Ikkenytt:Musikkbransjen kritiserer EMI og Universal

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 21. januar 2022 nøyaktig klokka 23:26

23 Juni 2009 


Alexander Rybak blir tatt hånd om av representanter fra plateselskapene EMI og Universal etter at han fredag kveld slapp ut av studio.

Musikkbransjen rykket i dag ut i harnisk med kraftig kritikk mot plateselskapene EMI og Universal etter at Alexander Rybak ble sett gående alene i Oslos gater Fredag kveld i forrige uke. Bakgrunnen for kritikken skal være at musikkindistrien har strenge regler om båndtvang, og flere kjente artister er enige om at Rybak's eiere har opptredt uforsvarlig.

"Det er viktig for artistens sikkerhet og offentlig orden at artisten passes godt på av eierene, som i dette tilfellet er plateselskapene EMI og Universal. Båndtvangen er ett av mange tiltak for å sikre artisten når han går ut", sier Jan Fredrik Karlsen til Ikkenytt. Jan Fredrik har vært dommer i 3 sesonger av sangkonkurransen "Idol" på TV2 og 2 sesonger av "Norske Talenter", og har lang erfaring med å bedrive et ansvarlig artisthold.

Jan Thomas, som selv ga ut den nå klassiske sommerhiten "Get up and dance", er blant artistene som er bekymret for at Aleksander Rybak får gå ut blant folk uten å bli passet på. "Dette kan føre til store konsekvenser for Norges 14-årige jenter. De kan svime av og falle forover, noe som kan føre til flatbrystethet.", sier Jan Thomas i en pressemelding, og beskyldte samtidig Aleksander Rybak for å "tukle med skaperverket". Ikkenytt vil komme tilbake med en egen sak der det blir påpekt hvor mange ting som er galt med Jan Thomas' uttalelser etter at gåsehuden har roet seg ned.

De to plateselskapene som eier Rybak sendte i ettermidag ut en pressemelding der de beklager hendelsen, og skylder på at nettpirater laster ned så mye av musikken de produserer at de ikke har råd til å styre Rybak's liv så mye som de skulle ønske.

Tilbake til Ikkenytts forside