FosFor™ er et merkenavn innen mat for barn mellom null og minus ni måneder gamle.

Ingrid Espelid Hovig viser frem en bolle FosFor™ før den går igjennom miksmasteren og blir ferdigproduktet.

HistorieRediger

Det hele startet i 1663 da Ingrid Espelid Hovig var i skogen, på jakt etter nye ingredienser, da hun på mystisk vis snublet over en lam ugle som var trøkket ned i landskapet. Hun sa høyt Her er det en ugle i mosen som hun etterfulgte med humring og latter.

Hun lagde kjøttdeig av ugla, sammen med gulrøtter og isbiter, men smaken ble ikke optimal. Heldigvis spontanaborterte naboen og inn gjennom vinduet føk et tre måneders foster inn i kjøkkenet og nedi kjøttkverna. Hovig kan jo ikke la være å ta alt med et smil og smaker på den nyfunnet delikatessen.

Hovig brukte denne maten på fjernsynskjøkkenet sitt og da ble ledelsen i NRK interessert. NRK startet en avdeling for matproduksjon i 1940. De kalte denne for Mat Television, eller MTV som den blir forkortet til.

NRK søkte om mer penger til denne avdelingen og finansminister Sigbjørn Johnsen kastet to lapper i hatten sin og trakk den det stod Jau på. NRK-lisensen ble dermed hevet med 2000 kroner og et abortert foster. Det er på denne måten MTV har kunne opprettholde produksjonen sin i dag.

ProdukterRediger

Flere typer FosFor™ er lagd, selv om de ikke er med fostre, så er variantene under samme produksjonslag og derfor kjent som FosFor™, imens den også er kjent som sitt eget navn.

FosFor™Rediger

 
Hvordan den amerikanske FosFor™ boksen ser ut som.

Den tradisjonelle varen fra Hovig. Salget av FosFor™ har gått betraktelig ned etter at verdens mest seriøse avis noensinne fikk nyss om at ekte fostre ble brukt i det, og puttet det på forsiden sin. Hovig stoppet nedgangen ytterligere med å utale seg i media, "Og så har me' juksa litt!"

FosFor™ blir også solgt i USA, produsert av Campbell.

ElevFor™Rediger

Ettersom FosFor™ ble en slik suksess, tenkte Hovig ut visjoner om hennes skapervekt. Hun skulle ha mat for de litt eldre, nettopp elever på den norske skolen. Hun begynte å eksperimentere i 2010, sammen med Kristin Halvorsen og utviklet ElevFor™. Med hjelp av kunnskapsministeren fikk Hovig en avtale med Staten, slik at hver kartong med skolemelk, skulle en hermetikkboks med ElevFor™ henge med. Maten tok av, elev etter elev spiste andre elever.

I 2013 ble Hovig saksøkt av Elevorganisasjonen når ElevFor™ sitt salgsmotto ble Av, med og fór elever, noe som lignet alt for mye på Elevorganisasjonens Av, med og for elever. Hovig vant, og Elevorganisasjonen må nå gå rundt med slagordet Vi æ jo bare ungdommår, lissom!

KaninFor™Rediger

Suksessen slo ikke en tredje gang når NRK kom med forslag om å produsere mat for vegetarianere.

Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer