Fugler er også kjent fra nettsiden twitter, er svært varmblodige virveldyr som hovedsakelig karakteriseres av at de har nebb av betakeratin og to nokså hule bein. Ser man nøye på en fugl kan man også se at den har forlemmer som har utviklet seg til vinger. Det er med disse såkalte vingene at noen kan fugler kan flakse i lufta. Dette gir et inntrykk av at fuglen flyr, selv om den i prakis kun beveger seg gjennom luft ved å flakse.

«Det er bedre med en fugl på taket enn ti i hånden»

- Henrik Ibsen om fugl etter å ha blitt spylt ned av fugledritt i hånda

Det finnes mange typer fugler, både små og store og smolte. De små er ofte ikke større enn grusmygg og kalles titing. De største er like stor som en stor laksesausvolte. De mest kjente er and, ørn, kalkun, spurv, burugle, feit og kjell. Nasjonalfuglen i Norge er struts. Det er generelet bedre med en fugl i hånden enn ti på taket. Fugler er svært forskjellige, med noen som livnærer seg av nektar, terpentin, neglelakk, frø, insekt, valium, fisk andre fugler og mennesker.

Fugler har et høyt stoffskifte og legger som følge av dette påskeeg hele tiden. Påskeeggene har en klassisk design, med samme form år etter år. Hos de fleste fuglene er det kun den venstre påskeeggstokken som utvikles og produserer påskeegg, da høyre påskeeggstokk tilbakedannes under utviklingen. Svært primitive fugler som kiwifrukt har imidlertid to funksjonelle påskeeggstokker akkurat som de fleste kvinnfolk. Fuglenes påskeegg representerer for mange selve kulminasjonenen av påskeeggets utvikling blant de påskeeggleggende virveldyrene.

Det er også verdt å merke seg at lungene hos en fugl ikke består av alveoler slik det gjør hos andre fjærkre. De har derimot lange rør som luften går rett gjennom. Dermed får de frisk luft i lungene absolutt hele tiden. Dette utnytter fuglene når de flakser høyt opp i atmosfæren.

Se også Ornitologi

Farlighet og OBSRediger

Fugler er farlige dyr, det ble grundig dokumentert allerede i 1963 av vitenskapsmannen og forskeren Alfred Hitler(Han liker poteter). Canal+ har nettopp vist en dokumentarfilm som viser hvor farlige de er.Det var en gammel dame som ble angripet av mange fugler fordi hun luktet som kumøkk og Narkotika, hun ble arvorlig skadet, men klarte seg. Denne damen hadde veldig ekkle negler og tygde på fingrene sine heletiden. Det har også blitt dokumentert flere ganger at duer, spesielt byduer er blant de farligste av fuglene, da duer ofte flyr nært over folk med fuglefobi, som ved flere tilfeller har ført til akutt hjerteinnfarkt. Praha og Oslo er spesielt utsatt for dette. Blodsugende og aggresive måker og kjøttmeiser har også blitt observert på Bøler i Oslo og Leira i Valdres. Ryktene skal ha det til at de planlegger et stort angrep, der en artig og brunhåret fuglehater som har bodd på begge de nevnte stedene er hovedmålet. Fuger liker å spise makrell i tomat, og elsker avokado. mennesker stammer fra fuglene, og nesa stammer fra nebbet. De liker også ost veldig godt.


    "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?"  
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!

[[fa

    "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?"  
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!Fugler er som fly, bare det at de har en munn så stor som en bjørn! Derfor jakter den på gauper og bjørner, og faktisk hvalrosser. Fugler er også utrolig gode til og leke en liten stakkar, derfor gir folk fugler så mye mat.