Hvordan:Fange en nerd

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Et datakrasj, vanskelig mattelekse eller Hotell Cæsar er mer enn nok til å få det til å tippe over for oss vanlige dødelige. Hvis du da ikke har tilgang til en nerd, kan det koste deg både penger, mental helse og pokemonkort-samlingen din å ordne disse tingene. Hvis du derimot vet hvordan man finner og fanger en nerd, kan du slippe unna med ganske få utgifter. Og kanskje til og med beholde din sårt trengte mentale helse.

PlanleggRediger

Ikkepedia har en artikkel som er fullstendig irrelevant for denne artikkelen.

Planlegging er halve jobben, sies det. I dette tilfellet er planlegging nesten hele arbeidet. Nerden er meget intelligent, og lar seg ikke lure lett, derfor må hver minste detalj være på plass før du engang begynner å tenke på å finne og fange en nerd.

Vi skal se på nerdens levesett for å forstå hvordan vi skal planlegge jakten. Vi ser selvsagt også på et par nerdefeller, og fordeler og ulemper ved disse metodene.

NerdesnareRediger

En klassisk felle som har sine sterke og svake sider. Den er enkel å lage siden materiellet som trengs er lett tilgjengelig, og du trenger verken verktøy eller noe særlig gode håndverker-ferdigheter.

Materiellet du trenger for å bygge denne enkle, men effektive fellen er et par trestubber, noen pinner og noen meter med tau. Og selvsagt en flaske Coca-Cola for å lokke nerden i fella.

Man skulle trodd at fellen har en stor ulempe ved at den er lett å se. Tvert imot er dette en fordel, fordi en fullblods nerd aldri har vært utenfor husets fire vegger. Nerden vil ikke legge merke til snaren og tro at den er en naturlig del av naturen, mens vanlige folk ikke går i fellen. Du slipper med andre ord å plukke ned folk du ikke kan bruke.

Den største ulempen er at den er veldig vanskelig å sette opp inne, slik at du må lokke nerden ut av huset sitt. Vi skal se på hvordan dette gjøres litt senere i artikkelen.

Stol-lekenRediger

 
En nerd fanget ved hjelp av stolmetoden.

Den store fordelen med denne metoden er at du kan fange nerden i sitt naturlige miljø, det vil si på gutterommet sitt i sin egen stol. En annen fordel er at du nesten ikke trenger å forberede deg til denne når du først har lokalisert et nerdereir.

Ulempen er at du er nødt til å komme deg inn i hjemmet til nerden uten at nerden oppdager deg og blir aggressiv (dersom dette skjer kan han begynne å blåse ytterst farlige/smittsome nerdebakterier som vill gi deg akkut Ekstremus Nerdus Dustus sickus som kan føre til kronisk Tempus Nerdus). Dessuten må du skaffe transport til å ta med deg nerden hjem til deg for å løse problemet (kan løses med å itrodusere dem for et Menneskelig Motkjønn).

Når du har kommet deg inn i nerdens bosted, må du lokalisere nerdens hellige gral, kontorstolen hans. Så legger du colaflasken på stolen og setter på noe sexy musikk, for eksempel tittelsangen til Star Wars for å lokke nerden inn i rommet. Dette kalles på fagspråket for nerdelokking. Deretter må kontorstolen skyves halvveis under et skrivebord eller lignende. Nerden orker sannsynligvis ikke å trekke stolen ut igjen, og vil prøve å få tak i colaflasken ved å krype mellom selve stolen og stolens armstøtte, og dermed sette seg fast. For å uskadeliggjøre Nerden trenger du bare å knipse ham på høyre tinning (dette vill vanligvis få en Nerd til å besvime), dersom det ikke virker; ta en random kompakt gjennstand og slå Nerden gjenntatte ganger i det kvisebefengte trynet.

NerdelokkingRediger

«Man skal ikke gi nerder buksevann.»

- FN's nerderettigheter begrenser hvilke metoder som kan brukes i nerdefeller.

dette er et voksende problem for de fleste Nerd-jegere. det blir stadig mer vannskelig å leve av proffesjonell nerdeslakt når FN (Fornete Nerder)stadig skall komme med nye § (parragrafer) til Nerderettighetene

Vi har nå sett på de to mest populære metodene for å fange nerder. For å forstå hvordan disse fellene virker, må vi se på et prinsipp som brukes i nesten alle nerdefeller som på fagspråket kalles nerdelokking. FN's nerderettigheter begrenser hvilke metoder som kan brukes i nerdefeller, så de tradisjonelle metodene med buksevann, truserøsking, stenge dem inne i skap og å gjemme bøker er ikke lenger tillatt.

FN nevner også at nerden skal betales for tjenestene sine. En passende betaling kan for eksempel være en kasse cola eller et gavekort på en måneds spilling av World of Warcraft.

Akseptable måter å fange en nerd på er å lokke dem med for eksempel en flaske cola. Nerden skal ikke ta fysisk eller psykisk skade av å bli fanget, og skal slippes tilbake ut i sitt naturlige miljø når jobben er gjort.

Lokke nerder ut av hjemmetRediger

Dette er en Ekstremt vanskelig oppgave som bare bør utføres av proffesjonelle, som kan være villig til å offre sin Anti-nerdhet for å hindre at andre skal bli utsatt for smittefaren.

Siden nerder som regel er veldig opptatt med å redde verden i avanserte dataspill, løse avanserte matte- og fysikkproblemer og å være med den innbilte kjæresten sin, går ikke nerden ofte ut av sitt hjem. Veldig få har faktisk vært ute, men alle må av og til stikke nesa ut av døra for å trekke frisk luft. Det er da du må gripe sjansen.

Siden nerden ofte er ganske stillesittende, forbruker den nesten ikke oksygen. Ofte kan man finne eksemplarer som kan overleve på 2-3 inhaleringer av frisk luft om dagen.

For at du skal kunne lokke nerden ut av hjemmet sitt, må du derfor utnytte nerdens pustevaner. Hvis du plasserer en colaflaske eller et gavekort på en måned med World Of Warcraft rett utenfor døra, vil superluktesansen til nerden oppfatte dette. Plasser fellen din i nærheten og vent.

Etter jobben er gjortRediger

Når du har utnyttet nerden til det ytterste, skal du ikke bare slippe den ut i naturen, siden den ikke kan overleve der. Du har plikt til å kjøre nerden hjem igjen før foreldrene blir bekymret, men du skal ikke prøve å konversere med nerden, siden dette kan gi deg permanent hjerneskade eller WoW-avhengighet som det kalles på fagspråket.

De fleste velger å løse dette ved å bestille taxi, siden taxi-sjåfører er immun mot de fleste typer samtaler, og klarer som regel å unngå hjerneskade, samtidig som nerden kommer trygt hjem.