«Chilln' with chili»

- MacGyver

Chili.jpg

Chilipepper, eller kort og godt chili, er en matplante som er meget søt på smaken og kan brukes i diverse matretter. Normalt vil man kunne finne chili i retter som chili-con-carne, chili-gryte og chili-marinerte kylling- eller pingvinvinger. Det kan aldri bli nok chili i maten, og det anbefales å kryrde med tre ganger så mye chili som man egentlig vil for å være på den sikre siden. Ettersom chili er så godt og sundt kan det med fordel spises som snacks eller bare som en enkel forrett med et glass akevitt til.

Enkelte har påstatt at denne matplanten har en helsebringende effekt og kan virke sunn på kropp og sjel. Men nyere forskning, da særlig av Dr.iT-Ing. S.C., har avdekket at stort chili-forbruk kan medføre redusert størrelse på nesen hos menn. Det er ifølge Dr.S.C. en sammenheng mellom det store chili inntaket i Mellom-Amerika og de små nesene man finner hos for eksempel meksikanske menn. Det er planlagt flere studieturer til flere Vest-Meksikanske kystbyer for å se videre på de lokale mennenes nese størrelser.

I Afrika har resultatene av disse studiene gjort at 98% av menn over 16 år vil forby Chili. Dette fordi det er en anerkjent sammenheng mellom størrelsen på nesen og størrelse på en annen fremtredende kroppsdel.