Ikktionary:O

Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


ORediger

OboRediger

Obo er et uspillelig instrument som ikke låter bra hva enn man gjør! Kan sammenlignes med ei and som virkelig ikke har det godt! eneste som er verre er en bratsj eller en pikkolofløyte.

OksetungeRediger

Et lett pålegg....

OLRediger

Hypotetisk skirenn i Oslo 2018. Ryktene sies at bikkja til Lars Monsen skulle delta!

OlekårejonnybjørnarneRediger

Mye brukt mannsnavn på Tveita, Stovner og Ammerud på '70-tallet. Som regel kalt Olekårejonnybjørn blant venner.

OlsenbandenRediger

Olsenbanden er en gjeng kåte runkiser som aldri får seg damer, uansett hvor hardt de prøver. Nå er det også laget filmer om dem, hvor det ender med at de kommer i fengsel for barnemishandling i stedet.

OMFRediger

Omf, også kjent som Ordet Med Feilen... Omf er eit ord ingen veit kva det er, nesten som [brnjyb].

OnaniRediger

Dialekt for under ni / mindre enn ni. Læreren: Per har 10 klinkekuler i lommen. Så spiller han bort to i friminuttet. Hvor mange har han igjen? Eleven: Vett'kje, men de e onnani.

One knight standRediger

Vanlig kampoppsett for riddere i Litt-over-middels-alderen. Målet var å stå oppreist lengst mulig mens man kastet pinner, grønnsaker, husdyr eller defekt datatilbehør på motstanderen for å få ham til å falle. Hele konseptet fikk en ny mening da bokstaven "K" ble forbudt i Frankrike i 1820.

OnomatopoetikonRediger

Et lydhermende ord. Sier du "ost" så sier ordet "osst".

OntonasjonRediger

Å skulle forsøke å spille rent (usurt) på et blåseinstrument etter at noen har holdt opphørssalg på ambisen (leppemuskulaturen) din. Springer ut av "intonasjon" som faktisk er et seriøst begrep og handler om å treffe tonene ordentlig, rent og pent.

OperahusetRediger

Liten, men meget dyr og kostbar marmorbelagt skibakke i Oslo. Om sommeren kan man stå på rullebrett og stupe i vannet.

Opp-ned tekstRediger

˙əʞɐqlıʇ ƃo ɯəɹɟ ʇəpoɥ ələɥ ɹıɹʌ uɐɯ ɯos ƃıpıʇɯɐs 'pəu-ddo uəuıʞsɐɯɐʇɐp ələɥ ɹnus uɐɯ ʇɐ pəʌ səƃɐl uəʇsʞəʇ əuuəp ˙ɐıpədəʞʞı ı ʇʞnɹq əʎɯ ɹə ɯos əʇåɯəʌıɹʞs uə ɹə ʇsʞəʇ pəu-ddo

OptikerRediger

Person i et firma som tar 8.400,- for brille med verdi 218,- kroner

OptikumRediger

Jernoverdekt betongsarkofag med eget avløpssystem for person i firma som tar 8.400,- for brille med verdi 218,- kroner.

OrdsammensetningerRediger

Ordsammensetninger er et ord som består av "ord" og "sammensetninger" og er sammensatt av to ord, Overbuljongterningpakkemesterassistent (scroll ned n00b)er også et sammensatt ord

OrdstoppelseRediger

Tilstand som kan inntreffe når en person snakker og det plut

OrgasmeRediger

Morsom liten ting som kan oppstå i munnen ved stimulering av øret. (Try this at home!)

OrmflapperRediger

Ormflapper er et navn på en person som liker å flappe ormen.

OsloRediger

et sted langt sør på kartet. osloværinger tror oslo er verdens navle men det er det ikke. vi må unnskylde dem de vet ikke bedre. mange osloværinger går på ski noe som også er et tegn til lav intelligens...

Oslo-avtalenRediger

Oslo-avtalen er en avtale fra 1991 mellom Norge og USA der det ble avgjort en gang for alle at bruk av anriket uran i loffproduksjon og steking skulle forbys, mye takket være Tèrbhaed Phrexegèls forhandlingsegenskaper. Som bieffekt ble det innført fred i Midt-Østen.

OslohøvelRediger

Kommunalstatsråd fra Senterpartiet som vil flytte ut statlige etater til distriktene. Antatt tidsforbruk, se til helvete fryser.

OslolosenRediger

Jæ vetta faaenhvemde ær jeii vell!!!1 Også kjent for å ha tatt livet av Jørn Hoel.. Men det var før åttern kunna vri!

OstehøvelRediger

et snedig dekknavn for en oppfinnelse macgyver fant opp sammen med lars monsen før istiden, sånn at de kunne bekjempe mammutene med en arm bundet på ryggen.

OstepoppRediger

Defineres som poppet ost. Nytes godt på torsdager, men kan også nytes på hvilken som helst dag. Nytes helst alene i en sofa.

OvalRediger

Lovsang til verdens største pattedyr.

OverbuljongterningpakkemesterassistentRediger

Yrke: En overbuljongterningpakkemesterassistent er en person med høyere utdanning innen pakking av buljongterninger, og som har vunnet bedrifts-NM i buljongterning-pakking.

OvergåerRediger

Han ekstremt irriterende typen på jobben som alltid har gått lengre, vært lengre oppe eller spist mer eller (osv) enn alle andre. Når du feks sier at du har hatt tyver på besøk, vil han umiddelbart si :"hah, jeg hadde tredver, minst!"

OvergåererRediger

Enda verre enn Overgåer...

Oi SannRediger

Hermeord (se Åi Sann). Kan også betegne at noe blir kostbart, som når rørleggeren ligger inne i kjøkkenskapet og sier Oi sann. Også om mye brukt metode for å lage vannvittig salt suppe, som når lokket på saltbøssa faller av og innholdet tømmes i suppa: "Oi sann".