Det norske medlemmet, Gerhard Heiberg i den Internasjonale Olympiske Comite, IOC har ivret i det skjulte for Tromsø som olympisk arena.

TOS.jpg

En sterk beveggrunn til dette er at Heiberg er tidligere utendørs Håndklemester fra Mjøndalen Håndkleklubb. Heiberg har sine Norgesmesterskap fra perioden 1953 til 1957, og han var ganske suveren både i klubb, krets og landssammenheng. Han tok sin første medalje i den gjeveste valør, nettopp i Tromsø sommeren 1953.

Håndkle vil bli tatt i bruk i OL i Tromsø 2018 som ny innendørs øvelse i vinteridrett.

Idrettsgrenens navn vil være Kaste håndkle, Vinter, og det skal være både herre og kvinneøvelser, samt stafett uten sprint.

RegelverkRediger

En har her av temperaturmessige årsak funnet å måtte endre regelverket noe slik at det passer til arena, årstid og klima.

Selv om det er noen år fram i tid og at CO2 kan ha blitt til både CO3 og CO4 med derpåfølgende temperaturstigninger, er det viktig å fastsette regelverket noen år i forveien. Altså før lekene i Tromsø skal finne sted,

Deltagerne skal ha en ”fair” sjanse til barmarkstrening i hall, og for deltagere fra Somalia, Filipinene og Bahli, som ikke har så lang vintersesong med sterk kulde, er det ytterst viktig å kunne utnytte de dagene som er innendørs.

SommeridrettenRediger

Kaste håndkle, Sommer

Sommerbanen, eller utendørsbanen er som vi alle vet, en 390 meter lang rett strekning, (kortbane flyplasser benyttes ofte) asfaltert, og delt opp i to langsgående felt til to deltagere som kaster mot hverandre. En har ikke lov til å rulle sammen håndkleet eller knyte det, men det kan brettes før kast. Verdensrekorden utendørs er nå på 11 sekunder, 302 meter og 4 treff etter to omganger.

Verdensrekorden innehas av Homer Simpson som har drevet idretten siden barnsben. Han sier at det er en fordel å starte denne idretten i ung alder. Faktisk å trene med badehåndkleet i mors fang.

 
Hva tror du er bak håndkleet denne gangen?
 
Bilde av Homers Badehåndkle er her vist brettet 5 ganger til riktig kaststørrelse.

RekorderRediger

Innendørs verdensrekord er enda ikke notert. Banen som benyttes innendørs er en vanlig innendørs skøytebane på 400 meter. Dette skulle være langt nok til kast på godt over 300 meter og arrangørene er spent på om det blir satt rekorder i på noen innendørsarena før lekene i Tromsø finner sted. ( Dette ble det ikke noe av da Osloadelen ikke ville være med så langt nord. )

Det har ryktesvis vært nevnt at i Heerenveen i Holland har en kastet opp i mot 290 meter på 19 sekunder og 5 treff. Dette høres fint ut for denne nye idretten.

Mange har vært i tvil om dette med innendørs ville la seg løse i og med at det ble sving i kastene. Dette har en løst med en egen bretteteknikk. (to ganger på langs, så en gang på tvers og to ganger på langs til slutt) Det er en fin skue å se håndkleet suse framover, ta en kjapp sving eller to og treffe motstanderen rett i fleisen, eller hvor det nå måtte være.

OBS. det gjelder IKKE å skade motstanderen, bare treffe. Helst et rent treff. Under beltestedet, som i boksing, er ikke gyldige treff.

  1. REDIRECT Spesial:Tilfeldig side