Ikkenytt:Frp vedtar bygging av Svalbardtunnelen

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 21. januar 2022 nøyaktig klokka 23:42

9 juni 2009 


Kart over den planlagte tunnelen, tunnelløpet merket med rød strek.

Som en del av Fremskrittspartiets samferdsels- og innvandringssatsning, har de nå vedtatt byggingen av Svalbardtunnelen.

Svalbardtunnelen skal være en firefeltstunnel, med ett felt i nordgående retning og tre i sørgående, for å ta av den store flyktningstrømmen med isbjørner som kommer fra Nordpolen som følge av at isen i disse dager smelter der. Tunnelen skal gå mellom Ny Ålesund på Svalbard og Skiippagurra i Tana, om Bjørnøya.

Skiippagurra er et godt egnet sted for å ta i mot isbjørner fra nordpolen, blant annet grunnet den gode tilgangen på russiske horer og norske langrennsjenter!

– Skiippagurra ble valgt som utgang i sør på grunn av tilgangen på russiske horer og norske langrennsjenter. Dette sikrer isbjørnene en varm og god velkomst når de ankommer Norge, i motsetning til alt det andre rusket som stadig ankommer Gardermoen mot vårt ønske, sier Per Sandvei, samferdselspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, til IkkeNytt.

FinansieringRediger

Som følge av tunnelens lange lengde og ellers store omfang, er det regnet med at den kommer til å koste en del penger, men ifølge Per Sandvei, skal ikke finansieringen være noe problem til tross for at de nekter bruk av bompenger.

– Eli Hagen har sagt seg villig til å omdisponere 25 prosent av det årlige budsjettet sitt for frisørtimer og hårspray til dette prosjektet. Og med disse pengene på plass, greier vi oss fint med de økonomiske rammene vi har, som er på ca. 2,2 oljefond, uttalte Per Sandvei til Fremskrittspartiets egen hjemmeside sent i går kveld.

Redaksjonen i Ikkenytt har i ettertid fått vite fra en anonym kilde at Eli Hagens bidrag utgjør totalt 1,2 oljefond av den totale rammen for prosjektet.

Byggingen skal ifølge Sandvei starte så snart Fremskrittspartiet kommer til makta i Norge, og skal være det største enkeltprosjektet til Fremskrittspartiets planlagte innvandringssatsing, som vil ha tyngde på å «ta vare på våre gode naboer i nord istedenfor våre naboer i sør vi ikke en gang visste vi hadde», som det heter i det nye partiprogrammet.


Ikkenytt kommer tilbake med mer om Svalbardtunnelen og Frp's innvandringssatsning så snart mer informasjon foreligger.

KilderRediger

  • Fremskrittspartiets hjemmeside
  • Per Sandveis Nettby-profil
  • En anonym kilde ved navn som ikke ønsker å stille til intervju med etternavn, Carl Ivar (65)


Tilbake til Ikkenytts forside