj i ørken. Hyperbelformet. Har et usedvanlig høyt antall hjerneceller i starten av livet til å være født uten hjerne.

SandhornøyaRediger

Gudsforlatt avhøl like utenfor Bodø. Basert på Elias Blix' salme; "Å eg veit meg et land..."

Det skal sies at Dr.Blix er den lokale helten oppi der, som brukte sølvtrikot på sine aller første opptredener, og av samme grunn ble han kalt "spy og drite", et økenavn som fulgte ham helt til grava. Han hviler midlertidig hos vår overordnede - Buddy Jesus. Sandhornet er høydepunktet på denne lille øya, og ser en smule ut som Hufsa fra froskeperspektiv. Sommerhuset til Hufsa ligger ved foten av Sandhornet, og fjellet er et minnesmerke for henne. Innbyggertallet er 4,22 per kvadratkilometer. Dette varierer hvert halvår og ved fullmåne.

På Sandhornøya er kulturen snudd opp ned. Man blir født gammel og eldes motsatt av andre, ender opp på den lokale skolen femten år før man stuper i sine respektive graver suttende på tommelen. Dette har ført til mange selvmord i skolemoden alder i frykt for å dø ung.

Sandhornøyværinger hilser nye mennesker med; "Heia. Æ heite ... og æ kann pust unner ækstræm søravind!"

SankthansaftenRediger

Var Norges frigjøringsdag før Norge ble tvangsgiftet med Sverige, men er nå høytid for bålbrenning i heiteste sommerhalvåret.

SarkasmeRediger

Sarkasme, å være sarkastisk, er når noe fremstilles helt bokstavelig og aksiomatisk uinnfløket. Fra gresk sarko (ekte) og isme (idé). Sarkasme understrekes noen ganger med betegnelsen /s

SatanRediger

En hyggelig kar som gjerne vil ta en kopp te med deg når du har et problem som må løses. Tar gjerne betaling i form av griseskjeler, så han steike bacon hjemme i sitt lune helvete. Satan er svært glad i korgutter og er sølvguttenes mest lojale fan.

SatanistRediger

En satanist tilber mannen med ljåen, og ber om dårligere tider 666 ganger daglig på en opp-ned bønnematte. Satanister sitter helst i dyster ensomhet og drikker salmiakk. Det finnes imidlertid overleveringer som forteller om dystre sammenkomster. Det finnes dog gladsatanister (den onde ekvivilanten til såkalte gladkristne). Disse samles ofte i lystige lag og spiller listepop, fordi de synes det er gøy å lide.

SconesRediger

Scones er en matrett som bare briter liker. Kan sammenlignes med den berømte norske brunosten. Dette må ikke misforstås; scones er ikke det samme som brunost. Den tradisjonelle scones lages mellom 01.00 og 01.45, på den fjerde torsdagen i året. Ingredienser er havregryn, yoghurt, bakepulver, fiskepinner og toppes med skipsmaling. Scones kalles også brytebrød. En samtale rundt bordet kan gå slik: Person 1: Are you going to eat that scone? Person 2: What do you reckon? It's an insult, I'm not fancying scones! Person 1: Ah, jolly nice then!

Se og hørRediger

Se og Hør er Illustrert Vitenskap for nysgjerrige personer med hovedtyngde på dekning av geistlige, Kari Traa, Moskva-Marit og Knut Sputnik Storbukås fra Drangedal. Bladet er høyt ansett på vestkanten, og benyttes flittig til minerydding, siden det har en solid journalistisk tyngde som er rene dynamitten.

SelvmordRediger

Selvmord er en viderekommen form for selvskading, også kalt ytterliggående selvironi. Fenomenet forekommer i mange varianter, som for eksempel røyking, stuping, nettfora, kunde hos Nytt & Nyttig og basehopping fra stortinget. Selvmord fører nesten uten unntak til syndromet [død|død], som i de aller fleste tilfelle er en ikkereversibel tilstand med kroniske symptomer. Smertelindring er ikke nødvendig.

Må ikke forveksles med selmord, som igjen er en fin familie aktivitet på Svalbard.

SelvtillitRediger

Selvtillit er et dyr i den russiske selfamilien. Selsom, selvisk, selfish er henholdsvis norsk, nynorsk og britisk variant.

SennepRediger

Sennep er en krem utvunnet av nepe som man smører seg med under lange ventetider. Forveksles ofte med overdreven tålmodighet.

SensurRediger

Sensuren kommer fra Kina og er @%¤# meg [email protected]$£$%&#$ frustrerende!

SexRediger

Svensk for tall høyere enn fem.

ShariaRediger

Sharia er navnet på prinsessen av Iran, hvis prins får prinsessens hånd og hele slekta med på kjøpet, samt halve atomkraftverket. Sharia-domstolen er et underholdningsprogram som samsendes i Jemen, Sudan og Oman onsdager mellom programmene "Skandinaviske knehøner" og "USA er vår allierte i tykt og i tynt". Når muslimer tvangssendes til Sharia-domstol gjøres det i samsvar med Islam Net (Islamsk råds motsvar til NrK) for selektiv utvelgelse av frivillige deltakere til det populære tv-programmet, også kjent som Islamske talenter. Dommerne velger vinner ut fra kvaliteter som gauking og break-dance på bønnematte. Vinneren får 12 jomfruer og tur til Dägerfors (tettsted i Sverige).

SideRediger

En side kan være alt fra en bokside til "go-siden" du står opp på om morgenen. Må ikke forveksles med cider.

Sieg HeilRediger

Tysk for å sette seil.

SintefRediger

Sintef er det norrøne ordet for å være sint.

Þórr spurði Hymi, hvat þeir skyldu hafa at beitum, en Hymir bað hann forske på sjálfan.
Ek blir sintef, svara Þórr.

SittetissingRediger

Tabu for kællær, greit for russebabes. (Unntak gjelder ved rusket hav.)

SjokoladeRediger

Uttrykk fra Stavanger. Sjokk å' lade', som på godt norsk betyr tjukk og lat.

SjøhestRediger

Sjøhesten er en hesterase som som oftest blir funnet på dypt vann i sørliggende strøk. Fargene på sjøhesten varierer i alt fra brun til knallblått, men de knallblå typene finner man som regel i Den Lille Havfruen tegneserier/filmer. Sjøhesten som hest er ikke en hest som anbefales å ta opp på land, da den har gjeller og ikke kan puste på land. Da vil man i så fall sitte igjen med en ganske paff, livløs, evt. knallblå sjøhest.

SjøpungRediger

Sjøpungen er et encellet krepsdyr som bruker hele livet til å finne en stein som den skal bosette seg på. Når den har funnet denne steinen setter den seg fast, spiser sin egen hjerne og blir til en vakker, sjøttetende blomst. Sjøpungen skyller ofte i land og søker tilflukt på ungdomsskoler i østlandsområdet utkledd som tenåring.

SkankRediger

Matrett bestående av nedre del av strupehodet, ofte fra sau. Lammeskank består av et strupehode, fordelt med kjøttringer rundt, og er som regel fra sau, selv om man ut fra navnet skulle tro det var fra lam. Lammeskank var hovedkilden til kalsium og kalium blant vikingene på 1600- og 1700-tallet. Det var ikke et pent syn.

SkatteetatenRediger

(Skat:e:taten) (Egenavn)

Internasjonal terrorist/mafia-organisasjon. Snyter penger i øst, vest, Sverige, Noreg, Langtvekkistan, nordpolen og sør-polen.

Har eksistert siden før 3000 f.kr...!

SkaphomoRediger

Person som gjemmer seg i skap når homofile leker sisten. Han skaper seg og blir som regel funnet helt til sist, selv om de fleste hadde en mistanke til gjemmestedet.

SkattRediger

Skatt er når man gir halve inntekten i bytte mot retten til å puste. Skatt fordeles av snusfornuftige byråkrater som ikke vil at du skal bruke pengene på noe som er moro.

SkiRediger

Planke til å ha på føttene for å hindre at grunnvannet forurenses av fotsopp.

Skifte hamRediger

Samlivsbrudd/skilsmisse etterfulgt av å krølle nybarberte legger rundt en annen mann. Se også Skifte henne.

Skifte henneRediger

Skille seg fra sin kone og gifte seg med en annen. Se også Skifte ham.

Skifte denRediger

Skille seg fra frimerkesamlingen sin og starte med golf.

Skifte detRediger

Skille seg med huset som du har bygd sjøl og flytte i den gamle campingvogna etter skilsmissen.

Skifte deigRediger

(Sj:ifte: dej:) (Verb/Substantiv)

Noe gamle damer gjør når de baker muffins rett etter at de bakte brød.

SkilsmisseRediger

Som regel den beste prosessen i en kvinnes liv. Avsluttes gjerne med at Hun "får" 50 til 100 % av ektemannens eiendeler, og mesteparten av det han noensinne kommer til å tjene. Personen som tingene tas fra trenger ikke hete Hans eller Hennes. Alt hans er hennes, uansett. Fordi han ikke har vært flink nok til å etterkomme hennes krav.

SkinkerytterRediger

Også kjent som: Oberst Rytterskinke. En skinkerytter er en som vil ri på skinkene til en annen mann, ri dem hardt og putte et eple i munnen hans slik at ting blir skikkelig grisete. Når skinkerytteren er ferdig, vil han søle dressing på partneren, dette fordi skinkerytteren vil spise salat i stedet for å røyke sigarett etter samleie.

SkiturRediger

Elendig klokke.

SkjeggRediger

Folkesykdom, som i størst grad rammes av menn. I stor grad fra Irak eller Trøndelag. Sykdommen fører til hår som løsner fra hodebunnen og fester seg til sikkel på offerets nedre ansiktsregion. Hodets hårløse region kalles "låne", fordi håret da er på "utlån" til ansiktet. Det finnes uvitende personer som kaller dette området "måne".

S.K.J.Æ.R.S.I.L.D.E.NRediger

Senter For Særdeles Mislykkede Forkortelser.

SkjærtorsdagRediger

Emoene sin nasjonaldag. På denne dagen samles emoer for å skjære seg selv og andre for å forsterke stusslig, selvmedlidende gråt til kollektiv, høylytt klynking.

SkolebrødRediger

Fenomen som i størst grad rammer tenåringer. Skolebrød er forsinket morrabrød, som er resultat av forlenget morgentretthet. Den oppmerksomhetssøkende skolebrødentusiasten bruker lys joggebukse.

SkolelysRediger

(Sko-l:elys) (Substantiv/Egenavn) En person som er lysere på skolen, eller det man putter i taklampa på... En skole.

SkredfarenRediger

Når skredfaren er over, havner skredmoren i uløkka.

SkrotRediger

Skrot er betegnelsen for ting som oppbevares i hjemmet for å fylle tomrommet i egen eksistens. ALT som du kjøper og drasser med hjem blir etter kort tid til skrot.

SkrueRediger

En skrue er det motsatte av en mutter eller morra di.

SkrukkenRediger

Kroppsdel som ble påvist i direktesendt TV da Harald Eia utforsket humorens yttergrense - og fant den. Bård Tufte pekte og lo lenge.

SkuleRediger

Noreg likar å kalle den offentlige instansen for skule. Dei private vert ofta trakka litt på, og det synast FrP-arar og Høgrefolk at er leit. Skulen i Noreg ligg dårleg an, og vil etter alt sannsyn verte nedlagt om få år - med mindre norske elevar bestemmer seg for å lese i staden for å drikke i helgane.

SkuntRediger

Skunt er en årstid som varer fra august til oktober. I skuntetiden er det 98% regn og overskyet, derfor uttrykker mange sin misnøye med årstiden skunt på sosiale medier som f.eks Feisbok.

SkvettlappRediger

Skvetten same.

SkyRediger

En sky er en ansamling vannpartikler som flyter rundt i vektløs tilstand over bygd og by. Skypartikler er ofte veldig ensomme og søker ofte hverandres nærvær. I Bergen har vi verdens største skypartikkelansamling. Den har bosatt seg der og har ikke tenkt til å flytte, siden fiskelukt er noe som er svært tiltrekkende på enkelte skypartikler. Skyer kan forandre form, og noen ganger kan de ligne på dagligdagse gjenstander som en hjulvisper.

SkybertRediger

En venn som er god å ty til når ensomheten blir stor. Viser seg ofte når inntaket av alkohol er over anbefalt grense, eller du er fem år gammel og ingen vil leke med deg i barnehagen.

SkytebaneRediger

Erotisk tilstand som ofte forveksles med uttrykket skrytepave.

SkålingRediger

Overfladisk klinking av glass med væskeholdig drikk, som er ment å la forknytte nordmenn slippe seg løs. Skåling i Norge tilsvarer "å være seg selv".

SlikRediger

(Verb) Å Slike - Sliker - Slikte - Har Slikt. Å slette en hel side for siden å skrive "Slik" i den. Sannsynligvis den enkleste fremgangsmåten for å bli blokkert fra Ikkepedia.

SlimdyrRediger

Slimdyr (slimusku slikusen) er en rar liten skapning som spretter rundt omkring på hodet til harene. Dens eneste fiende er fjelltigeren.

SlipsRediger

Slips er tørket reinsdyrpenis som samer bruker på festdager, for eksempel til barnebryllup, bursdag og dåp.

SluttenRediger

Slutten er her.

TTTTT H  H EEEEE   EEEEE N  N DDDD
 T  H  H E     E   NN N D  D
 T  HHHHH EEEE   EEEE N N N D  D
 T  H  H E     E   N NN D  D
 T  H  H EEEEE   EEEEE N  N DDDD

Slutten på VisaRediger

Slutten på visa er den høyre siden av bankkortet, ettersom det ikke fortsetter noe sted lenger til høyre. På venstre siden er det også en ende, men det er altså starten på visa.

Smarte ting å siRediger

Likevektsregelen er for stor til at den kan forandres, men per i dag kan man si at ikke alle er like fornøyde med rådene de får. Hvis man skulle se bort fra Skatteetaten og heller prøve å formulere en konsistens av det første av menighetsrådets velveier, måtte man ha satt inn en kabel.

SmieRediger

Noe man finner på Tribal Wars (Bare der, ingen andre steder)

SMURediger

Er et veldig allsidig uttrykk, SMU kan brukes som banneord. For eksempel: Du er så SMU! SMU er verken positivt eller negativt ladet, så det kan brukes i alle sammenhenger, ten å fornærme noen. Selv ikke religiøse gærninger.

SmurfRediger

Ung eller fargeblind same.

SmåbarnRediger

Korte personer, helst under ti år. Favorittsubjektet til speiderledere, lommemenn og gymlærere.

SnacksRediger

Snacks eller knask er næringsrikt fôr og nytelsesmidler som erstatter frokost, lunsj og middag. Det inntas for å legge forholdene til rette for prima vektøktning og karies. Tilhører næringsgruppen hamburger, potetgull og kake.

SneglehusRediger

Sneglehuset er i øret. Hvis man (eller dame) er uheldig, flytter det en snegle inn.

SnikeRediger

Sniking er forbeholdt barn og SV-politikere som gjør det motsatte av hva de voksne sier. Metoden brukes på trikk så vel som på kino og sirkus.

SnusRediger

 1. Kortformen til den kjente tegneseriefiguren "Snusmumriken" i serien om Mummitrollet.
 2. Alternativ form av verbet "å bli snudd". Eksempel: Pannekakene må snus (må bli snudd) så de ikke svir seg.
 3. Avføring gjort av svensker, puttet i små poser og sendt til Norge.

Snørr på fleskRediger

Matrett. Regnes som delikatesse vest for Utsira. Populært pålegg på vestlandslefse.

SofaRediger

Sofaen er et sted der de fleste dovenpeiser ligger og drar seg hele dagen.

SokkRediger

Fotkondom laget av sau. Kommer i utførelsene rød, blå og lilla, samt med "Hello Kitty"-motiv.

SolbærteRediger

Vanlig feilstaving av solberte, dvs. kvinnelig tenåring som bruker all sin fritid på solarium.

SolcelleRediger

En solcelle er solrike celler på Ullersmo.

Solid ariskRediger

Et begrep som inspirerte ideologien til blant annet nazistene, fascistene, kommunistene og fiolinistene. Uttrykket kommer opprinnelig fra det nygammelnorske ordet "solidarisk", men fikk ny betydning da det ble truffet av en løpsk mellomromtast utenfor kysten av Vinduskarmøy i 1928.

SommerRediger

Kjent nord-norsk tilstand som består av mye slaps, samer, mølje og flomlys hele natta.

SosialistRediger

En sosialist, bedre kjent som voldsromantiker, er en person som ønsker et samfunn basert på tvungen lønnsnemd.

SpagatRediger

Preteritumsform av spagetti.

SpamRediger

Hallo mamma! Ser du at jeg kan skrive på nettet!!!
Hvordan går det med silkepus, har du voldtatt den noe i det siste?
<3 Koz fra Katja (:

Nyhet fra glo mobil!
Få en pipelyd på mobilen som ingen kan høre!
Koster bare 50 kroner!
Send ikkelyd til 666 og motta denne fantastiske nyheten!


H
A
L
L
O

A
L
L
E

S
A
M
M
E
N

SparebøsseRediger

En gjerrig, homofil danske.

Spekk-saversRediger

En ny banktjeneste hvor man kan gjøre innskudd av sitt eget flesk. Spekk-savers er søsterselskap til Mommen corp. Femti prosent av fettet går til Fedon Lindbergs hjemmelagete fettplanet.

Spike, åRediger

Synonym til å ødelegge, feks nei hårri heite, der spikte ej grauti!

SpikkestadRediger

Spikkestad er en et høl i asfalten og kommunesentrum i Røyken kommune. Her bor kommunens kapitalfolk. Bøndene gjødsler veiene godt slik at asfalten gir god avkastning.

Sprett snegleRediger

En meget ekstra ordinær snile, som lever i hagene til folk på østlandet. Den kan bykse en kilometer rett opp uten forvarsel, men den har aldri klart å lande uten å bli en grønn omelett.

SpritRediger

Noe som tilsettes i alle drikker. Selv spylervæske.

SpynorskRediger

En type språk som brukes av innbitte folkeslag i Surnorge og Fjordnorge. De forstår ikke helt hva de selv sier, men det som kommer ut av munnen er vel verdt å lytte på. Selv for de som selv taler språket. Forsøk på å fullt ut forstå spynorsk er fullstendig meningsløst.

Spynorsk MordlisteRediger

Tiltak som skal gravlegge bokmål.

StagRediger

Truet sak som ble mye brukt i gamle dager. Gamledagers svar på sveitsisk lommekniv som kunne brukes til absolutt alt!

(Forsikring fra produsentene: bare tre kattunger ble drept for å gi deg denne informasjonen)

StatsbudsjettetRediger

Kåret til norges kjedeligste ord. Hver gang noen nevner statsbudsjett, begår en nusselig kattunge selvmord i Akerselva.

Star WarsRediger

Du blir offisielt utstøtt av samfunnet når alle Star Wars-filmene er sett.

Sterke verb (Engelsk)Rediger

Eksempler: to chair, chair(s), chairer, chaired, has chairet.

StigeRediger

En euforisk følelse/tilstand av opphøydhet.

StillhetRediger

Når man løper så stille at ingen hører deg komme.

StolRediger

Brukes til å beskytte vegg til vegg-teppe mot hemorroider.

StratosRediger

Luft med sjokolade rundt.

StrekkmerkerRediger

Merker på kroppen, gjerne i forbindelse med strekkøvelser. De er røde og er ikke pene å se på i det hele tatt. Ikke få barn hvis du vil ha barn. Adopter heller. Unngå overvekt.

StrømbrudRediger

Kone av elektriker.

StøvsugerRediger

En erklæring om at støv virkelig suger. Uttales med pause mellom støv og suger for best virkning.

StåRediger

Skjellsord for at du er en hund som står som en hund med halen mellom beina.

StålstutRediger

Stålstut er et ord oppfunnet på 1790-tallet av Ole Olsens tipp-tipp-tipp-tipp-tippoldefar. Ingen vet riktig hva ordet betyr. Sømnaværingen og forskeren Thor-Atle Kvale har kommet med en teori om at ordet kan bety "en stut av stål".

StåtissRediger

Når din bedre halvdel plutselig står foran deg i pissoaret.

SugerørRediger

spynorsk: slurpestaur, eng: sucking rear. Ein rund, hul trepinne som brukast til å slurpe til seg dei siste restane av gårsdagens froskesuppe. Molboar og svenskar er kjent for å bruke dette redskapet. Sidan dette redskapet blir misbrukt til å drikke brus med, er sugerør nå forbudt i dei fleste land.

SuperRediger

Fremmedord som ikke egentlig har noen betydning. Blir ofte brukt av politikere og bensinstasjoner for å hjernevaske vanlige folk.

Super MarioRediger

Feit liten pervo med rød lue, som klår på uskyldige barn i stjernekostyme. Har tidligere hatt et forhold til prinsesse Peach, lille rødhette, ulven, bestemoren og jegeren. Er nå gift med Donkey Kong og de har på mirakuløst vis klart å bli foreldre. De lider alle av det lite kjente "Riverdance-syndromet".

Svaret på altRediger

Er ikke 42. Du må ikke alltid tro på Google.

Svarte katterRediger

En svart katt er den farligste av kattedyrene. Hvis den maler kan den uten forvarsel dra frem lommekniven og buksprette eieren. Som regel spiser den innvoller først og svelger med blod.

Svarte sauerRediger

Svarte sauer er utbredt i Afrika fordi det hjelper lokalbefolkningen å ta vare på varmen i ulltøyet. Den hvite varianten av svart sau brukes av elefanter som tamponger. BÆÆÆÆH DA!!!!

SveinRediger

Kritisk historielærer av egosentrisk natur med hyppige innslag av kritiske uttrykk. Er æresmedlem i suksessselskapet Illuminati AS som er et aksjeselskap på børsen.

SVelgRediger

Dovendyr og maskot til Kristin Halvorsen & Co.

SvenskeRediger

Eiendommelig menneske med negativ intelligens. Dette ble påvist ved en feiltagelse da en ferdig utfylt IQ-test ble utdelt til en gruppe svensker. En deltager så på testen og utbrøt: "Jag vet inte riktig hur jag skall klara den här testen - vad jobbigt!" Han leverte likevel og strøk med glans. Samtale i etterkant dem imellom lyder slik ifølge vitner: "Jag är intelligent! Inte jag heller! Det är jag också!" Hver fjerde svenske har samme DNA-profil, det er derfor 75% av svenskene ønsker å flytte til Norge.

SvenskevitserRediger

Svenskevitser er sanne fortellinger våre nordiske naboer. Det heter svenskevitser fordi man ikke vil diskriminere svensker.

SverigeRediger

Selvstendig nasjon et godt stykke øst for svenskegrensa. Har i gjennomsnitt 77.3 innbyggere per kvadratmeter. Styrte Norge i en periode før Einar Gerhardsens tid, før de kollidert med Færøyene grunnet fyllekjøring og måtte melde pass.

SvikerRediger

En sviker er en person som liker pizza. Han har alltid en spesiell pizzaskjærer, på folkemunne kalt dolk, til å skjære pizzaen opp i stykker med. Har sterke meninger om hvorvidt en pizza er god eller ikke, f.eks er Grandiosa en papplate med ost på mens pizza fra Pizzabakeren er rent gull.

SvinepelsRediger

Grisefin hud.

SvinesundbruaRediger

Holder svensker ute av Norge grunnet broens kompliserte utforming.

SviskeRediger

Uttrykk som bl.a. beskriver mannens kjønnsorgan når han har sovnet i badekaret.

SyltesnabbRediger

Syltesnabb er et våpen/redskap produsert sent på 1800-tallet. Brukes i samarbeid med hagearbeid, bleieskifting og syltesnabbing.

SøndagRediger

Dagen der sønnen i huset skal hedres på lik linje som morsdag og farsdag.

SøtRediger

Søt brukes om en person som i grunn er jævlig stygg. Derfor: hvis noen noen gang forteller deg at du er søt, så for all del ikke tro at det positivt.

Ordet er benyttet om MacGyver, Chuck Norris, naboen din, Rigmor og Julenissen. Julenissen er faktisk nesten litt for søt.

SåpegenioperaRediger

Den helt nye operatypen for ferske genioperasangere. Disse meget spesielle operasangerne opptrer bare ved midnatt. Ingen vet hvem de er eller hvor de kommer fra, men det sies at de treffes på innstedet Genistreken.

SåpekokerRediger

En såpekoker er en person som koker såpe. Såpe som kokes, eller som er ukokt, kan også kokes med et vanlig kokeapparat, som forøvrig ikke er en såpekoker, men som kan koke såpe som ikke har vært kokt. (ukokt såpe). Såpe som ikke er kokt kan således kokes med en vanlig såpekoker så sant såpen kokes fra ukokt tilstand. Hvis såpen derimot allerede er kokt, bør såpekokeren ikke koke den allerede kokte såpen en gang til, ellers er man en såpekokekoker som faller inn under helt andre såpekokerkokere.