Germanium

Germanium er et tysk grunnstoff, derav navnet. Det ble oppfunnet av en tysker som ingen vet hva heter og finnes bare i Tyskland.

Etymologi eller no såntRediger

Første delen av ordet betyr som sagt at det er et tysk grunnstoff, mens den siste delen av ordet (IUM) er en forkortelse for ingenting untatt morra di, noe som betyr at morra di er lagd av Germanium og Germanium er lagd av morra di.

Germaniumets historieRediger

Germanium ble oppdaget av den tyske vitenskapsmannen Kalle von Karl i 1875, ingen har sett germanium siden, men mange har sett det siden. De få som har sett det sier at det er flytende og har en glinsende sølvaktig farge. Og de enda færre som har tatt borti det sier at det kjentes ut som... som... som... som et eple. Germanium ble oppdaget i 1921 av en brnjyb. og ble gjenoppdaget i langtbortistan i 1538.

Løvetanndyrkende egenskaperRediger

Hovedegenskapet til germaniumet er fullt av løvetann, i tilleg til at germaniumet har løvetanndyrkende egenskaper, ingen vet helt hvorfor. På grunn av dette er Tyskland helt dekt av løvetann, og atter løvetann, noe Norge også forsåvidt er, selv om det ikke finnes geranium i Norge.

GeraniumRediger

Geranium er en type blomst som vokser på trærne, og blir ofte forvekslet med germanium. Geranium er veldig giftig, derfor må du spise den når du ser den slik at ingen blir forgiftet.

Tilbake til germaniumRediger

Ingen vet egentlig helt hva germanium er bortsett fra Kalle von Karl og brnjyben. Desverre er Kalle død, og brnjyben kan jo ikke svare. så ingen andre kommer noensinne til å få vite hva germanium er med mindre de søker de opp på internett. (men det er det jo ingen som gidder, ialfall ikke jeg)

Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer