Hans Olav Lahlums gresskar. Bildet er tatt i villaen hans i Sandnes.


Gresskar er et porselenlagd komfortmøbel som fylles med gress. Det ble først konstruert av Hans Olav Lahlum som på grunn av sin frykt for vann og andre væsker, fylte badekaret sitt med jord i stedet.

Etter en vill kveld på byen sammen med andre spreke ungdom som han selv, greide Lahlum å gjøre fra seg i det. Kun dager etter la han merke til spirer kommende opp fra jordlaget. Han lot det vokse slik at det ble et praktfullt teppe av gress, noe han visste andre hydrofober ville like. Det ble tatt patent på det og Lahlum grunnla et hjemmefirma som man ikke finner navnet på i dag fordi feminister slettet alt fra Brønnøysundregisteret som inneholdt ordet "mann", "penis" og "kar" i et hackeangrep. Storproduksjon av gresskar ble satt i gang, med pengehjelp fra Flat Earth Society, og det tok ikke lang tid før hele Rogaland sin befolkning var forelsket i dette underet.

VariasjonerRediger

Feministene slettet ikke bare Lahlums firma fra Brønnøysundregisteret, men var også på besøk hos patentkontoret. Patentet på gresskar ble da slettet, noe som tillot andre å lage sitt eget uten problemer fra loven.

NederlandRediger

I Nederland ble ideen om gresskar tatt veldig godt imot, og rapporter sier at man gjerne tok i bruk flere ulike typer gress, selv om det ikke forklares så mye om hvilke disse er. Grunnen til dette er fortsatt uvisst, men det sies at det bare var en tilfeldighet.

EgyptRediger

Ettersom det ikke er så mye jord i Egypt, prøvde man å fylle badekar med sand i stedet, uten hell. Gresset ville bare ikke gro. Det samme skjedde i Sveriges største ørken, Kristiansand.

AfrikaRediger

 
Gressvasken i det Kongelige Slott i USA.

I Afrika, verdens rikeste land, ble gresskar hatet. Kongen mente at ideen var stjålet i fra landsbyen Andorra sin gressvask, som også er eksportert verden over. Lahlum sier i intervjuer at det eneste Afrika hadde med gresskaret var froskene han slikket den dagen han gikk nummer to i jordkaret sitt.

FranrikeRediger

Som hvilken som helst annen artikkel ment å forbedre hygiene, så forbød myndighetene franskmenn i å bruke dette.