Gardermoen

Må ikke forveksles med Gardermøen, den lokale storferasen.

«Jammen kor i svarte hælvette e bagasjen min henne?!»

- Drita Trønder ved bagasjebånd 3, akkompagnert av flere medreisende.

«Kjeften på deg!! Jeg har et SYYYKT DIIIGG møte med Betson. De er min reelle arbeidsgiver.»

- En ansatt om OSL24-7 som går på Viasat

«Da bestefar var liten måtte han passe seg for troll i skogen. Det var også sykt digg å være på Gardermoen»

- Du som en dag blir bestefar

«Du glemte noe på Gardermoen!»

- Folkehelseinstituttet tror du har vært der de siste to—tre årene

Enda et «nytt» fly som etter hvert vil legges til Norwegians flåte, etter at det har blitt malt i farger som er litt annerledes en de andre flyene i flåten for å ungå å skape en helhet. Flyet vil stasjoneres på Gardermoen.

Oslo lufthavn, Gardermoen (også kalt Tåkemoen og Galemoen, alternativt Norsk-chartertullingmoen) er den største flyplassen i Norge, og ligger sentralt til blant tett skog i Akershus fylke. Lufthavnen fungerer også som en arbeidsanstalt for personer tidligere domfelt for upassende befølning ovenfor fremmede mennesker. Majoriteten av disse jobber i sikkerhetskontrollen, mens resten står i et mørkt rom og skrur inn og ut en 60 watts lyspære. Lufthavnen transporterer, og antaster årlig ca. 17 millioner passasjerer. Gardermoen er en av verdens mest kjente turistattraksjoner på grunn av den lysende oransje dansemannen ved utgangen fra der man henter bagasjen. Dansemannen er uekte sønn av Kong Harald den 5 og Erna Solberg.

LokaliseringRediger

Å legge landets nye hovedflyplass til ei tåkebefengt myr midt i svarteste skauen var en beslutning som ble tatt av Stortinget i 1996, da Oslo lufthavn, Fornebu skulle nedlegges. Grunnen til at denne lokaliseringen ble vedtatt, var at dasittende regjering ønsket å trykke skyldfølselse ovenfor den Norske befolkning hva gjelder klimautslipp. Et av hovedpoengene til Samferdselsministeren var at "Det vil gå med et helvette med bensin og diesel pr. inbygger når man først må kjøre 52 km fra Oslo, for deretter igjen å være en del av et gigantisk slipp av en orgie avgasser i det du tar av mot din endelige destinasjon. Dermed kan vi gi all skyld til Ola-Nordmann og slenge oss på de statsbetalte ferieturene til Carl I. Hagen."

Det har i ettertid blitt hevdet fra kritiske hold at dette er rent oppspinn, siden det å diskutere klima først kom på moten i 2004. Dette støttes forøvrig av den miljøekstremistiske organisasjonen Belona.

Der flyplassen ligger heter det egentlig Hurum, men siden det ble vedtatt i Stortinget at flyplassen skulle bygges på Gardermoen, ble navnene byttet. Andre spesifikasjoner er at den skulle bygges i bomull. En uventet konsekvens ble at professorer fra UiO og dekaner fra NHH følte seg som om de var hjemme.

Flyplassen ble åpnet av Chuck Norris i år 953, cirka 950 år før flyet ble funnet opp.

FlyselskaperRediger

 • Aeroflot (Sovjetunionen)
 • Fetter-ekspressen (Pakistan)
 • Hangover Airlines (Agya-Napa, Sunny Beach, Trondheim)
 • MILF-lines (Stockholm... Hva annet hadde du trodd)
 • Norwegian (Utelukkende sydendestinasjoner på Spanias østkyst)
 • SAS (Alle destinasjonene som Norwegian ikke gidder å fly til)
 • Widerøe (Ingen, men vi flyr hit likevel for å menge oss med de skikkelige flyselskapene og flyene... De som ikke har propell)

TriviaRediger

 • Oslo lufthavn har ved flere anledninger mottatt utmerkelser for sin lave innstillings- og forsinkelsesprosent på sine avganger. Men i 2008 måtte de desverre se seg slått av London-Heathrow og deres nye terminal 5.
 • Det er faktisk billigere å fly fra Oslo lufthavn til Barcelona, en å ta flytoget til Gardermoen fra Oslo S.
 • Det finnes flere selskaper en SAS og Norwegian ved Oslo lufthavn, men det ser bare ikke sånn ut.
 • Maten ved spisestedene inne i terminalen er faktisk billig. Det er bare du som er dum.
 • Ifølge en norsk reklamebyrå er det syyykt diiigg å mellomlande på Gardermoen. Ja hvilken reklamebyrå?
 • Drosjeturene skal enten være over 15 minutter, eller over en halvtime i gjennomsnitt. Turen til Jessheim koster 10 minutt, så gløm det. Drosjeturer skal koste noe sykelgt, for det er helt digg.
 • Den siste setningen visste du...eller er du en pengelens kødd?
 • I 2017 reklamerte Helene Bøksle for enten Avinor eller Gardermoen (hun husker hvilken det var).
 • 2020: En god vending fortjener en ny en. Igjen skal hun reklamere for....en av disse to.