Ikkenytt:DAB gjør det vanskelig for KrF å snakke med Gud – «driter i det»

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 20. januar 2022 nøyaktig klokka 01:22

16 oktober 2018 

Nedstenginga av FM-nettet har det siste året ført til at norsk eter har blitt fylt opp av digitale DAB-signaler. Det er dårlig nytt for KrF, som bruker gamle, analoge signalteknologier til å kommunisere med Gud. Det er et parti i krise som nå skal velge retning – uten Guds hjelp.

– Detta e ei veldig viktig sak for KrF, men eg får ikkje inn signala frå Gud. Dessa nymotens digitale greiene øddeleggje’ førr oss, men eg tru Gud seie «Støre» til meg, forteller partileder Knut Arild Hareide (14) til Ikkenytt.

Han legger til at Støres tale til kristenfolket er et tegn fra Gud, og har trua – på at Støre har funnet trua. Nestleder Bollestad er derimot på en annen frekvens:

– Han snakke så fælt mykje om Gud heile tidå, men no e kontakten opp ditt svag på grunn av DAB. Då e det òg viktigt å tenka på ka Jesus ville gjort. Eg e heilt sikre på at frelsaren sjøll ville peika på ho Erna Solberg.

KrF er for de fleste nordmenn partiet som innførte røykeloven, men ellers bare en pest og en plage som er til stor bry i hverdagen til milliarder av mennesker her til lands. Vi er imidlertid klar over at blant Ikkenytts varierte leserskare er det minst et par stykker som holder partiet kjært. Som allsidig nyhetsmedium skal vi òg tjene dem som ennå ser svart-hvitt-fjernsyn, dem som venter til etter kirketida med søndagspilsen (ehm … alkoholfri sådan), dem som tappert kjemper kampen mot sorteringssamfunnet og heller vil ha numrene i telefonkatalogen rettferdig fordelt, dem som står på for å bidra til søndagshandelen forblir i Sverige og ikke minst dem som vil sikre våre dyktige legers rett til å reservere seg mot å gjøre jobben sin.

Ikkenytt tar denne jobben alvorlig og vi bestemte oss derfor for å kontakte Gud direkte. I motsetning til hva folk flest tror, bor han nemlig på Smestad i Oslo, et steinkast unna Ikkenytt-redaksjonen, i et rekkehus han skapte helt sjøl på bare seks dager. Han ber oss inn på en kopp kaffe og forteller velvillig:

– Jeg må jo le av hele greia. De tror ennå at jeg bor oppi himmelen blant turbulente luftstrømmer, ozon og de jævla nitrogenoksidene det etter hvert ble så mye av. Etter 6000 år går man jo lei, spesielt når jeg ser alt skaperverket selv har skapt. Jeg kan jo fortsatt ta imot og sende beskjeder selv om jeg bor i rekkehus på Smestad, men foretrekker å ta det over nettet i disse dager. Det er mye lettere å la alle spørsmål ligge åpent på herregud.com, så kan jeg svare når jeg selv vil og unngå å få de samme spørsmåla om og om igjen. Det er Jesus, som den skjeggete hippien han er, som oftest flyr rundt oppi der for tida.

Har du gjort deg noen tanker om KrFs veivalg da?

– Nei, altså … i karrieren min har jeg jo drept godt over en million mennesker, og det er bare det som er dokumenter i Bibelen. Enkelte kaller meg en sjuk jævla psykopatisk massemorder, men etter hvert blir en jo herda, og jeg må innrømme at jeg syns det har vært veldig moro å teste folk. Abraham vettu, han måtte jo legges inn på psykiatrisk etter nesten å ha drept Isak for min skyld. På samme måte driter jeg egentlig i KrF og vil bare se hvor langt det går. Jeg fikk Støre til å tale i Sarons dal, og han (Hareide, red.anm.) gikk rett på. Nå krangler selv de mest ukristelige partiene om å være mest kristne og jeg ler så jeg griner!

Etter å ha spist godt av småkakene, som Gud skapte i en elegant håndvending, og drukket i overkant mye … saft, var konklusjonen klar:

Gud har forlatt dem, og KrF famler i blinde.

Vi ber Hareide om en avsluttende kommentar, men får en kald skulder:

– Det e jo heilt useriøst, så det tru eg ikkje på. Me førholde’ oss til dei sannheitene som står i Bibelen og dei seie at Gud bur i himmelen. Ikkjenytt prøve’ berre å gjera oss til latter.

KilderRediger

  • Vakthavende journalist hos Ikkenytt-redaksjonen, Sara Tangentspieler

Tilbake til Ikkenytts forside