Ikke er et benektende ord, som snur en setnings betydning på hodet. Det kan skille mellom himmel og helvete. Man kan holde publikum i spenning, for de venter ofte at man skal si ikke ganske tidlig i en setning. Jeg elsker deg... ikke. Det blir ekstra spennende om ikke kommer veldig sent i en setning. Slik som elsker, elsker ikke. Om man tar en sommerblomst og napper kronbladene av den, så kan man komme fram til jeg bare elsker ikke.

ikke for barnRediger

Mødre bruker ofte ikke. Det er imidlertid ikke anbefalt å bruke ordet ikke når man snakker til de yngste, ettersom de ikke ord de kan ikke sette bilde til. "Ikke gå i elven" vil for barnet bli bildet "gå" og "elven", mens ordet ikke (som kanskje var det viktigste) blir utlignet. Følgene av å ikke bruke ordet ikke kan med andre ord ikke bli som man ønsket om man ikke finner andre ord. nhggggggggg ,,,,,,,,,,,,,

ikke filosofiskRediger

Så hvor sier man ikke? Ikke gjør stor forskjell. Når man skal gå på fjellet og når man ikke skal gå på fjellet. Når man skal drikke og når man ikke skal drikke. Når man skal snakke og når man ikke skal snakke, eller mer kjent holde tåta. Hva man skal bygge og hva man ikke skal bygge. Kort sagt er ikke et av de store mysteriene, hva skjer og hva skjer ikke? Og hvorfor skjer det ikke? man må dermed gi barnet lov til allt ved å ikke si ikke men isteden si ja.

ikke geografiskRediger

Det er noen steder man ikke sier ikke men sier ikkje med den største selvfølgelighet. Men da hadde det blitt ikkjepedia , når kommer mållaget og lager nynorsk versjonen? Men lenger over de høye fjell og innover mot Oslofjorden sier man ikke, ække og bøkke. "Ikke hva da? Hva er det man ikke er, ikke bør?".

Eksterne linkerRediger