Ikktionary:K

Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


KRediger

KRediger

Fjortis-språk for "ok". Kan også komme av å slå hodet i tastaturet på ei ku. Dette er for de ekstremt late. Orker ikke å skrive bokstaven O.

KakeRediger

Hund. En kake er en abstrakt begrep om hunder. F.eks. "En hund etter kake". Kake kan også brukes til å tørke opp brødsmuler fra datamaskinen din.

KakelinnaRediger

Gammeldags ord som beskriver det at mildværsdager før jul ble benyttet til utendørs avkjøling av fersk bakst. Ingen gidder å bake lenger, og mildt er det jo støtt nå for tida. Ordet bør derfor moderniseres. Nyordet er: Utendørspilsneravkjølingmulighetvær.

KalkulatorRediger

Ofte brukt i bocca, en kjent gammelmanns lek med kuler og griser.

KalkunRediger

Best med saus på. Livsfarlige dyr! Veldig lang reaksjonstid, noe som gjør dem et lett bytte for, ja alle.

KalvønistRediger

Tilhenger av forfatteren Are Kalvø. Kalvønister er ofte bokmålsbrukere som kunne ønske de behersket nynorsk, etter at Kalvø har vist dem at dette språket er både anvendelig og stilig.

KameleonRediger

Nordnorsk for "Hva med Leon?"

KamelåsåRediger

Dansk altmuligord.

KanoRediger

Å spørre en annen om hva som kommer til å skje akkurat på det øyeblikket, altså "ka no" på godt bergensk dialekt.

KanskjeRediger

Kanskje (feil: kanke, kan ikke, kanske, kansje, kake, knasje, knaske...) er et norsk ord som betyr det samme som nei. Så det er egentlig uforståelig at nei og kanskje er to forskjellige ord som egentlig betyr ulike ting, men av en eller annen grunn, på grunn av at mødre og lærere har oppstått, så har plutselig nei og kanskje fått samme betydning. Kanskje er en mellomting mellom ja og nei. Som vil si at med andre ord vil kanskje hete jei. (Som sagt, en blanding mellom ja og nei). Så kanskje i framtiden vil kanskje enten utryddes eller bli forvandlet til jei, noe som er mer forståelig, hvis ikke verden går under først.

KapteinRediger

Fullstendig ordblind person med sjøbein og latex-boots.

Karl i HagenRediger

Han du går til når du har vondt i magen. da gir han deg kanskje noe å styrke deg på, som lavere alkoholavgifter.

Kart i HagenRediger

Sønnen til Karl

KarriereRediger

Dersom karrisausen er litt tam, kan du ha på mer karri. Det kalles å karriere...

KatapultRediger

En inseminert katt

KatastrofeRediger

En liten sang til katten.

KastrasjonRediger

Militær ordre om å kaste maten.

KebabRediger

Katt i brød, smaker best med ekstra ost.

KjenenrRediger

Ordet "kjenenr" stammer fra ordet "Kjenner", som er presens-formen av verbet "å kjenne", som kan brukes i en setning som "deg kjenner jeg ikke" eller "ja, jeg kjenner henne". Grunnen til at ordet er blitt forandret på skrivemåten, er ungdommens raske tasting på QWERTY-tastatur, som gjør det vanskelig å trykke på en knapp to ganger med samme finger før en annen finger instinktivt trykker på neste knapp. Dermed er ordet "knenenr" lettere å skrive enn "kjenner", og brukes omtrent like ofte av ungdommen som det opprinnelige ordet "kjenner"

KjepplavRediger

Kjepplav det motsatte av kjepphøy. Brukes på mennesker som er lavere enn gjennomsnittet og er Kjepplave. Ordet forekommer ofte i diskusjoner rundt svært korte mennesker.

Kjerringa med stavenRediger

Trad. Norges første kjønnsopererte kvinne.

KjøleskapRediger

(adjektiv) Utt:kj-ØLe-skap. Sted der du putter ølkassene dine. Ølet hadde smakt enda bedre hvis ikke e-verket hadde kuttet strømmen din for to måneder siden.

KjøttmeisRediger

Ein kjøttmeis er ein kjøttendande fugl med gevir og blodraude auger.

KlapatRediger

Klapat er det norske ordet for det engelske ordet poster. En klapat er et stort bilde av for eksempel en fotballspiller, eller en reklame for en film eller en vare.

KleptomanRediger

Personer med dårlig utviklet sans for å skille mellom mitt og ditt.

KlimaendringerRediger

Klimaendringer skjer når vi ikke slipper ut nok miljøgifter.

KlokketroRediger

Den troen du har på at klokken går.

KlokkertroRediger

Den troen du har på at mer enn én klokke går.

KnekkballRediger

Knekkball er Nord-Norsk påsketradisjon. Ballen blir tilbredt i en form av frosne plastposer med mandarinskall, der skåldene het knekk helles oppi og vannes ut med fersk urin. Når ballen er klar, gjemmes den i julekrybba. De som finner ballen først må slikke tre slikk og servere taperen et kokt egg.

KneskaderRediger

Kneskader er et psykisk problem som oppsto på midten av andre verdenskrig da tyskerne trodde de hadde blitt skutt i knærne av di allierte. Det viste seg å være en god unnskyldning for å unngå å bli med på de lange marsjene og i krigen. I senere tid har dette blitt brukt mye som unnskylding for å unngå å trene, spesielt løping. Noe som også viser seg å være den beste medisinen for disse skadene.

KommunistRediger

Venstreorientert person du ikke liker.

Antonym: fascist

KompassRediger

Kjekt instrument. Ulempen er at kompass på gamle båter inneholder sprit, som ofte drikkes opp under seilasen. Resultat: Kompasset virker ikke, samtidig som båtføreren ikke ser forskjell på oppover, nedover, bortover, hitover, sydover og vestover. Dette går som regel rett vest, og nord og ned.

Forklaringen til politiet etterpå er ofte: "Jeg skjønte ingenting -- kompasset ble helt tullerusk ..."

KompostRediger

Kompost er en type post, og kan være alt fra regninger til brev fra bestemor. Man sier det også for å lokke posten: "Kom post!"

KondomRediger

Kondom kommer fra det latinske ordet "kondom" og er det er noe som er ganske etterspurt av fjurtizene på ungdomskolen for å skryte på seg "sex" som stammer fra det latinske ordet "sex" som betyr samleie som stammer fra det latinske ordet "samleie" Det brukes ved at du trer den lille glatte fine runde saken over hodet, og stikker hodet inn i munnen til damen det kalles altså munnsex som kommer fra det latinske ordet "munnsex" som stammer fra det Italienske ordet "munnsex". Man kan også bruke kondomen ute når det regner,dusjen, eller i bassenget så du slipper å bli våt i håret.

KosmetikkRediger

Kosmetikk er satt sammen av ordene kos, med og tikk. Tikk er hentet fra produktet TicTac. Dvs. at kosmetikk er å kose seg med å spise TIcTac.

For mer informasjon, spør et individ av det kvinnelige kjønn.

KineserRediger

Liten, gul mann med øyne som står på skrå.

KraftidiotRediger

Godt likt person, kjennetegnes av at vedkommende fungerer godt sosialt, har god forstand, og har et meget fornuftig menneskesyn. Fungerer meget godt i lag og foreninger, har ofte flere tillitsverv i disse.

KriposRediger

Han Kripos er en mann som leter etter folk som er verdt å lete etter. Man antar at fornavnet hannes er "Han" Han Kripos, altså.

KrittRediger

Tikkende kalkpinner. Brukes bl.a. til å skrive på skoletavler med, i denne sammenhenger kalles det bare kritt for enkelhets skyld. Man har heldigvis funnet opp en måte å lydisolere denne irriterende tikkingen.

Kronisk tangRediger

En kronisk tang brukes til å skjære ned vegg ved spesielle anledninger, eller ved oppsyn av tang

KromosomRediger

Kromosomer er genimaterialet i cellene hos alle organister. I fengselcellekjernen ligger det kveilet opp lange, tynne makaronier som kalles DNA. Ett DNA-molekyl som er kveilet opp på mange små prostatakuler, kalles et kromosom.

KrusRediger

KrønnRediger

Kul, ikke kul farke på snøskutter, gjærne en Arsjtikatt.

KunRediger

En spennende fugleart, som lever av blåskimmelost. Utbredt over hele verden. Det finnes to raser, både varm og kald kun.

KulRediger

Mest prukt farke på snøskutter, i motsetning til krønn, som e kult.

KukRediger

Mannfolfenes brannslokker og stikkontakt.

KulturRediger

«Alt annet enn dataspill.»

- Skateetaten om kultur

KulturlandskapRediger

Rikets mest oversolgte argument for å gi bøndene masse penger for at sauer skal spise gress. Høres ofte i samme setning som "...for det må bo folk i husene..." argumentet. Se også Landbruksoppgjør.

KupongRediger

Kupong er gammeltnorsk og består av to ord, ku og...nei vent, dette vil du ikke vite

KvinnekampRediger

Kvinnekamp er kvinners kamp for å gå i lange bukser, drikke øl og se på fotballkamp. Er også en kamp om å komme først til kjøkkenbenken...

KyllingbiterRediger

«Språket kan ikke styres, språket styrer seg selv.»

- Språkrådet om kylling biter

Kylling biter er et nytt fenomen, som kommer som følge av at unøyaktige mennesker som har pult i glass på rommet og pissa i fryseren får jobb i butikker, hvor de får enkle oppdrag som å skrive reklame plakater.

KyllingbolleRediger

Det sier en ny landsmann som skal "sjøpe" skillingsbolle.

KöttbullRediger

Bull-terrier av svensk avstamning.