Grønn og farlig som et tre!

«Spis brokkolien din!»

- Onkel Person på taket til Jon om brokkoli

«Ikke hvis jeg spiser den etter at du har gulpet din i munnen min !»

- Anonym Brokkopazzi om brokkoli


Brokkoli (eller broccoli, brokkius pangnegrus - latin) er en utenomjordisk plante, mer kjent som grønnsak. Den er full av veksthormoner som gjør at den som spiser den (eller i det hele tatt klarer å fange den) vokser VELDIG fort. Brokkoli er desverre forbudt å bruke i mange land på grunn av brokkoli misbruk som kan føre til at B.coli batkterien sprer seg. Denne planten er også mye brukt i ostepop og i kattematfabrikker.

Brokkolien kom til jorden ved et uhell da det første mennesket satte sin fot på jorden på vei fra planeten Gudbrandsdalen. Planten formerte seg raskt og spiste opp alt levende den kom over. Siden den er kjøtteter er det viktig å bedøve brokkolien FØR du spiser den, så den ikke spiser deg først. Marsboere bruker den som drvistoff, og noen få ganger har mars-politiet tatt dem i å drive med ulovelig brokkoli oppdrett, der de bruker blomkål. Som er strengt forbudt i denne delen av melkeveien.

Brokkolien er grønn og har lange tråder festet til den mandelformede halsen. På toppen finner du flere, store, giftige hoggtenner som brokkolien bruker til å fange maten sin med. De har ingen bein så de åler seg frem. 70% av mennesker som forsvinner er bortført, voldtatt eller maltraktert av brokkolien, som forøvrig regnes som Norges første maltoppleder.

BruksområderRediger

Som sagt kan den brukes som drivstoff og i broccolikamper. Den er spiselig, luktelig og fiendelig. Den brukes noen ganger til å strikke sokker, som en mistenkelig "gave" fra bestemor. Hvis den skal brukes til strikking, må man først knekke alle hoggtennene og brenne av se små hårene ytters på de spinkle armene. De kan brukes som blyantspisser hvis du stopper dem ut.

Noen mener man burde beskytte denne unike planten og har startet et anti-vegitarianerfond, der de samler inn penger til å lage kampanjer om hvorfor man ikke burde spise grønnsaker.

Det finnes også en gruppe "mennesker" som bare spiser broccoli, nemlig de såkalte brokkopazziene. De sniker seg rundt i buskene til folk og stjeler brokkolien når du ikke ser på.

Andre som lever av brokkoliRediger